Waarom je altijd je doelen op moet schrijven

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ieder mens heeft dromen en doelen. Alleen behaalt niet iedereen die dromen en doelen. Eén van de voornaamste redenen waarom mensen hun doelen niet halen is omdat ze deze niet opschrijven (of niet eens specifiek hebben gemaakt).

Het opschrijven van doelen is zó enorm belangrijk dat het je kansen om ze te behalen – volgens Brian Tracy – met 1000% verhoogd.

Wat zijn jouw dromen en doelen; wees eens specifiek!

De fout die veel mensen maken is dat ze hun dromen en doelen niet specifiek maken. Ze willen graag rijk worden, en hebben dat als ultieme droom.

Maar wat is precies “rijk worden”? Is dat een ton op je bankrekening hebben, vijf ton, een miljoen, twee miljoen, tien miljoen of misschien zelfs oneindig veel geld?

Snap je wat ik bedoel? Rijk worden kan voor iedereen wat anders betekenen. Voor de ene persoon betekent dat om vijfduizend euro per maand te verdienen, terwijl de andere juist vijftigduizend euro per maand wil verdienen.

Doordat de doelen niet juist zijn gesteld zul je de doelen ook niet gaan behalen. Je weet niet waar je naar toe moet werken.

Als jij vaststelt dat je voor het einde van het kalenderjaar 100.000 euro wilt verdienen, heb je een specifiek doel gesteld, waarmee je kunt ‘aftellen’ totdat je het hebt behaald.

Het is natuurlijk wel verstandig om een realistisch doel te stellen. Verdien jij normaal gesproken 30.000 euro per jaar, en wil je daar ineens 300.000 euro per jaar van maken, dat is natuurlijk wat onrealistisch.

Het stellen van een te groot, onrealistisch doel, zal ervoor zorgen dat je gedemotiveerd gaat worden, en niet meer in jezelf gaat geloven. Wees dus realistisch!

Schrijf je dromen en doelen op papier!

Wanneer jij je dromen en doelen specifiek in je hoofd hebt vastgesteld, is de volgende stap om deze op papier te zetten.

Doordat je op papier schrijft wat je graag wilt behalen zal de kans met 1000% stijgen; dat zegt Brian Tracy, iemand die het gedrag van miljonairs en miljardairs heeft bestudeerd.

Je hebt het op papier geschreven, en daardoor ‘moet’ je het ook echt gaan doen. Het is visueel geworden.

Daarnaast wordt je in je onderbewustzijn er ook op ‘geattendeerd’ om er alles aan te doen om je op papier geschreven doelen te gaan behalen.

Sinds ik begonnen ben met het op papier schrijven van mijn doelen heb ik echt gigantische stappen vooruit gemaakt, en bijna al mijn doelen gerealiseerd. Prachtig om te zien dat zo’n kleine ’techniek’ voor zulke grote resultaten zorgt!

Geloof in jezelf

Het is natuurlijk een beetje cliché om te zeggen, maar in jezelf geloven is van enorm belang. Als je zelf al niet gelooft dat je je dromen en doelen niet gaat behalen, dan ga je ze ook niet realiseren.

Wees zeker van jezelf. Geloof in jezelf. Jij kan dit doen.

Als andere mensen al 100.000 euro (of meer) per jaar verdienen, waarom zou jij het dan niet kunnen?

Bestudeer het bedrag van mensen die jouw dromen en doelen al hebben gerealiseerd, doe dit (beter) na en je zult zien dat jij dit ook kan.

Omgeef jezelf met succesvolle mensen (en dus niet met negatieve mensen); je zult zien dat alles mogelijk is.

Succes, en laat je nooit ontmoedigen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

4 reacties op “Waarom je altijd je doelen op moet schrijven

 1. Goed artikel Jacko, voor mij heeft het concreet maken van mijn doelen ook enorm geholpen, waardoor er een betere plan van aanpak kan worden gemaakt. Als ik bijv €50.000,- per jaar zou willen verdien is dit redelijk concreet, maar als je dit vervolgd met. Om € 50.000,- per jaar te verdienen moet ik per maand € 4166,66/per week € 1041,66/per dag € 148,80 verdienen.

  € 148,80= zijn ongeveer 6 paypro producten verkopen die € 25,- commissie geven. En vanuit hier kan je verder werken om je traffic source vast te stellen. of dit nou paid traffic is, of niet.

  Q

  1. Thanks Quincy!

   Helemaal waar wat je zegt. Door je doel in dagen/weken/maanden uit te stippelen, en dus zo specifiek mogelijk te maken, is de kans dat je ‘slaagt’ veel groter.

   Succes!

 2. Mijn doel is om 60 euro per dag te verdienen en ook eens net zoals Jacko om 17.579,14 euro te verdienen in 3 dagen. Maar daarvoor moet ik heel veel PayPro sales maken en dat wil nog niet goed lukken als beginnend internet marketeer.

  1. Dat is ook niet zomaar vanzelf gekomen hoor :).

   Mijn tip aan jou is om je eigen product op te bouwen; hiermee verdien je veel meer als dat je altijd maar andermans producten promoot.

   Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[index]
[index]