Lodi Planting over de wondere wereld als Digitale Nomade

lodi planting“Geld verdienen waar en wanneer je maar wilt; dankzij het internet is het mogelijk!”, dat is de leuze van deze website en iets waar ik 100% in geloof.

Hallo, Ik ben Lodi Planting en ik neem je mee in mijn wereld van freelancen, bloggen en doen wat je graag doet.

Geld verdienen op of via het internet?

Er bestaan wel honderden manieren om geld te verdienen op het internet. Jacko omschreef er drie in zijn post geld verdienen op het internet, maar je kunt ook geld verdienen via het internet.

Toegegeven deze manier is minder passief, maar met de juiste mindset, kennis en vaardigheden kun je ook geld verdienen via het internet.

Ik werk 4u per dag

Zo werk ik als Digital Nomad 100% locatie-onafhankelijk, werk ik slechts 4u per dag en verdien ik mijn geld als freelancer. Allemaal dankzij het internet.

Het enige wat ik nodig heb is een ietwat degelijke wifi-verbinding en ik kan mijn business over de hele wereld runnen.

Werken via het internet is zo slecht nog niet!

lodi planting

Wat houdt jou tegen?

Als ik hier in mijn omgeving over spreek, dan hoor ik vaak argumenten en redenen die (in)direct met hun mindset te maken hebben.

“Ik kan niet zomaar weggaan”, “Het is lastig reizen met kinderen”, “Ik heb net een huis gekocht”, “Ik durf mijn baan niet op te zeggen”, enzovoort.

Dit is natuurlijk de grootste onzin.

Hoe maak jij keuzes?

Alles heeft te maken met je prioriteiten. Er is niets mis met het hebben van kinderen en een huis, maar stop dan met die afgunst op iemand die andere dromen heeft.

Het is een keuze en als ik iets, in de afgelopen 8 jaar heb geleerd, is dat het nooit te laat is om je dromen te gaan nastreven.

Er bestaat een soort van blauwdruk om je droom realiteit te maken. Ongeacht of je ook onbeperkt de hele wereld wilt rondreizen.

Weet jij wat je graag doet?

De eerste stap is weten wat je graag doet. Wat staat er op je bucket list?

Een manier om hier achter te komen is door deze vragen te beantwoorden: wat zou je doen als je nog 1 maand te leven had?

En wat zou je doen als je 1 miljoen euro belastingvrij te besteden had?

Waar ben jij goed in?

De tweede stap is weten waar je goed in bent. Misschien heb je hier een goed beeld over. Misschien ook niet.

Ik heb mijn vrienden, familie en oud-collega’s ingeschakeld om mijn vaardigheden helder te krijgen.

Vaak leunen jouw talenten ook dicht aan bij de zaken die je leuk vindt om te doen.

Hoe kun je daar geld mee verdienen?

Als je weet wat je graag doet en waar je goed in bent, dan moet je op zoek gaan naar de overlap.

Dit wordt ook wel de “sweet spot” genoemd. De derde stap is geld nagaan waar mensen je voor willen betalen.

Hoe kun je geld verdienen met datgene wat je graag doet en waar je goed in bent?

doen wat je leuk vind

Mijn eigen voorbeeld

Tof Lodi, al deze bullsh*t, maar wat betekent dit nu concreet? Ik weet niet beter dat ik altijd al wilde reizen en werken tegelijkertijd.

Een bezoek brengen aan alle landen van de wereld staat op mijn bucket list. Maar hier heb je, afhankelijk van hoe je reist, een flink budget voor nodig.

Na mijn zoveelste reis met de rugzak wilde ik niet langer blut terugkomen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mijn “sweet spot”. Zo bleek ik goed te kunnen praten, luisteren en koffiedrinken.

Dit zijn de ideale vaardigheden voor een verkoper. Maar wat kun je verkopen zonder fysiek aanwezig te moeten zijn?

Het antwoord lag in websites. Sinds januari 2015 ben ik partner van Kyzoe Media en hier helpen we freelancers en bedrijven met hun online branding. Iets wat ik perfect locatie-onafhankelijk kan doen.

Via 1 blogartikel en 1 nieuwsbrief per week en het beheer van mijn sociale media kanalen verkoop ik 8 websites per maand.

Daarnaast ben ik het contactpersoon voor alle klanten en de freelancers die voor ons werken. Dat klopt, wij werken met freelancers die onder ons toezicht de websites voor onze klanten maken.

Uitbesteden (outsourcen) rules! Hierdoor staan we een stuk van onze taart af, maar houd ik voldoende over om permanent de wereld rond te reizen.

Digital Nomads veroveren de wereld

Ik ben overigens geen uitzondering.

De groep van Digital Nomads wordt steeds groter.

Logisch als je kijkt naar de worklife balans, de wereldwijde toegang tot wifi, de opkomst van de koffiebar en co-working en speciale initiatieven zoals een cruiseboot vol met Digital Nomads die de oversteek van Las Palmas naar Salvador de Bahia maken.

Een fantastische ervaring kan ik je zeggen!

Hoe kijk jij naar deze alternatieven?

Mensen die dit lezen zullen we een arrogante kl**tzak vinden. Ik begrijp dat dit zo over kan komen.

Toch is dat niet de intentie van deze blog. Deze blog is ook niet geschreven om je te overtuigen hetzelfde te willen gaan doen. Wel wil ik je via deze blog laten zien dat er alternatieven zijn.

Alternatieven voor de manier waarop je leeft, de manier waarop jij je geld verdient en hoe je naar werk kijkt.

Ik ben benieuwd wat jou het meeste bijblijft? Aarzel niet om je mening te delen. Ook als je vragen hebt, dan kun je deze onderaan stellen!

4 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
    • Avatar

Laat een reactie achter