Voorbeeld Testimonial? Dit is een typische GOUDEN Testimonial!

voorbeeld testimonial

Op zoek naar een voorbeeld testimonial?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een voorbeeld van een testimonial.

Waarschijnlijk wil je weten hoe een testimonial er nou eigenlijk “uit ziet” en waar een goede testimonial aan moet voldoen.

Het is maar goed ook dat je op deze pagina terecht bent gekomen, want op deze pagina zal ik je een voorbeeld van een goede testimonial geven, en zal ik je ook vertellen waarom juist deze testimonial zo goed is.

Wat is een testimonial?

Een testimonial is eigenlijk niks anders dan een review door een klant van jouw product/dienst.

Een klant vertelt dus wat hij of zij van jouw product/dienst vond, en dit is dan – als het een testimonial is – positief.

Deze testimonial wordt dan ook op de verkooppagina/brochure getoond om leads (eventuele toekomstige klanten) over te halen om ook het product te kopen.

Waarom testimonials?

Testimonials zijn perfect geschikt om leads over te halen om jouw product alsnog te kopen.

Natuurlijk kun jij wel als product eigenaar wel zeggen dat jouw product/dienst helemaal geweldig is, maar dat is natuurlijk logisch. Als klanten uit het verleden zeggen – die er niks mee te winnen hebben om een testimonial achter te laten – dat jouw product goed is, en dat ze er mooie resultaten door gehaald hebben, dan is dat natuurlijk een ander verhaal.

Eén van de zes principes van Cialdini (om te verkopen) is dan ook Sociale bevestiging (social proof) – en dat is natuurlijk niet voor niks.

Waaruit moet een goede testimonial bestaan?

Voordat ik een voorbeeld testimonial wil geven, zal ik je eerst vertellen waaruit een goede testimonial moet bestaan – dit moet je naar mijn idee eerst weten voordat je begrijp waarom de voorbeeld testimonial zo goed is.

Wat het belangrijkst is, is dat de testimonial eerlijk en oprecht overkomt. Je ziet vaak genoeg websites waarop wel testimonials staan, maar waarvan je al snel genoeg door hebt dat deze gewoon nep is, of expres beter is gemaak dan het origineel.

Daarnaast moet de lezer zich kunnen verplaatsen in de testimonial. Hij moet zich kunnen herkennen in de schrijver van de testimonial.

De beste manier hiervoor is dat de testimonial ook de ‘voor’ beschrijft. Dus hoe was de situatie van de klant voordat hij/zij jouw product of dienst had gekocht?

Hierna is het natuurlijk belangrijk om het resultaat van jouw product/dienst op te noemen. Dus hoe is de situatie van de klant nu?

Een goede testimonial beschikt ook over:

  • Naam en woonplaats van de auteur
  • Foto
  • Leeftijd
  • Website (eventueel)

Hierdoor is de testimonial authentiek.

Voorbeeld testimonial

Goed, je weet nu dus waaruit een goede testimonial moet voldoen, maar hoe ziet een goede testimonial er nou eigenlijk uit?

Ik zal je een voorbeeld geven op een testimonial die ik heb ontvangen voor de Affiliate Marketing Revolutie.

Hey Jacko,

Ik had ongeveer 4 maanden geleden jou cursus De Affiliate Marketing Revolutie, gekocht en daardoor had ik natuurlijk gelijk een website aangemaakt en had ik alle dingen die ik in jou video cursussen zag gekopieerd en geplakt.

Helaas kwam het allemaal tot stilstand toen ik geen advertentie kon plaatsen op Facebook, dit omdat het te veel inhoud had over seks en vrouwen versieren (ik promoten producten van Attraction Gym).

Ik baalde als een stekker, want ik dacht: o mijn god, wat is dit, dit heeft mij in totaal bijna 600 euro gekost en nu moet ik stoppen en mijn geld voor leadpages en getresponse terug vragen, of ik begin helemaal op nieuw en ben na 1 maand die 600 euro helemaal kwijt…

Maar nee, ik moest door, ik keek naar positieve reviews over je cursus, en uiteindelijk kwam ik uit bij de video, Waarom geld verdienen op internet geen sprookje is, dit was een van de meest inspirerende video’s die ik ooit had gezien.

Dus daardoor begon ik maar weer helemaal op nieuw.

Ik was er een week mee bezig geweest, wat dus veel minder lang is dan ik dacht.

Ik kon een Facebook advertentie maken, die werd goedgekeurd.

En nu, net vandaag, ja hoor, mijn eerste verkoop!

😃

Dit laat mij zien dat het mogelijk is, net als dat het mij inspireert om door te werken tot ik hoog in Google kom, mijn eerste verkoop gewoon binnen anderhalve week een nieuwe website te hebben! 

Ik wil je bedanken Jacko, echt heel erg bedanken!

Jou cursus is echt geweldig en je laat mensen gewoon zien dat via internet alles mogelijk is kerel!

Awesome man, ga zo door!

Met vriendelijke groet,

Jonah V (achternaam weggehaald wegens privacy)

Een mooie testimonial, die eigenlijk alles bevat.

Zijn verhaal voordat hij aan de slag ging met de Affiliate Marketing Revolutie, en wat er gebeurde nu hij met de Affiliate Marketing Revolutie aan de slag is gegaan: succes, en zijn eerste verkoop.

Als ik deze tesitmonial op mijn verkooppagina zou zetten, zou deze natuurlijk voorzien moeten zijn met een foto van Jonah en de bovengenoemde punten.

Next level testimonial: Community en Succes Lounge

Je hebt nu dus een voorbeeld testimonial gezien en je weet waaruit een goede testimonial aan moet voldoen.

Ik wil echter nog even een stapje verder gaan, namelijk hetgeen wat ik de ‘next level’ van testimonials vind: de Community en Succes Lounge.

In mijn niche (geld verdienen op internet) zijn mensen heel voorzichtig – en dat is logisch ook als je kijkt naar hoeveel onzin producten er te koop zijn.

Mensen zijn bang dat ze worden opgelicht, en social proof (en dus testimonials) zijn van enorm belang.

Hierom (en om andere redenen), heb ik een heuse community opgericht – en heb ik het Leden-gedeelte openbaar gemaakt. In het Leden-gedeelte heb ik een board Succes Lounge aangemaakt, waar deelnemers hun succesverhalen zelf kunnen plaatsen.

Zo worden de succesverhalen niet door mij geplaatst, maar door de klanten zelf. Andere deelnemers zien dan (door het open aspect van de community) wie het succesverhaal heeft geplaatst, en kunnen ook vragen stellen.

succes lounge internet succes gids.nl

Check de Succes Lounge hier om te zien hoe dit er uit ziet.

Mensen vinden het super leuk om successen te delen, en ook voor andere deelnemers werkt dit natuurlijk super inspirerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *