Geld verdienen met Spotify

#5 Beste Technieken om geld met Spotify te verdienen!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Maandelijks heeft Spotify ongeveer 350 miljoen gebruikers. Deze gebruikers betalen uiteraard geld aan Spotify, maar dat is niet de enige partij die geld verdienen. Ook jij kunt geld verdienen met Spotify. Hoe je dit kunt doen, bespreken we graag uitgebreid in dit artikel.

We bespreken onder meer welke mogelijkheden je hiervoor hebt. Hierbij kijken we vanuit verschillende perspectieven, waaronder het perspectief als artiest. Als artiest is het namelijk óók mogelijk om een flinke boterham te verdienen met Spotify. Maar, de focus ligt in dit artikel toch wel op digitale ondernemers. Hoe kun je als digitale ondernemer geld verdienen met Spotify? Je leest het hieronder!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom geld verdienen met Spotify?

Meer en meer mensen richten hun pijlen op Spotify. Niet alleen om naar muziek te luisteren, maar ook om hier geld mee te verdienen. Er zijn in ieder geval verschillende pluspunten aan Spotify:

 • Op meerdere manieren geld verdienen: via Spotify is het op meerdere manieren mogelijk om geld te verdienen. Mocht je enkele van deze manieren met elkaar weten te combineren, kun je uiteraard nóg meer geld verdienen.
 • Zeer populaire streamingsdienst: zoals we in de inleiding van dit artikel al aangegeven hebben, maken meer dan 350 miljoen gebruikers van Spotify. Dit betekent dat je een immens publiek kunt bereiken. En dat je dus veel geld kunt verdienen.
 • Erg leuk: je bent het er ongetwijfeld mee eens als we stellen dat Spotify een leuke streamingsdienst is. Dit betekent ook dat het leuk is om met deze streamingsdienst je geld te verdienen.

Passief inkomen is mogelijk: je kunt Spotify goed vergelijken met YouTube. Via YouTube is het mogelijk om geld te verdienen met video’s, zelfs als je deze video al 5 jaar geleden online gezet hebt. Die vlieger gaat ook op voor het geld verdienen met Spotify. Door nu bijvoorbeeld een playlist aan te maken, kun je hier in 2025 nog geld mee verdienen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De vijf mogelijkheden om geld te verdienen met Spotify

Zou jij graag met Spotify aan de slag gaan? Weet je alleen niet zo goed hoe je met deze streamingsdienst geld kunt verdienen? Dan ben je niet enige. Veel mensen weten hoe ze via social media geld kunnen verdienen, maar weinig mensen weten hoe ze met Spotify geld kunnen verdienen. Dat was dan voor ons dan ook reden nummer 1 om dit artikel te schrijven.

Feit is dat je op meerdere manieren geld met Spotify kunt verdienen. De vijf verschillende mogelijkheden hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Mogelijkheid 1: je eigen muziek op Spotify plaatsen. Per stream krijg je vervolgens een bepaald bedrag van Spotify.
 • Mogelijkheid 2: Spotify koppelen aan je social media kanalen
 • Mogelijkheid 3: Spotify koppelen aan een merchandise lijn
 • Mogelijkheid 4: zelf playlists maken op Spotify
 • Mogelijkheid 5: maak podcasts en plaats deze op Spotify

Mogelijkheid 1: je eigen muziek op Spotify plaatsen

Ben je een artiest? Dan wil je ongetwijfeld dat zoveel mogelijk mensen naar je muziek luisteren. Des te meer mensen naar je muziek luisteren, des te beter je muziek gewaardeerd wordt immers.

Maar, als veel mensen naar je muziek luisteren, verdien je hier ook nog geld mee. Voor elke stream krijg je van Spotify namelijk geld. Het lastige is dat Spotify nooit kenbaar heeft gemaakt hoeveel geld je precies ontvangt. Volgens bronnen hebben wij vernomen dat je ongeveer 0,004 euro per stream ontvangt.

Heb je bijvoorbeeld 1 miljoen streams per maand? Dan verdien je alleen al met Spotify een bedrag van 4000 euro per maand. Maar, let wel op: weinig artiesten hebben maandelijks 1 miljoen streams op Spotify. Om een dergelijk aantal streams te krijgen, zou je een populaire artiest moeten zijn.

Recent heeft NOS een leuk item gemaakt over het geld verdienen met Spotify als artiest. In deze video kijkt NOS onder meer naar de verdiensten van enkele bekende nummers:

Kun je op deze manier veel geld verdienen?

In de praktijk is het zeker mogelijk om op deze manier veel geld te verdienen. Maar, let wel op: dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om als artiest veel geld met Spotify te verdienen, moet je aan enkele ‘eisen’ voldoen:

 • Je moet een populaire artiest zijn. Alleen als je tienduizenden streams (of meer) per maand scoort, tikken de opbrengsten aan.
 • Je zou regelmatig nieuwe muziek moeten uploaden. Je scoort hiermee niet alleen streams met je nieuwe muziek, maar ook met je oudere songs. Door regelmatig nieuwe muziek te uploaden, werk je als het ware aan je naamsbekendheid. Meer en meer mensen besluiten daardoor om toch weer naar je muziek te luisteren, ook al zijn de liedjes mogelijk al enkele jaren oud.

Voldoe je aan deze eisen? Dan kun je zeker het nodige geld verdienen met Spotify. Maar, zelfs de grootste artiesten geven aan dat ze niet rijk worden van alleen Spotify. Om veel geld te verdienen, zou je je Spotify eigenlijk aan je andere social media kanalen moeten koppelen. Daarover lees je hieronder meer.

Tips om meer streams te verkrijgen

 • Roep je fans op om meer muziek te streamen: dit kun je bijvoorbeeld doen door je social media kanalen in te zetten. Ook kun je werken met bijvoorbeeld interviews, deelacties en gastposts.
 • Breng meerdere versies van één lied uit: heb je een liedje uitgebracht dat al snel relatief populair is? Dan kun je dit liedje prima ‘uit gaan melken’. Dit doe je bijvoorbeeld door ook een akoestische en instrumentale versie toe te voegen.
 • Laat remixen maken: je kunt allerlei DJ’s benaderen om van jouw song een remix te maken. Vervolgens kun je afspreken dat de verdiensten over jullie beide verdeeld wordt. Ook een prima optie om meer streams te verkrijgen.

Mogelijkheid 2: Spotify koppelen aan je social media kanalen

Ben je een artiest met meerdere songs of albums op Spotify? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je hier het nodige geld mee verdienen. Dit kun je verder versterken door óók met andere social media kanalen aan de slag te gaan. Het belangrijkste om hierbij te onderhouden, is het volgende gezegde: “De kracht van herhaling, herhaling en herhaling”.

Komt iemand meerdere keren op een dag met je muziek of artiestennaam in aanraking? Dan wordt de kans steeds groter dat deze persoon jouw muziek niet meer gaat vergeten. Dit gaat automatisch voor meer streams zorgen, aangezien meer en meer mensen regelmatig op jouw aanwezigheid/muziek gewezen worden.

Maar, aan welke social media kun je Spotify koppelen? Wij hebben enkele suggesties voor je op een rijtje gezet:

 • Facebook: heb je een artiestenpagina op Facebook? Als je populair bent, heb je ongetwijfelde de nodige volgers. Door op je pagina een bericht over een nieuw liedje op Spotify te plaatsen, werk je direct aan de bekendheid van dit liedje. Voeg een link van Spotify aan je bericht toe, zodat je volgers het liedje direct in Spotify af kunnen spelen.
 • Instagram en Twitter: voor Instagram en Twitter geldt bovengenoemd verhaal eveneens. Met name Instagram is hierbij interessant, aangezien je in je stories ook een linkje naar je Spotify account kunt plaatsen. Bovendien is het goed mogelijk dat andere mensen/artiesten je stories delen.
 • YouTube: Spotify en YouTube gaan ook prima met elkaar samen. Als je een liedje op Spotify online zet, zou je dit eigenlijk ook direct op YouTube moeten doen. Veel mensen luisteren muziek via Spotify, maar minstens net zoveel mensen gebruiken hiervoor YouTube. Zoals je ongetwijfeld weet, krijg je ook per view op YouTube betaald. Op die manier kun je dus met één song via meerdere kanalen geld verdienen.
 • TikTok: maak je muziek die met name voor de jeugd interessant is? Dan kun je ook met TikTok aan de slag gaan. Via dit kanaal kun je mogelijk je song uit laten groeien tot een rage. Als je song op die manier viraal gaat, zorgt dit al snel voor heel veel streams op Spotify én YouTube.
 • SoundCloud: tot slot kun je ook nog geld verdienen met SoundCloud. De gemiddelde opbrengsten bij SoundCloud liggen iets lager dan bij Spotify, maar massa is kassa. Weet je uiteindelijk geld met Spotify, YouTube en SoundCloud te verdienen? Dan bevind je je in een luxe positie.

Mogelijkheid 3: Spotify koppelen aan je merchandise lijn

Als je een populaire artiest bent, heb je veel mogelijkheden om geld te verdienen. Eén van de meest creatieve mogelijkheden die je hebt, is om Spotify aan je merchandise lijn te koppelen. Hiervoor hebben we ook twee leuke suggesties voor je op een rijtje gezet:

 • Plaats een QR code op de truien en shirts die je verkoopt. Als iemand deze QR code vervolgens scant, wordt op zijn/haar smartphone direct je Artiestenpagina op Spotify geopend. Met zo’n simpele QR code stuur je veel mensen direct door naar je liedjes op Spotify.
 • Artiestennaam op je merchandise artikel plaatsen. Verkoop je allerlei merchandise artikelen? Dan is het interessant om je artiestennaam op deze artikelen te plaatsen. Ziet iemand jouw naam op een artikel staan? Dan is de kans groot dat diegene even je naam op Spotify opzoekt. Grote kans dat je hierdoor meer streams scoort op Spotify.

Is het makkelijk om op deze manier geld te verdienen met Spotify? Nee, het in onze ogen de minst aantrekkelijke optie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je veel kosten moet maken én dat je echt populair moet zijn. Nagenoeg niemand zit te wachten op merchandise artikelen van een C-artiest. Alleen als je echt een grote fanbase hebt, kun je voor deze mogelijkheid kiezen.

Mogelijkheid 4: zelf playlists maken op Spotify

Ben je een grote liefhebber van muziek? En vind je het super om op Spotify naar allerlei leuke en mogelijk zelfs onbekende muziek te zoeken? Als je al deze hits in een playlist plaatst, kun je hier geld mee gaan verdienen. 

Hoe je dit kunt doen? Dit doe je in samenwerking met een speciaal platform; Playlistpush.com. Je kunt je bij deze dienst als curator aanmelden, waarna je met je playlist geld kunt verdienen.

Kun je je zomaar bij dit platform aanmelden? Nee, je playlist op Spotify moet minimaal 400 volgers hebben. Mocht je meer dan 400 volgers hebben, kun je je direct aanmelden bij dit platform.

Het platform analyseert vervolgens je playlist een maand lang. Hierbij wordt gekeken naar de hoeveelheid streams. Aan de hand van deze hoeveelheid streams krijg je vervolgens een bedrag aangeboden:

 • Heb je een hele populaire playlist? Dan kun je tot wel 15 dollar per liedje verdienen.
 • Heb je een kleinere playlist? Dan kun je alsnog een paar cent tot een paar euro per liedje verdienen.

Hoe je dit geld kunt verdienen? Heel simpel. Je krijgt vanuit Playlistpush.com bericht dat je een bepaald liedje aan je playlist toe moet voegen. Nadat je dit hebt gedaan, krijg je hier direct het afgesproken bedrag voor uitbetaald. Je kunt dit min of meer met affiliate marketing vergelijken. Bij dit online verdienmodel promoot je immers muziek van artiesten. Voor deze promotie krijg je een bepaald bedrag uitgekeerd.

Wil je graag meer over deze mogelijkheid weten? In onderstaande video vind je alle relevante informatie over dit leuke online verdienmodel:

Kun je hier veel geld mee verdienen?

Het is goed mogelijk om hier een paar honderd euro per maand mee te verdienen. Maar, het is hierbij wel zaak dat je een echt populaire playlist hebt. Deze playlist moet bovendien in de komende periode óók populair blijven; dat is immers waar men je voor gaat betalen.

Als je met je eigen playlist succesvol bent, kan dit de nodige druk met zich mee brengen. Je wilt immers voortdurend nieuwe luisteraars aantrekken, maar je wilt ook dat huidige luisteraars je playlist regelmatig aanzetten. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je onderstaande tips opvolgen:

 • Promoot je playlist via social media kanalen: op deze manier maak je veel mensen attent op het bestaan van je playlist. 
 • Kies voor een aantrekkelijke naam van je playlist: de naam van je playlist moet direct een gevoel bij de (potentiële) luisteraar oproepen. Zo kan het verstandig zijn om het genre van de playlist in de naam te verwerken.
 • Laat andere mensen je playlist promoten: hiermee val je min of meer terug op de basisprincipes van affiliate marketing. Door andere mensen of partijen in te schakelen, werk je gericht aan de naamsbekendheid van je playlist. Uiteraard staat hier – in de meeste gevallen – wel een betaling tegenover.

Mogelijkheid 5: geld verdienen met podcasts

Sinds een paar jaren zijn de podcasts niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Eerst werden er mondjesmaat nieuwe podcasts uitgebracht, maar nu wordt er ongeveer elke seconde een nieuwe podcast op Spotify geplaatst.

Denk je een goed idee te hebben voor een leuke podcast? En kun je ook meerdere personen uitnodigen om de podcast elke keer interessant te houden? Dan is het interessant om met je eigen podcasts op Spotify te starten. Mocht je inspiratie op willen doen, verwijzen wij je graag naar onderstaande podcasts:

 • Moordcast: in deze podcast bespreken experts moordzaken. Het doel is uiteindelijk om de moordzaken op te lossen, maar ook om ruchtbaarheid aan de moordzaak te geven. Op die manier kan mogelijk op termijn de ‘cold case’ alsnog opgelost worden.
 • Geuze & Gorgels: Monica Geuze en Kaj Gorgels zijn jaren geleden met hun podcast begonnen. In hun podcast bespreken ze van alles; de onderwerpen zijn nogal héél gevarieerd. Aangezien Monica en Kaj een flinke fanbase hebben, is hun podcast erg populair geworden.
 • F1 aan Tafel: in deze podcast wordt wekelijks vooruitgeblikt en teruggekeken op de F1 Grand Prix. Aangezien Olav Mol en andere BN’ers deze podcast maken, is ook deze podcast erg geliefd geworden.

Is het nou zo dat je veel geld met een podcast kunt verdienen? Dat ligt er aan. Net zoals bij ‘normale liedjes’ krijg je ongeveer 0,004 euro per stream. Mocht je 100.000 luisteraars op één podcast hebben, verdien je hier dus 400 euro mee. Daar word je niet rijk van, maar je kunt in een podcast wel andere verdienmodellen betrekking.

Je kunt je bijvoorbeeld laten sponsoren door een bedrijf. Aan het einde van de podcast kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Deze podcast is mogelijk gemaakt door [naam bedrijf]. In ruil voor deze naamsvermelding krijg je wellicht een product van het betreffende bedrijf opgestuurd. Dit is een vorm van influencer marketing.

Ook is het mogelijk om advertenties aan je podcast toe te voegen. Mensen die géén volwaardig Spotify abonnement hebben, krijgen deze advertenties te horen. Des te meer van deze advertenties via jouw podcast ten ore komen, des te meer geld je hiervoor krijgt.

Tot slot is het mogelijk om je podcast breder te trekken. Wat we hiermee bedoelen? Nou, je kunt rondom je podcast bijvoorbeeld een show organiseren. Dit is iets wat de heren van de Man man man, de podcast hebben gedaan. Zij organiseren regelmatig avonden in bijvoorbeeld een stadhuis. Tijdens zo’n avond voeren zij als het ware een podcast op; erg leuk om mee te maken!

Geld verdienen met Spotify: onze conclusie

Is het makkelijk om geld te verdienen met Spotify? Nee. Is het leuk om geld te verdienen met Spotify? Ja, absoluut. Heb je veel mogelijkheden om geld te verdienen met Spotify? Ja, zonder enige twijfel. Mede vanwege de vele mogelijkheden raden wij je aan om je pijlen te richten op Spotify.

Daarbij geven wij je graag de volgende tip: durf out of the box te denken. Lanceer een merchandise lijn, werk aan je naamsbekendheid of verzin iets unieks. De mogelijkheden die Spotify biedt, zijn in ieder geval legio!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *