Geld verdienen met affiliate marketing via Pinterest 

Affiliate Marketing & Pinterest: Zo kun je geld verdienen door te pinnen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Wil je starten met affiliate marketing? Er wordt vaak gesteld dat het nodig is om over een eigen website te beschikken. Als je deze nog niet hebt, kun je ervoor kiezen om dit te creëren. Waar je ook voor kunt kiezen, is Pinterest.

Via het platform Pinterest kun je een online inkomen genereren met affiliate marketing. Een erg interessant verdienmodel, want dit wordt nog niet vaak toegepast, en toch zijn er ontzettend veel kansen om Pinterest met affiliate marketing te combineren.

Hoe dit precies werkt en waarom dit een geschikte optie voor je zou kunnen zijn, lees je in dit artikel. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Pinterest? 

Pinterest kun je vergelijken met een zoekmachine, maar dan visueel. Pinterest zelf stelt dan ook dat zij niet onder sociale media vallen. Zij zien zichzelf echt als zoekmachine. En zo werkt Pinterest ook. Op het moment dat je een zoekopdracht invoert, komen er allerlei afbeeldingen tevoorschijn. Als gebruiker kun je afbeeldingen opslaan en ordenen op een bord. Het wordt namelijk vaak gebruikt om inspiratie op te kunnen doen. Zie het eigenlijk als een online plakboek of prikbord. Je slaat afbeeldingen op die jij inspirerend vindt en verzamelt zo een mooie collectie. De afbeeldingen op Pinterest worden ook wel ‘pins’ genoemd. 

Er zijn twee manieren waarop je een account aan kunt maken op Pinterest. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk account aan te maken, maar het is ook een optie om een zakelijk account te starten. Met een zakelijk account kun je uiteindelijk geld verdienen. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Waarom kiezen voor Pinterest als je wilt starten met affiliate marketing? 

Een manier om geld te kunnen verdienen via Pinterest is met affiliate marketing. In het kort is affiliate marketing een vorm van online marketing. Als eigenaar van een zakelijk account kun je Pinterest gebruikers doorverwijzen via een affiliate link naar een bepaald product. Wordt het product aangeschaft omdat de gebruiker op de link heeft geklikt? Dan verdien jij hier commissie over. Hoeveel commissie je verdiend, is afhankelijk van het product en de adverteerder waar je mee samenwerkt. Waarom is Pinterest een goede optie als je aan affiliate marketing wilt beginnen?  

Het scheelt tijd 

Er zijn heel wat redenen waarom het een goede keuze is om te kiezen voor Pinterest als platform. Allereerst werkt het heel snel en eenvoudig. Tijd spenderen aan het schrijven van een blog hoeft niet. Het enige wat je bij Pinterest hoeft te doen is het maken van een geschikte pin, hier een beschrijving bij in te vullen en de affiliate link bij te voegen. 

Minder afleiding 

Ook de conversion rate is hoog. De gebruiker hoeft maar één keer te klikken en komt direct op de website waar het product gekocht kan worden. Dit betekent dat de gebruiker minder snel afgeleid zal zijn. Bij een blogpost kan het namelijk nog weleens voorkomen dat de bezoeker zich laat afleiden en klikt op een andere blogpost. 

De meeste Pinterest bezoekers willen iets kopen 

Wist je dat 9 van de 10 Pinterest gebruikers het platform bezoeken omdat zij aankopen willen doen? Er wordt op Pinterest vaak gezocht naar inspiratie. Op het moment dat jij de aandacht van de bezoeker trekt en de bezoeker ook nog eens via de affiliate link leidt naar het product waar hij of zij naar op zoek is, heb je een grote kans dat het product zal worden gekocht. 

Affiliate marketing via Pinterest: Wat zijn de nadelen? 

Zitten er ook nadelen aan het gebruiken van Pinterest als je wilt starten met affiliate marketing? Deze zijn er zeker. We zetten de nadelen voor je op een rij. 

 • Het wijzigen van affiliate links is niet mogelijk. Op het moment dat de url wijzigt, kun je deze zelf niet aanpassen en zo ontstaan er ‘dode links’
 • Dat gebruikers direct naar de verkoopsite worden gestuurd, kan opdringerig overkomen. Sommige mensen haken daardoor af.

Hoe start je met affiliate marketing via Pinterest? 

Wil je starten met affiliate marketing via Pinterest? Er zijn een aantal stappen die je dan zult moeten doorlopen. 

Stap 1: Maak een zakelijk account aan 

Allereerst is het belangrijk om een zakelijk account aan te maken. Dit is binnen een paar minuten gedaan en je kunt er zelfs voor kiezen om deze aan een persoonlijk account toe te voegen. Heb je een account? Zorg ervoor dat je deze alvast inricht. Maak een aantal borden aan en plaats hier pins. Belangrijk is dat je rekening houdt met de onderwerpen van de borden. Kies voor onderwerpen die een breed publiek trekken, zoals: 

 • Bruiloften
 • Outfits
 • Interieur en tuin 
 • Haarstijlen
 • DIY-projecten 

Stap 2: Meld je aan bij een affiliate programma 

Je account is aangemaakt. De tweede stap is om je aan te melden bij een affiliate programma. Veel bedrijven beschikken over hun eigen affiliate programma en hier kun jij je voor aanmelden. Belangrijk is wel dat jouw Pinterest account aan de voorwaarden voldoet. Per affiliate programma stellen zij namelijk verschillende eisen. 

Je kunt er ook voor kiezen om je bij een affiliate netwerk aan te sluiten. Een affiliate netwerk kun je zien als de schakel tussen affiliate partners en adverteerders. Dit kan handig zijn als je nog niet precies weet met welke adverteerder jij samen wilt werken. 

Stap 3: Pinnen maar! 

Ben je aangesloten bij een affiliate programma of een affiliate netwerk? Het is tijd om te pinnen! Bij het plaatsen van een pin zorg je ervoor dat de juiste affiliate link wordt geplaatst. Wordt het product via de link aangeschaft door een bezoeker? De commissie is voor jou. Een tip is om wel bij iedere reclame-post in de beschrijving te vermelden dat dit een reclame-post is. Dit hoef je niet zo specifiek te vermelden, maar dit kun je bijvoorbeeld ook doen door een bepaalde hashtag te plaatsen. Voorbeelden van hashtags kunnen zijn: #spon #partnership #ad. 

Hoe word je succesvol met affiliate marketing via Pinterest?

Met het aanmaken van een zakelijk account en het plaatsen van affiliate links ben je er helaas nog niet. Dat is ook niet erg, want succesvol word je niet binnen een dag. Dit vergt tijd en soms is een lange adempauze nodig. 

Hoe zorg je ervoor dat jouw Pinterest account succesvol wordt? Als je een online inkomen wilt genereren via Pinterest, is het belangrijk dat je over een aantrekkelijk kanaal beschikt met veel afwisseling. Zorg ervoor dat niet achter elke pin een affiliate link zit. Voor gebruikers kan dit opdringerig overkomen en hierdoor zullen ze misschien minder snel terugkomen op jouw platform. Voeg daarom af en toe een affiliate link toe, maar doe dit niet te vaak. Zo kom je realistischer over en dit schrikt gebruikers minder snel af. 

Het is daarnaast ook belangrijk dat je consequent blijft posten. Wacht geen maanden met het posten van nieuwe afbeeldingen, maar post regelmatig. Zo zullen gebruikers sneller jouw account bezoeken. 

Conclusie

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing, hoeft dit niet altijd via een eigen website. Je kunt er ook voor kiezen om Pinterest hiervoor te gebruiken. Als je er niet van houdt om blogs te schrijven, dan kan dit zeker een goede optie voor je zijn. Het scheelt namelijk veel tijd, want bij Pinterest gaat het meer om de afbeeldingen. 

Belangrijk is wel dat je je aansluit bij een affiliate programma of netwerk en je vervolgens ook aan hun eisen en gebruiksvoorwaarden houdt. Deze voorwaarden kunnen nog weleens van elkaar verschillen, zorg er daarom voor dat je goed op de hoogte bent. 

Om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing via Pinterest is het belangrijk dat je veel bezoekers trekt. Zorg daarom voor aantrekkelijke borden met mooie pins en wissel veel af. Plaats niet bij iedere pin een affiliate link, want dit kan bezoekers afschrikken. Ook consequent blijven posten kan ervoor zorgen dat steeds meer bezoekers naar jouw account toe worden getrokken. 

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat zoveel mogelijk bezoekers het product kopen via de door jou geplaatste affiliate link. Zie je een uitdaging? Dan kan Pinterest de perfecte optie voor je zijn als je online geld wilt verdienen met affiliate marketing.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Geld verdienen met affiliate marketing via Pinterest 

 1. Hoi Jacko

  Ik zie bij sommige van je blogs zoals coolblue affiliate dat je het logo van het bedrijf als afbeelding hebt. Ik kan deze logo’s alleen niet rechtenvrij vinden. Ik vroeg me daarom af waar jij ze vandaan hebt.

  Groeten,
  Jesse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *