Mijn SEO tips en trends 2016 die jij aankomend jaar moet gebruiken

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
seo tips 2016 trends

Wil jij slagen met je website in Google? En wil je ook nog eens een leuk terugkerend geldbedrag overhouden aan je werk? Dan moet je wel altijd op de hoogte zijn van de laatste strategieën en SEO tips in 2016 om hoog in Google te komen. Zonder het toepassen van de juiste acties, waaronder deze SEO tips 2016, kan jij namelijk niet langdurig hoog in de zoekmachines staan.

Als jij wilt slagen op het internet, moet je voortdurend bezig zijn met het verbeteren van je websites en content. Ik vertel jou in dit artikel wat jij moet doen om te slagen in Google en nog meer succes te behalen met je websites.

Om het je makkelijk te maken heb ik de belangrijkste SEO 2016 tips onder elkaar gezet zodat je binnen enkele minuten op de hoogte bent van deze waardevolle informatie.

Inhoudsopgave

Benieuwd? Lees dan snel verder en haal je succes uit mijn kennis!

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waar is deze lijst met SEO tips 2016 op gebaseerd?

Ik ben al meerdere jaren actief met het maken van websites om daarmee middels affiliate marketing geld te verdienen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik dagelijks aardig wat geld kan bijschrijven en ik ben ook van plan dat de komende jaren te blijven doen.

Ik weet echter dat mijn succes afhangt van mijn Google rankings, aangezien daar het overgrote deel van mijn bezoekers vandaan komt.

Organische bezoekers zijn bezoekers verkregen zonder dat je ervoor hebt betaald, het enige wat je hebt gedaan is het voorzien van informatie waar bezoekers toevallig via een zoekmachine naar opzoek waren.

De SEO tips 2016 die je verderop in dit artikel kunt lezen, helpen je om hoger in Google te komen en dus ook meer organische bezoekers te laten ontvangen.

Hierdoor kan je op de lange termijn meer inkomsten genereren en de waarde van je websites verhogen.

De SEO tips 2016 die je in deze lijst kunt vinden, zijn bij de SEO-experts bekend maar nog betrekkelijk weinig op het internet te vinden.

We komen namelijk beetje bij beetje meer te weten over het complexe algoritme waarmee Google zijn rankings vorm geeft.

Door deze tips toe te passen, kan jij met je website ook meer succes in Google behalen. Vat deze tips daarom niet te licht op en onderneem direct actie.

seo tips trends 2016 infographic
Infographic met de SEO Tips en trends voor 2016. Van Ompro.nl.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Optimalisatie voor mobiele apparaten

Ik begin direct met de belangrijkste tip, want als jij deze tip van de SEO tips 2016 nog nodig hebt moet je helemaal direct actie ondernemen.

Google heeft recentelijk een update doorgevoerd waarbij websites voorzien van een mobiel-vriendelijke structuur hoger scoren dan mobiel onvriendelijke websites.

Je kan het bijna niet geloven, maar we zitten op het punt dat bijna 70 procent van al het webverkeer van mobiele apparaten komt. Dat betekent dat waarschijnlijk 70 procent van de bezoekers van je website dit met een mobiel apparaat doet.

Wanneer jouw site dus nog niet voor mobiele apparaten geoptimaliseerd is, betekent dit dat zij je website op een lelijke en onoverzichtelijke manier zien.

Het is dus ontzettend belangrijk dat jij de juiste stappen onderneemt om je website compleet te optimaliseren voor alle smartphones en tablets.

Tip: Dit kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van de moderne vorm van WordPress waarbij de website automatisch geoptimaliseerd wordt voor mobiele gebruikers.

Zonder goede content kom je nergens

De algoritmes van Google zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat ze zelfs goede content kunnen onderscheiden van slechte content.

Dat betekent dat zij kunnen herkennen wanneer een website is voorzien van teksten die niet alleen slecht geschreven zijn, maar ook nergens over gaan.

Websites voorzien van hoogwaardige content scoren daardoor stukken beter in Google dan onbruikbare websites. Zorg er daarom voor dat jouw content van fatsoenlijke kwaliteit is en je teksten niet al te kort zijn.

Een tekst moet tenminste 300 woorden bevatten om volledig in de zoekmachines geïndexeerd te worden. Gebruik deze norm dan ook om meer succes te behalen.

Weet je niet precies waar je moet beginnen met het schrijven van goede content?

Kijk dan eens bij de sites die op het moment hoog in Google ranken. Hier kan je zien welke artikelen goed scoren en waar een goed artikel precies uit moet bestaan.

Een goed begin van het toepassen van de SEO tips in 2016, is om te starten met het verbeteren van je content!

Lok reacties uit

Google kan het makkelijkst ontdekken of jouw site een bezoek waard is wanneer het signaleert dat mensen ook echt je artikel lezen. Dit doet Google op verschillende manieren;

  • Je website kenmerkt een laag bounce-percentage
  • Je krijgt reacties op je artikelen
  • Bezoekers liken of delen het artikel via Facebook
  • Het artikel wordt benoemd op een andere website

Jij kunt interactie zelf eenvoudig opvoeren door reacties uit te lokken bij je bezoekers. Het is wel belangrijk dat het reacties zijn die met het artikel te maken hebben.

Je moet daarom niet om reacties gaan vragen of een negatieve reactie uitlokken. Door je website te delen via Facebook en Twitter is het bijvoorbeeld mogelijk om meer ‘buzz’ rondom jouw website te creëren.

Luister naar je bezoekers

Het is ontzettend belangrijk dat bezoekers je website waarderen. Door content te plaatsen waar je bezoekers van houden, zorg je ervoor dat je bezoekers je website op een later moment nog een keer bezoeken.

Door continu te proberen de reputatie van je website te verhogen, kan je een band met je bezoekers creëren en een vaste groep bezoekers creëren. Dit geeft jou de kans om doelgericht te adverteren met bijvoorbeeld affiliate marketing.

Een bekende quote is ‘Google geeft alleen om je wanneer de rest van de wereld ook om je geeft’.

Als je tijdens het maken van content deze gedachte in je achterhoofd houdt, weet je zeker dat je content creëert waar je bezoekers van gaan houden.

Ook voor deze SEO tips voor in 2016 is dit de leidraad!

Denk goed na over het onderwerp

Je moet het maken van content niet zien als een pagina die jij gaat vullen met keywords waar je tekst omheen schrijft.

Je moet het juist zien als een project waarbij jij teksten schrijft met informatie over een bepaalde dienst of activiteit waar jij achteraf pas bekijkt hoe jij het artikel van zoekwoorden voorziet.

Een uitgebreid artikel over afvallen met hardlopen scoort bijvoorbeeld een stuk beter dan een artikel van een paar honderd woorden over het kopen van een afslankproduct.

Als jij je eerst richt op het schrijven van een goed artikel, kan jij achteraf nog een alinea toevoegen waarin jij een product promoot.

Lange zoektermen zijn belangrijker

Een andere nieuwe trend van de SEO tips voor 2016 is het gebruiken van lange zoektermen bij het verwerken van SEO in je content.

Doordat lange zoektermen vaak minder vaak voorkomen, hoef je ook minder te concurreren met andere websites en kan jij je beter richten op een specifieke doelgroep.

Door deze tip mee te nemen in je content, kan jij daardoor je beter focussen op een converterende groep bezoekers. Uit een recent onderzoek bleek dat maar liefst 70 procent van de bezoekers vanuit Google binnenkomt op een lange zoekterm.

Het is dus ook belangrijk dat je niet je teksten volstopt met korte zoekwoorden maar juist kijkt naar de huidige SEO tips voor 2016.

Een goed artikel wordt door Google breder geïndexeerd, waardoor je automatisch ook op meer zoektermen in Google komt. Het resultaat hiervan is dat je ook op lange zoektermen hoog in Google kan scoren.

SEO geografisch toepassen

Ben jij bezig met een website waarmee je regionale producten en diensten wil promoten?

Dan kan je via Google Places ontzettend veel terrein winnen binnen Google, aangezien Google de content voorzien van Google Places annotaties veelal hoger plaatst dan competitieve websites zonder deze annotaties.

Ook de mobiele apps van Google zijn zo ingericht dat lokale resultaten hoger komen dan landelijke resultaten, waardoor het meenemen van geografische aspecten in je content nooit kwaad kan.

Van alle SEO 2016 tips, is dit wel erg eenvoudig toe te passen!

Gebruik video’s en afbeeldingen

Een heel simpele SEO tip die ik je kan geven is om regelmatig afbeeldingen en video’s in je artikelen te gebruiken.

Door bijvoorbeeld jouw eigen YouTube filmpjes te ‘embedden’ in je artikelen, gaat Google jouw artikel beter waarderen. Video wordt namelijk steeds belangrijker.

Wat ik bijvoorbeeld doe is dat ik voor mijn belangrijke artikelen op mijn websites nog een aparte video maak waarin ik dieper op het onderwerp in ga.

Deze video plaats ik dan in mijn artikel, en zo wordt mijn artikel dus ook sterker.

Daarnaast word de video zo ook op YouTube gevonden, wat weer zorgt voor meer views op mijn YouTube kanaal.

In de beschrijving van de video zet ik dan weer een link naar mijn website, wat zorgt voor meer bezoekers uit YouTube.

Semantiek, wat is dat?

De laatste cruciale tip die ik je wil meegeven, is semantiek.

Semantiek is de techniek die Google gebruikt om meer te leren over de enorme ladingen content van het internet. Deze gestructureerde data is vaak nog niet op je website aanwezig en moet je daarom zelf creëren.

Als je af en toe werkt met elementen, kan je Google laten weten welke informatie wat precies betekent. Wil jij bijvoorbeeld bezoekers trekken voor een seminar in Rotterdam?

Dan kan je met semantiek Google laten weten dat de seminar in Rotterdam is. Hier kan je nog tal van andere datapunten aan toevoegen, zoals een datum of adres of andere SEO 2016 tips.

Google waardeert je site hoger wanneer je hier veelvuldig gebruik van maakt, waardoor het toepassen van semantiek een uitstekend idee is.

Lees hier overigens nog 29 andere SEO Tips.

Geld verdienen met affiliate marketing

Zoals je zelf ook begrijpt zijn de bovenstaande SEO 2016 tips slechts een deel van het complete SEO bolwerk dat jou hoog in Google gaat krijgen.

Ik ben zelf lang bezig geweest met het internet afspeuren naar de vele technieken en methodes voor het hoog ranken in Google, waarvan enkele tussen de bovenstaande 2016 SEO tips benoemd zijn.

De belangrijkste en meest effectieve methodes, heb ik verwerkt in de Affiliate Marketing Revolutie. Door met affiliate marketing aan de slag te gaan kan jij namelijk maandelijks behoorlijk wat extra geld verdienen.

Zelf leef ik van affiliate marketing en mogelijk jij binnenkort ook!

Wil je meer te weten komen over mijn verhaal en de inhoud van de Affiliate Marketing Revolutie? Dan kan je er hier meer over lezen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

4 reacties op “Mijn SEO tips en trends 2016 die jij aankomend jaar moet gebruiken

  1. Ha Jacko, dank voor je tips. Heel helder. Ik kom alleen niet echt verder met tip 4, inzetten op semantiek. En dan met name het praktische gedeelte: hoe doe ik dit? Kun je daar nog wat over vertellen? Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *