Storytel Review: Ik probeerde het 4 weken uit en deel mijn ervaringen!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
storytel review

Je komt er niet meer om heen. Overal zie je de laatste tijd advertenties van Storytel – online audioboeken luisteren. Een soort Netflix, maar dan voor boeken.

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je er zelf aan zit te denken om met Storytel aan de slag te gaan.

Misschien heb je de twee weken proef-versie geprobeerd, en twijfel je of je je abonnement blijft houden of niet.

Want: hoe goed is Storytel nou eigenlijk? En is het zijn geld waard?

Een paar weken geleden vertelde een goede vriend van me over Storytel. Ik besloot het uit te gaan proberen, en sindsdien zijn we 4 weken verder.

Inhoudsopgave

In deze Storytel review vertel ik je mijn eerlijke mening, review en ervaringen. En natuurlijk het belangrijkste van alles: ik vertel je of Storytel je zuurverdiende geld waard is.

>> Storytel eerst gratis uitproberen? Dat kan via deze link <<

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wie ben ik? 

Het me wel zo netjes om mezelf even voor te stellen. Je kent me immers niet, en waarom zou een onbekende jou moeten vertellen of Storytel jouw geld waard is, of niet?

Ik ben Jacko Meijaard, 27 jaar en de oprichter van deze website. In pakweg acht jaar heb ik het voor elkaar gekregen om een online business van 10K per maand te verdienen.

Dit heb ik niet van de één op de andere dag gedaan, maar was een lange, eenzame en moeizame weg.

Om tot dit getal te komen, heb ik enorm veel boeken gelezen. Vooral boeken over persoonlijke ontwikkeling; a la Tony Robbins.

Ik maak er dan ook geen geheim van dat het lezen van boeken mij ongelofelijk hebben geholpen om mijn business op deze manier op te zetten, en op deze manier zo ontzettend te groeien.

Ik ben dan ook van mening dat iedereen boeken zou moeten lezen; in plaats van TV te moeten kijken ;-). Maar goed, dat is ene ideale wereld. Check de video hieronder om te zien wat ik bedoel.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat is Storytel?

Goed, genoeg over mij, nu over Storytel.

Storytel is zeker niet nieuw. Het bedrijf bestaat eigenlijk al sinds 2005 onder de naam Bokilur. In 2007 werd de naam omgetoverd naar Storytel.

Het bedrijf is opgezet in Zweden door Jon Hauksson en Jonas Tellander.

In de afgelopen jaren is Storytel echter flink gegroeid. Dit komt door de opkomst van apps en streamingdiensten.

Storytel is een boekenapp waarmee je voor 10,- euro per maand onbeperkt toegang krijgt tot pakweg 60.000 boeken. Hiermee is Storytel anders dan andere diensten, waar je vaak een paar euro moet betalen voor een specifiek audioboek.

In principe kun je Storytel dus eigenlijk ‘de Netflix voor boeken’ lezen – maar dan met een uitgebreider aanbod.

Net als Netflix heeft Storytel een proefperiode waarmee je jezelf voor 0,01 euro kunt aanmelden om het zelf uit te testen >>.

Hoe werkt Storytel?

Storytel werkt super simpel en spreekt eigenlijk voor zich.

Via de website van Storytel kun je jezelf eerst aanmelden voor de Proef-periode van twee weken. Die is 0,01 euro en dus eigenlijk gratis.

Als je dat hebt gedaan, kun je gelijk op zoek naar boeken die je leuk vind. Je kunt op Storytel.nl gaan zoeken, maar ook de mobiele app downloaden. 

Wanneer je een boek hebt gevonden, kun je eventueel een preview luisteren en het boek op je persoonlijke boekenplank zetten. Hier komen de boeken die je aan het luisteren bent, of de boeken die je nog moet luisteren.

Dit werkt allemaal heel simpel en heb je eigenlijk geen uitleg voor nodig.

persoonlijke boekenplank storytel

Wat ik overigens nog wel even wil benoemen is dat Storytel onthoud waar je was gebleven; dit werkt op meerdere apparaten tegelijkertijd.

Dus stel dat je op je iPad naar een bepaald boek aan het luisteren was, en vervolgens op je iPhone wilt verder luisteren, dan wordt dit onthouden en is dat geen enkel probleem.

Boeken offline opslaan

Storytel maakt het ook mogelijk om boeken offline op te slaan.

Stel dat je dus op vakantie gaat, en in het vliegtuig (of op vakantie) naar je favoriete boeken wilt luisteren, dan is dat geen enkel probleem.

In de Storytel app staat duidelijk aangegeven hoe je een boek offline kunt opslaan, en vervolgens wordt het boek gedownload – zodat je het boek zonder internetverbinding kunt beluisteren.

Groot aanbod

Waar ik zelf een beetje bang voor was, is dat er het aanbod niet groot genoeg zou zijn.

In Netflix vind ik het aanbod maar beperkt, en vind ik het vreselijk irritant om verschillende diensten te hebben om alles kunnen bekijken.

In Storytel is dit wel anders. Ik stond er echt versteld van hoeveel boeken er te vinden waren.

Ik heb namelijk best een specifieke interesse, maar echt elk boek waar ik naar op zoek was, heb ik nog gevonden. Daarnaast vind je soms verschillende versies van hetzelfde boek, in een andere taal, of door iemand anders ingesproken. En ja, het scheelt best wel wie het boek inspreekt.

Aanbevolen boeken

Een erg mooie toevoeging vind ik de mogelijkheid om boeken te ontdekken.

Als je op de pagina van een bepaald boek zit, vind je daar een aantal relevante boeken. 

persoonlijke boekentips storytel

Daarnaast vind je in de app de knop ‘Aanbevelingen’ waar je wat algemene en populaire Storytel boeken vind, maar ook persoonlijke boekentips die dus speciaal voor jou zijn samengesteld.

Is audioboeken luisteren fijn?

Voordat ik met Storytel begon was ik erg benieuwd hoe het zou zijn om naar audioboeken te luisteren. Ik had nog nooit een audioboek beluisterd, en altijd ‘ouderwets’ boeken gelezen.

Ik moet eerlijk zeggen dat het enorm goed bevalt. Ik was altijd een ’trage lezer’, dus luisteren gaat een stuk sneller. Daarnaast kan ik veel makkelijker naar luisteren dan lezen – en kan ik dit ook makkelijk tijdens het reizen of fietsen doen.

Ik betrap mezelf er nu telkens meer op dat ik sneller een rondje ga fietsen, oordopjes in doe, en een half uur naar een boek luister en tegelijkertijd naar de prachtige natuur te kijken – ik woon dicht bij het strand, dus dat is super rustgevend.

Daarnaast luister ik ook altijd nog een half uurtje voordat ik ga slapen, en merk ik dat ik super snel en fijn in slaap kom.

Storytel review conclusie: is Storytel je geld waard?

Ik zou nooit meer zonder Storytel willen. 

Ten eerste: voor een tientje per maand luister je onbeperkt boeken. Normaal gesproken kost een boek zo’n twintig euro, en kocht ik er ongeveer drie per maand. Nu beluister ik er ongeveer één per week; dus reken uit je winst.

Ten tweede: audioboeken luisteren is geniaal. Even onderweg een boek ‘luisteren’, op de fiets, in de auto, in de trein, voordat je gaat slapen. Het werkt super rustgevend.

Ten derde: Storytel werkt gewoon geniaal. Je kunt de app zo downloaden, en je weet direct hoe het werkt. Daarnaast kent Storytel super veel handige features, zoals de boekenplank, offline opslaan, aanbevelingen en nog veel meer!

En als laatste: je kunt Storytel gewoon twee weken gratis uitproberen. Zo kun je zelf kijken of het bevalt en of het wat voor je is.

Storytel uitproberen doe je gratis via de onderstaande link!

Probeer Storytel DIRECT GRATIS uit!

Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van deze review heb ik nog behoorlijk wat vragen gekregen. In dit gedeelte zal ik deze vragen dan ook beantwoorden.

Hoeveel boeken kan ik luisteren?

Als je een Storytel abonnement hebt, kun je onbeperkt boeken beluisteren. Je betaald dus niet per boek, maar hebt toegang tot alle boeken.

Je kunt Storytel dan ook met Netflix vergelijken – maar dan voor boeken.

Hoeveel kost Storytel?

Storytel kun je de eerste 14 dagen voor 0,01 euro uitproberen.

Besluit je daarna om verder te gaan, dan betaal je 9,99 euro per maand.

Kan ik ten alle tijde stoppen?

Jep! Wanneer je besluit om Storytel op te zeggen, dan kun je dit gewoon via je account doen.

Je zit dus nergens aan vast en kunt stoppen wanneer je dat wilt.

Waar kan ik inloggen?

Je kunt inloggen via Storytel.nl en via de app voor je iPhone, Android, iPad of ander apparaat waarop je apps kunt downloaden.

Wanneer je bent ingelogd, zie je op elk apparaat je boekenlijst staan en kun je boeken luisteren.

Waar kan ik Storytel 14 dagen gratis uitproberen?

Via deze link ga je direct naar de pagina om Storytel 14 dagen gratis uit te proberen

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

2 reacties op “Storytel Review: Ik probeerde het 4 weken uit en deel mijn ervaringen!

  1. Dag Jacko, bedankt voor je review. Wat ik me afvraag is waar worden die boeken opgeslagen op mijn telefoon. Ik ga namelijk op een lange reis en wil veel boeken offline kunnen lezen. Ik dacht ze dan te downloaden en te verplaatsen naar mijn extra opslag op mijn mobieltje. Maar het lijkt erop dat dat niet mogelijk is. Kan jij hier iets over vertellen?
    Alvast bedankt!
    Josephine

    1. Hey Josephine, ik neem aan dat dit te maken heeft met een bepaalde beveiliging. Als boeken zo makkelijk naar externe opslag gekopieerd konden worden, is het makkelijk deze illegaal te verspreiden. Dat lijkt mij niet de bedoeling. In de app kun je boeken wel offline opslaan. Zodat deze vanuit daar te beluisteren/ lezen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *