Plug & Pay Betaalsoftware: dé perfecte betaalpagina maken en meer?

plug and pay review

Denk je er aan om met Plug & Pay te gaan beginnen, maar twijfel je nog of het de aanschaf waard is?

Dan ben je hier aan het juiste adres! Ik – Jacko Meijaard – gebruik nu namelijk bijna een jaar de Plug & Pay software van de IMU en vertel je op deze pagina mijn eerlijke review, mening en ervaringen.

Wil je dus weten of de betaalpagina- en affiliate software Plug & Pay echt zo goed is als overal word beweerd? Lees dan hieronder snel verder!

Wat is Plug & Pay?

Laat ik eerst vertellen wat Plug & Pay nou precies is.

Plug & Pay is als het ware software om betaalpagina’s te maken. Als je eigen producten promoot, wil je natuurlijk een mooie afreken pagina, die er voor zorgt dat mensen je product aanschaffen – en niet de betaalpagina verlaten.

Software als Plug & Pay maakt het mogelijk om in een aantal tellen een prachtige betaalpagina te maken.

Plug & Pay koppel je aan Mollie, waar de betalingen binnenkomen. Let op dat Plug & Pay dus geen betaalprovider is, maar met name de betaalpagina’s realiseert.

Daarnaast is Plug & Pay ook software om affiliates toe te staan je product(en) te promoten. Zo kunnen affiliates jouw product(en) promoten in ruil voor een vergoeding. Plug & Pay zorgt er voor dat technisch alles goed staat, en dat jij je geen zorgen hoeft te maken om de affiliate marketing techniek.

Waarom gebruik ik Plug & Pay?

Sinds april 2019 ben ik Plug & Pay gaan gebruiken.

De software was toen nog redelijk nieuw, en ik had altijd wel de behoefte om eenvoudig, mooie betaalpagina’s te maken. Een betaalpagina is naar mijn idee dé belangrijkste pagina in het verkoopproces, en het is natuurlijk onnodig dat hier mensen afhaken.

Voorheen had ik nog een eigen betaalformuliertje, maar sinds ik Plug & Pay ben gaan gebruiken, ben ik hier snel van af gestapt. Ik zag namelijk dat de conversie een boel omhoog was gegaan. Daarnaast hield ik ook meer geld over, omdat de betalingen via Mollie gingen. Mensen vertrouwden het betaalproces en waren bereid om te betalen.

Daarnaast werkt Plug & Pay gewoon super simpel. Het is echt enorm eenvoudig om een mooie betaalpagina te maken. Je hebt geen technische kennis nodig en iedereen kan hiermee in een paar tellen een mooie betaalpagina maken.

Mogelijkheden en features

Plug & Pay heeft een boel mogelijkheden en features. Hieronder zal ik er enkele bespreken.

Betaalpagina’s maken

Dé reden waarom ik met Plug & Pay aan de slag ben gegaan, is om eenvoudig betaalpagina’s te maken. Dit kan dan ook super simpel en snel binnen Plug & Pay.

Je maakt simpelweg een nieuw product aan, en koppelt hier een betaalpagina aan die je zelf kunt instellen en helemaal naar wens kunt maken. Je kunt de betaalpagina’s ook eenvoudig aan je eigen domein koppelen zodat mensen niet zien dat je Plug & Pay gebruikt.

Abonnementen en termijnbetalingen beheren

Een andere mogelijkheid van Plug & Pay is dat je eenvoudig abonnementen en termijnbetalingen kunt beheren. Je kunt namelijk product aanmaken die in abonnementsvorm of termijnbetaling worden aangeboden.

Binnen het administratie systeem van Plug & Pay kun je eenvoudig zien hoeveel geld er elke periode binnen zou moeten komen, en kun je de termijnen en klanten beheren zodat alles overzichtelijk en duidelijk is; en je weet hoeveel je elke periode kunt verwachten.

One click upsell en kassakoopjes

Beroemd én berucht is natuurlijk de one click upsell mogelijkheid van Plug & Pay. Deze kun je aan je klanten aanbieden.

Dit houdt in dat als mensen een product kopen, ze eenvoudig een upsell kunnen toevoegen. Ook kun je kassakoopjes toevoegen. Dit houdt in dat als mensen op de betaalpagina zijn, ze maar één vinkje hoeven aan te vinken en een bijbehorend product kunnen bijbestellen.

Affiliate marketing module

Sinds kort heeft Plug & Pay een affiliate marketing module geïntroduceerd.

Dit houdt in dat je er voor kunt kiezen om affiliates jouw product te laten promoten. Hierbij regelt Plug & Pay alle techniek van de affiliate marketing en hoef je je alleen maar bezig te houden met je product zelf. Je kunt zelf de affiliates toelaten en eventueel weigeren.

Unieke betaalsoftware op de Nederlandse markt?

In mijn ogen is Plug & Pay een stukje unieke betaalsoftware op de Nederlandse markt.

Nog geen andere aanbieder dan de IMU heeft betaalpagina software als Plug & Pay zo compleet aangeboden. Het werkt enorm simpel, en biedt toch enorm veel mogelijkheden. Daarnaast is het fijn en simpel in gebruik.

Dankzij de eenvoudige koppeling met Mollie ontvang je betalingen rechtstreeks in je Mollie account en betaal je hier geen hoge transactiekosten over.

Plug & Pay voor- en nadelen

In deze Plug & Pay review lees je dus wel dat ik enorm te spreken ben over Plug & Pay. Toch heb ik wel een aantal nadelen. Deze wil ik hier even bespreken.

Wanneer je gebruik maakt van de affiliate module, moet je namelijk zelf zorg dragen voor de uitbetalingen van je affiliates. Dit is bij affiliate software als PayPro niet het geval.

Een ander nadeel vind ik dat de termijnbetalingen niet altijd even overzichtelijk zijn. Dit is bij abonnementen wel zo, maar de termijnbetalingen geven me geen goed zicht hoeveel mensen er in een bepaalde periode zitten.

Wel moet ik er nog even bijzeggen dat de support van Plug & Pay enorm goed is. Je krijgt altijd snel en kundig antwoord op je vragen mocht je support nodig hebben.

Plug & Pay review conclusie: je geld waard of niet?

Ik vind Plug & Pay absoluut zijn geld waard, en raad het iedereen die simpel en snel betaalpagina’s wilt maken, van harte aan.

Je hebt met Plug & Pay in mum van tijd een prachtige, converterende betaalpagina gemaakt waar je jaren plezier van hebt. De kleine investering die je voor Plug & Pay maakt levert het zich natuurlijk snel weer op, doordat je verkopen en conversie gewoon hoger zal worden.

Tel daarbij de andere features en mogelijkheden van Plug & Pay op (zoals het affiliate systeem, termijnbetalingen, abonnementen, splittesten en kortingscodes) en je hebt een enorm compleet systeem waar je verder niks meer voor nodig hebt.

plug and pay review

Probeer Plug & Pay gratis uit!

Klik op de knop hieronder om Plug & Pay de eerste maand voor maar 1,- euro uit te proberen!

Start je gratis Proef-periode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *