SEO Tips 2017: Voorkom dat jouw website wegzakt in 2017!

seo tips 2017SEO Tips 2017 om ook in 2017 met jouw website te scoren in Google.

Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat jij op zoek bent naar SEO Tips om jouw website hoger in Google te komen.

En dat is niet gek, want door hoog in Google te staan, kun je dagelijks veel (gratis!) bezoekers naar je website krijgen.

Ik krijg dagelijks duizenden gratis bezoekers naar mijn websites, puur omdat ik hoog in Google sta. Hierdoor krijg ik dag en nacht bezoekers naar mijn website, en verdien ik dus op de automatische piloot geld.

Op deze pagina vertel ik je de beste SEO tips die je in 2017 kunt toepassen op jouw website, om je website hoger in Google te krijgen.

Maak je website toegankelijk voor mobiele apparaten

Is jouw website nog niet geschikt voor mobiele apparaten? Zorg er dan direct voor dat dit wel het geval is.

Mobiel verkeer groeit namelijk enorm (tegenwoordig surfen er meer mensen op hun mobiel of tablet dan op de PC), en dus is het belangrijk dat jouw website toegankelijk is voor ‘mobiele bezoekers’.

Dit doe je door je website responsive te maken; hiermee past de website zich aan naar het formaat waarop de website bezocht word.

Tegenwoordig zijn bijna alle websites wel responsive, maar ik kom nog regelmatig websites tegen die dit niet zijn.

Google ‘bestraft’ deze non-responsive websites door deze lager in Google te laten verschijnen. Ook krijgen websites die wel responsive zijn het ‘voor mobiel’-keurmerk voor de zoekresultaten.

Kwalitatieve content = king

Wil je een beetje hoog in Google gaan scoren, dan is het aan te raden om goede, kwalitatieve content op je website te plaatsen.

Dit is content waar je bezoekers daadwerkelijk wat aan hebben en waarmee ze écht geholpen worden.

Mijn websites draaien op dit principe.

Elke week voeg ik goede, nieuwe content toe op mijn websites, en dus kom ik langzamerhand telkens hoger in Google, krijg ik meer bezoekers, word ik op meer zoektermen gevonden en krijg ik terugkerende bezoekers.

Ook dit artikel lees je waarschijnlijk doordat je op Google dit (of een ander) artikel hebt gevonden.

Plaats dus goede, relevante en kwalitatieve content op je website waar je bezoekers wat aan hebben en door geholpen worden.

Trek je content breder (gebruik afbeeldingen en video’s)

Het is tegenwoordig niet meer genoeg om alleen tekst op je pagina’s te zetten.

Het wordt namelijk steeds meer belangrijker om je content breder te trekken. Dit kun je doen door afbeeldingen, video’s en andere media (zoals podcasting) te gebruiken.

Hierdoor versterk je je website, en krijg je er een bezoekersstroom bij.

Ik plaats namelijk regelmatig nieuwe video’s op YouTube, die ik ook weer in de content van mijn websites zet. Zo word ik ook op YouTube gevonden, en worden mijn artikelen sterker (omdat ze ook YouTube video bevatten, en Google houdt hiervan!).

Ook kan het geen kwaad om infographics te (laten) maken en op je website te zetten.

Andere websites zullen gaan linken naar je content, en wanneer relevante websites naar je website gaan linken, word jouw website daar ook weer beter van.

Ga de interactie met je doelgroep aan

Een simpele manier die ik toepas om een betere positie in Google te krijgen is door reacties uit te lokken op mijn content (geschreven en video).

Wanneer er namelijk onder een artikel op mijn website een reactie wordt geplaatst, is dit weer nieuwe content (die super relevant is!).

Hierdoor wordt er dus weer nieuwe content toegevoegd, waar ik in principe niks voor heb hoeven doen.

Google ziet ook dat er een nieuwe reactie is, en zal deze reactie ook weer indexeren. Zo wordt ik weer op nieuwe zoektermen gevonden, én, bevat mijn content weer meer woorden.

Ook is dit een goede manier om met je doelgroep te communiceren; je doelgroep ziet dat je écht bent (als je reageert natuurlijk) en bouwt zo (onbewust) een relatie met je op. Door op vragen te reageren positioneer je jezelf als expert.

Reacties uitlokken kun je simpelweg doen door een artikel of video af te sluiten met “laat me in de reacties even weten wat jij er van vind!”.

Maak van je website één groot spinnenweb

Een SEO tip die niet alleen in 2017 van toepassing is, maar eigenlijk altijd al relevant is geweest, is om van je website een groot spinnenweb te maken. En dit bedoel ik natuurlijk niet letterlijk ;-).

Je website moet groeien. Elke website begint met 0 content en begint dus klein.

Door telkens nieuwe content op je website te zetten kun je sommige content met elkaar linken. Net als wat ik in dit artikel ook heb gedaan. Je ziet dat sommige woorden klikbaar zijn, en wanneer je daar op klikt, dat je dan naar een andere pagina gaat waarop meer over dit onderwerp te vinden is.

Dit noemen we intern linken.

Hierdoor geef je waarde mee aan het woord wat je linkt. Google ziet dit ook, en bezoekers kunnen zo makkelijk meer informatie over een onderwerp te weten komen.

Maak alleen een interne link wanneer het écht relevant is, en ga niet zomaar pagina’s aan elkaar linken die niks met elkaar te maken hebben.

Wees de waardevolste speler in jouw niche

Ik ben continu bezig met het schrijven van nieuwe content en steek ook veel tijd in het maken hiervan.

Jij bent zeer waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek was naar SEO tips; en bent zo mijn website in Google tegengekomen.

Dat mijn website zo hoog in Google staat betekent dat Google mij ziet als een waardevolle speler, een site met veel goede informatie. Ook deze pagina is dat; namelijk ruim 1300 woorden voor alleen dit artikel.

Wanneer jij goed wilt gaan scoren in Google, zorg er dan voor dat je website en pagina’s uitgebreid zijn, en de waardevolste van in jouw niche zijn. Wees beter dan de concurrentie en je zult zien dat Google je hiervoor gaat belonen.

Geduld is een schone zaak

Jouw website zal niet al gelijk vanaf dag één hoog in Google gaan scoren, daar is geduld voor nodig.

Zoals ik hierboven al aangaf begint elke website vanaf het begin, en moet de website opgebouwd worden.

Elke website die ik opstart is een meerdere jaren project. SEO is namelijk erg langzaam.

Maar wanneer het eenmaal draait, en Google je website goed heeft geïndexeerd en vertrouwt, dan ga je telkens meer bezoekers naar je website krijgen.

Hieronder zie je een screenshot van de Google Analytics van Internet Succes Gids.nl.

bezoekers internet succes gids.nl

Zoals je ziet begon ik ook met maar een paar bezoekers per dag, maar zit er constant een stijgende lijn in.

Dit zijn gratis bezoekers waar ik niks meer voor hoef te doen.

Heb geduld, en blijf continu aan je website doorbouwen. Je zult zien dat je hoger in Google gaat scoren, en dat je zo dus telkens meer bezoekers gaat krijgen.

Hoe ik geld verdien met mijn websites

Ik heb hierboven al een aantal keer gezegd dat ik geld verdien met mijn websites en dat ik dit puur doe door gratis bezoekers uit Google naar mijn websites te krijgen.

Hoe ik bezoekers naar mijn website krijg, heb ik je deels uitgelegd in deze SEO Tips 2017. Hoe ik geld verdien met mijn websites, heb ik je nog niet uitgelegd; terwijl dit misschien wel het belangrijkste is.

Ik verdien gemiddeld zo’n 250,- euro per dag, en dat met ongeveer 10 uur werk per week. Soms nog niet eens 1 uur werk per dag.

Hoe ik dit doe leg ik je uit de Affiliate Marketing Revolutie. Mijn stap voor stap videotraining waarin ik onthul ik dagelijks zo’n 250,- euro verdien.

Klik hier om mijn geheime methode te zien waarin ik onthul hoe ik zo’n 7500,- euro per maand verdien >>

Je hebt geen technische kennis of opleiding nodig, en je kunt direct van start.

Succes!

Heb jij overigens nog een SEO tip die ik in dit artikel gemist of vergeten ben? Plaats die dan in de reacties hieronder!

8 reacties

 1. Avatar
  • Avatar
  • Avatar
   • Avatar
 2. Avatar
  • Avatar
  • Avatar
 3. Avatar

Laat een reactie achter