Wanneer Bitcoin Kopen

wanneer bitcoins kopen?

Wanneer is het een goede tijd om Bitcoins te kopen?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat jij met deze vraag zit. Je wilt wel Bitcoins kopen, maar je vraagt je af wanneer je dit het beste kunt doen.

En dat is natuurlijk heel slim. Want, wanneer is nou het beste koopmoment? De koers van de Bitcoin gaat met pieken en dalen. Het zou zonde zijn als je hoog inkoopt, en de volgende dag ziet dat de koers met 20% is ingezakt.

Op deze pagina zal ik je wat tips, inzichten en adviezen geven over wanneer het de beste tijd is om Bitcoins te kopen!

Waarom Bitcoins kopen?

Goed, laten we eerst eens bespreken waarom je Bitcoins zou kopen.

Je wordt natuurlijk gek gemaakt door de nieuwsberichten dat de Bitcoin weer naar een nieuwe recordhoogte gaat, en wilt daarom ook Bitcoins inslaan, om zo de boot niet te missen.

Of misschien raden veel vrienden je aan om Bitcoins te kopen, omdat ze die zelf ook hebben, en je af en toe gek maken met hun winstpercentage.

Dit zijn natuurlijk goede redenen, je wilt natuurlijk meer waarde voor je geld – maar de belangrijkste reden waarom jij Bitcoin zou moeten kopen is vanwege de techniek.

De techniek achter de Bitcoin, genaamd de blockchain, is namelijk waar het allemaal om draait en wat de echte vernieuwing is.

Wat is de Blockchain?

De Blockchain moet je zien als een openbaar kasboek.

In de blockchain vind je alle transacties, en wordt bijgehouden wie (numeriek) Bitcoins naar wie verstuurd, en hoeveel dit er zijn.

De Blockchain maakt het mogelijk om geld naar iemand te versturen, zonder dat daar een derde partij belang bij heeft, of dat er een controlerende partij moet zijn. Dit is in dit geval de decentrale blockchain – echter hoeft deze geen winst te maken, want dit is puur en alleen techniek.

Dankzij de blockchain kun je Bitcoin naar iemand in Japan overmaken, zonder transactiekosten of lang te hoeven maken: de andere persoon heeft direct zijn/haar Bitcoins.

En dat is waar de échte vernieuwing zit.

Wanneer is het juiste moment om Bitcoins te kopen?

Dus, wanneer is nou het juiste moment om Bitcoin te kopen?

Laat ik beginnen met een Chinees gezegde:

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Snap je wat ik hiermee bedoel?

Er zijn zoveel mensen die wachten op een dip. Ze zien de koers van de Bitcoin alleen maar stijgen (bijvoorbeeld naar de 8000,- dollar), en hopen dat deze een keer wat gaat zakken (naar de 6000,- dollar). Echter, wanneer deze dan zakt (naar de 5000,- dollar), zijn ze bang dat de prijs niet meer omhoog zal gaan, en wachten opnieuw totdat de prijs wat stabiliseert, waardoor ze uiteindelijk alleen maar duurder kopen (op 8500,- dollar).

Hierdoor steek je er niet alleen maar meer geld in, maar ook meer tijd.

Je bent telkens bezig met het in de gaten houden van de koers.

Verdeel je koopmomenten

Mijn advies is om je koopmomenten te verdelen over een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand.

Stel dat je 1000,- euro per maand voor jezelf opzij kan en mag zetten om Bitcoin, of andere cryptocurrency, te kopen.

Je kunt er dan voor kiezen om in één keer voor 1000,- euro aan Bitcoin te kopen, waarmee je riskeert dat de prijs de volgende dag veel is gezakt (of gestegen natuurlijk), maar je kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk te kopen, zodat je over de hele maand verdeelt.

dollar cost averaging

Zo kun je bijvoorbeeld elke maandag voor 250,- euro kopen, zodat je dus vier koopmomenten hebt, en een mooi maandelijks gemiddelde hebt waarmee je de Bitcoin hebt gekocht.

Dit wordt ook wel ‘dollar cost averaging‘ genoemd.

Stel voor jezelf een vaste dag en tijd in, en koop gewoon – ongeacht de koers – op dat moment Bitcoin. Laat je emotie terzijde.

Belangrijk is ook om niet elk moment van de dag naar de waarde van je Bitcoins te kijken, maar het puur voor de lange termijn te laten staan.

Waar kun je Bitcoins kopen?

Je weet nu dus wat ik zou doen, en wanneer ik Bitcoins zou kopen. De bovenstaande ’techniek’ voer ik zelf ook uit.

Elke maandag om 12:00 uur koop ik voor een bepaald bedrag aan Bitcoins, en zie dan wel wat de koers doet.

Bitcoins kopen doe ik bij Bitvavo. Hier kun je makkelijk, veilig en snel Bitcoins kopen. Het is een Nederlands bedrijf en de klantenservice is top.

Maak DIRECT Jouw Gratis Account aan en Koop Veilig en Snel Bitcoins!

11 reacties op “Wanneer Bitcoin Kopen

 1. Jezelf een beetje inlezen in wat voor soorten munten er zijn en kijk naar de loopbaan van de munten dan kan je een beetje peilen wat de munt doet
  Zodra de lijn rood is en omlaag loopt is dit een dipje dit is de beste tijdstip om te kopen,maar ik adviseer je om je te verdiepen in de munten en niet blind te gaan investeren

 2. Ik ben ook een beginner maar logisch dat je 28 mei veel bitcoins koopte want de beurs daalde door een tweet ofso en nu staat die nog laag 6juni2021 maar koop nog steeds volgende maand gaat die denk ik terug omhoog en dan verkopen we zien wel hoe de koers staat op 6juli

 3. Goede tip, elke maandag een 10je ETH en een 10je Bitcoin bijvoorbeeld. Maar dan de vraag; wanneer zet je de boel om in euro’s? En welk percentage van je totaal?

 4. Tja ik heb debiet en d9odsbang van het op en neer gaan van de prijs Hoeveel betaal ik voor een platform om te handelen
  Wat kost mij elke koop en verkoop
  En heb no zoveel vragen zoals je Wallet beheren
  Als ik b,v een Bitcoin koop aan 1 EU en de dag erop devaluert hij 50% ben ik dan ook mijn geld kwijt. dus of blijft mijn waarde staan?????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *