Kun je rijk worden in loondienst? 7 manieren om vermogen te bouwen!

rijk worden loondienst

Is het mogelijk om rijk te worden in loondienst? En zo ja: hoe dan?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden om veel geld te verdienen als je in loondienst werkt. Waarschijnlijk ben je nieuwsgierig naar manieren om (meer) geld in loondienst te verdienen, en wil je weten hoe je vermogend kunt worden terwijl je voor een baas werkt.

Het is maar goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen, want op deze pagina vertel ik je een zevental manieren om rijk te worden in loondienst. Ook vertel ik je een manier om geld te verdienen naast je huidige werk, maar daarover later meer.


Inhoudsopgave

Rijk worden in loondienst: kan dat wel?

Veel mensen stellen zich de vraag of het überhaupt wel mogelijk is om rijk te worden in loondienst. De meeste mensen denken namelijk dat dit niet kan, omdat je altijd vast zit aan een bepaald loon. Dat is natuurlijk wel zo, maar dat hoeft niet te betekenen dat je daar niet rijk of vermogend mee kan worden.

Ik ken genoeg mensen die in een kast van een huis wonen en toch ‘gewoon’ maar in loondienst werken. Het is dus zeker mogelijk. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je dit ook kunt realiseren.

Ga slim met je geld om

Als eerste is het belangrijk om slim met je geld om te gaan. Ik ken tal van mensen die bijvoorbeeld 2000,- euro per maand verdienen, en 2500,- euro per maand aan uitgaven hebben.

Maak een lijstje van wat er elke maand binnenkomt en wat er uitgaat.

Ga dan verstandig met je geld om. Bezuinig om dingen die je niet nodig hebt want je zult zien dat je prima zonder het abonnement op Netflix kunt. Zo zul je zien dat je per maand veel kleine uitgaven hebt wat uiteindelijk bij elkaar grote uitgaven zijn.

Besteed je tijd niet aan nutteloze zaken en ga slim met je geld om, zodat je elke maand spaart.

Werk je op, verdien opslag en bonussen

Wanneer je in loondienst werkt heb je ook de mogelijkheid om opslag te krijgen en promotie te maken.

Hierdoor krijg je een hoger inkomen, wat er voor zorgt dat er elke maand natuurlijk meer binnenkomt. Zo hou je aan het eind van de maand meer over, en kun je weer meer geld opzij zetten om te sparen.

Hier kun je dan een potje voor maken en doordat je elke maand meer in dat potje steekt, groeit de inhoud van dit potje en heb je daar uiteindelijk een mooi bedrag voor.

Onderschat dit niet. Door slim te onderhandelen kun je vaak wel een hoger loon krijgen, en dan zijn er ook nog bonussen waar je recht op kunt hebben.

Verander van werk

Het kan zo zijn dat er op je werk geen manier is om opslag of bonussen te krijgen en dat je als het ware vast zit aan een minimaal inkomen.

Laten we dan ook eerlijk zijn; het is dan moeilijk om rijk te worden als je in loondienst werkt.

Je doet er dan slim aan om eens rond te kijken en wellicht van baan te wisselen.

De banen liggen momenteel voor het oprapen en er is vast wel een baan waar je meer kunt verdienen en je het werk misschien nog eens leuker vind ook.

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling

Een hoger inkomen begint bij jezelf.

Het is mega belangrijk om aan jezelf te werken. Hier word je een beter en slimmer mens van. En een slimmer mens zal hoogstwaarschijnlijk ook een hoger inkomen realieren.

Je doet er daarom goed aan om jezelf te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar ook over onderwerpen van je vakgebied. Daarmee vergroot je je vakkennis, waardoor je in theorie ‘meer waard bent’ voor je werk.

Beleg je geld

Het maand wat je elke maand overhoudt kun je beleggen.

Zo kun je er aandelen van bedrijven van kopen, of bijvoorbeeld Bitcoin of andere cryptocurrency.

Let op dat ik geen expert in beleggen ben, maar het kan nooit kwaad om een beursportefeuille op te bouwen. Op de lange termijn zullen de meeste aandelen in waarde stijgen, en je krijgt er bij sommige ook nog eens dividend op.

Op die manier bouw je aan een alternatief inkomen wat voor jou werkt, in plaats van andersom. Begin bij kleine bedragen en zet elke maand een vast bedrag opzij om te beleggen.

Door dit elke maand stabiel te doen koop je altijd voor een gemiddelde koers. Het is belangrijk om dit echt voor de lange termijn te doen en er dus niet te veel naar om te hoeven kijken.

Koop en verhuur huizen

Het zal je vast niet onbekend zijn dat je veel geld kunt verdienen door te investeren en/of beleggen in vastgoed.

Nederland kent genoeg vastgoedmiljonairs, en ik denk dat vastgoed één van de slimste manieren is om je geld in te beleggen.

Wanneer je in loondienst werkt zal het niet zo simpel zijn om je eerste huis te kopen, maar door slim met je geld om te gaan en dus elke maand een potje op te bouwen, bouw je op die manier slim vermogen op, wat je later kunt gebruiken om huizen te kopen. Deze kun je dan weer verhuren om zo elke maand een passief inkomen te verdienen.

Bouw een passief inkomen naast je loondienst op

Je hebt nu zes manieren gelezen om rijk te worden in loondienst. Deze methoden hebben veel geduld nodig, maar zullen je zeker helpen om vermogend te worden.

Alles is een kwestie van slim met je geld omgaan en lange termijn denken en handelen.

Zelf ben ik op mijn 18e leeftijd begonnen met affiliate marketing. Dit is een manier van geld verdienen op het internet.

Met deze manier bouw ik een passief inkomen op wat elke maand voor me groeit. Ik vind het zelf een ideale vorm van thuis geld verdienen en momenteel zit ik zo rond de 10.000 euro per maand aan passief inkomen. Dit is zeker niet van de één op de andere dag gekomen, maar op lange termijn is dit zeker mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *