Klantsucces Piet Hein: “Het wordt echt online vastgoed wat steeds maar geld blijft opleveren.”

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Na de afgelopen Klantsucces interviews, is het weer tijd voor een nieuwe! Dit keer met Piet Hein.

Piet Hein is al een lange tijd actief op het Internet Succes Gids Forum, en is ook niet verlegen om zijn kennis en mening te delen.

In de afgelopen maanden (of zelfs jaren inmiddels?) heb ik gezien dat Piet Hein al vanaf het begin beschikt over de juiste mindset, en ook super goed bezig is. Piet Hein denkt long term, en dat betaald zich ook uit.

Het leek me tof om Piet Hein te vragen om deel te nemen aan deze Klantsucces reeks, en hier stond hij dan ook positief tegenover.

In dit interview vertelt Piet Hein over waarom hij met de AMR is begonnen, hoe zijn sites (= assets) elke maand groeien en als het ware online vastgoed worden, en wat zijn nummer één advies is aan de beginnende internet ondernemer.

Let’s go!

Klantsucces interview met Piet Hein

Vraag: Had je voor de AMR wel eens gehoord over geld verdienen op het internet, of ben je er blanco in gegaan?

Ik had er voor die tijd ook al van gehoord en verschillende manieren geprobeerd om er in te stappen. Ik heb verschillende bedrijven gehad waar ik internet marketing op toepaste, maar ik ben er achter gekomen dat ik één ding vooral heel leuk vind: De marketing, en dan het liefst online. En als je net begint kun je de rest van het bedrijf niet zomaar even uitbesteden.

Vraag: Heb je lang getwijfeld om met de AMR aan de slag te gaan, en waarom wel/niet?

Nee, niet. Ik had toen gelukkig al door dat je soms moet investeren om ergens beter in te worden. Overigens is de AMR niet veel duurder dan een goed boek…


Vraag: Wat heeft je doen besluiten om met de AMR aan de slag te gaan?

Ik wilde een bedrijf starten waarin ik alleen maar bezig hoefde te zijn met online marketing. Voor mij betekend dit zo veel mogelijk mensen helpen door gratis waarde te leveren. Ik geloof in dit concept omdat mensen dan vanzelf naar je toe komen om meer te krijgen en dan van je gaan kopen vanuit hun eigen motivatie. Met de AMR kun je deze strategie goed inzetten.Vraag: Met wat voor instelling begon je aan de AMR?

Dat ik er een bedrijf van wilde maken. Dus direct serieus, vanaf het begin er vol voor gaan. Dit heeft er voor gezorgd dat ik soms wat te veel gas gaf (spinnende bandjes en niet vooruit komen) en een paar keer hard tegen een muur aan ben gelopen. But it only made me stronger 😉 Ik doe het nu naast mijn camperverhuurbedrijf en ik vind het zo leuk dat ik er graag fulltime mee aan de slag wil.

Vraag: Hoelang heeft het geduurd voordat je eerste website in de lucht ging?

Een paar dagen, denk ik.Vraag: Hoelang heeft het geduurd voordat je je eerste commissie scoorde?

Zo’n 2 maanden

.

Vraag: Hoeveel sites heb je inmiddels?

6 affiliate websites

Vraag: Hoeveel verkopen doe je ongeveer per maand?

Genoeg om plannen te maken om er fulltime van te kunnen leven. Het inkomen groeit iedere maand en dat bied veel perspectief.

Vraag: 
Had je je dit ooit kunnen voorstellen?

Ik heb het wel gedroomd, maar eerlijk gezegd klonk het te mooi om waar te zijn. Dat heeft me juist getriggerd om er hard voor te gaan, maar pas als je werkelijk ziet dat je er steeds meer mee verdient ervaar je het ook echt.

Vraag: Wat is volgens jou het belangrijkste element waardoor jij – en jouw sites – succes hebben en dus geld verdienen?

Consistentie. Gewoon door blijven gaan met artikelen produceren, je schrijfskills blijven ontwikkelen en je niet laten afleiden door het groenere gras bij de buren.

Ik vind het enorm mooi om te zien hoe m’n websites organisch groeien. Het wordt echt online vastgoed wat steeds maar geld blijft opleveren. Ik zie dit bijvoorbeeld met m’n eerste website waar ik nu een beetje om lach hoe ik daar destijds mee ben begonnen.

Toch levert hij iedere maand gewoon geld op en blijf ik rustig doorgaan met nieuwe content plaatsen.

Vraag: 

Wat is volgens jou hetgeen wat iedereen moet doen die met affiliate marketing (of MMO in het algemeen) wil beginnen?

Een website beginnen over je passie. Gewoon zoeken naar zoekwoorden waar mensen op zoeken en daar leuke, interessante, lachwekkende, informatieve artikelen over schrijven, filmpjes over maken, podcasts over inspreken en deze regelmatig gaan publiceren.

Ook als je nu nog niet weet hoe je daar geld mee gaat verdienen, is het over een jaar een asset waar je heel erg blij mee bent. Het gaat je hoe dan ook geld opleveren. Denk alleen al aan het visitekaartje wat je daarmee kan laten zien aan potentiele werkgevers. Of de contacten die je daardoor kan leggen met interessante mensen uit de branche van jouw passie.

Een website kost je alleen maar tijd, die 15 euro per jaar aan vaste kosten kan iedereen wel missen, helemaal als je het als een investering ziet.

Vraag: 

Wat is de fout die je in het begin gemaakt hebt?

Ik ben te veel websites tegelijk begonnen. Ik heb in het begin een paar domme fouten gemaakt waardoor ik niet ging scoren in Google en heb dit op al die websites toegepast.

Daarmee heb ik denk wel een jaar verloren, als het niet meer is. Dat is dan een flinke muur waar je tegenaan loopt, maar gelukkig heb ik doorgezet.

Vraag: 
Als je terug in de tijd zou gaan naar de dag dat je met de AMR begonnen was – wat zou je nu anders aanpakken met de kennis die je nu hebt?

Met één website beginnen en die eerst een jaar lang vol zetten met artikelen. Om het even welk onderwerp de website zou hebben. Het leerproces is erg belangrijk en een jaar is daarvoor een mooie periode.

Overigens ben ik sinds de AMR veel meer lange termijn gaan denken. Voorheen zou ik het lastig vinden om een jaar lang niets te verdienen en alleen maar te leren. Nu zie ik dat dit een goede investering kan zijn om iets te bereiken, vooral als je daarmee je doelen kan behalen.

Daarbij verdien je ook best wel wat in je eerste jaar, je zou er leuk van op vakantie kunnen.

Vraag: 

Waar wil je naar toe op internet marketing gebied?

Ik wil mijn websites steeds verder blijven uitbreiden. Waar ik nu zelf nog veel artikelen schrijf wil ik dit meer gaan uitbesteden en zelf op strategisch niveau gaan zitten door plannen uit te denken voor m’n websites en nieuwe websites.

Ik vind gratis waarde leveren echt superleuk om te doen en daar kun je heel erg ver in gaan.

Verder heb ik sinds een tijdje https://PietHeinBouwkamp.nl online staan. Daarop laat ik zien hoe ik geld verdien met mijn websites. Wie weet ga ik daar in de toekomst nog eigen (digitale) producten op verkopen.

Vraag: Heb je buiten internet marketing technieken nog lifestyle adviezen die je wilt delen?

Zelf heb ik een paar regels waar ik me aan wil houden.

Dat is in het begin van de week duidelijk hebben wat ik aan het einde wil hebben gedaan en alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen. Minstens 3 keer in de week sporten.

Tussen 21:00 en 22:00 op bed. Rond 6:00 opstaan. Koolhydraatarm eten. Hooguit 1 keer per week website-statistieken checken…

Vraag: 
Heb je nog (geheime) tips die je mee wilt geven aan iemand die op het punt staat om te beginnen, of net begonnen is?

Zoek de ‘makkelijke weg’ door er achter te komen hoe je het makkelijkst content kan maken.

Kies een voor jou overbekend onderwerp voor je website en kies het medium waarmee je het makkelijkst content maakt (Tekst, video’s, podcast). Op deze manier is het eenvoudiger om consistent te blijven zijn.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Inzichten bij dit interview

Winnaars zie je meteen; je ziet vrij snel of iemand er met de juiste insteek mee begint.

Ik vind het super tof om te zien hoe ver Piet Hein inmiddels al is gekomen, en hoe hij er ook mee bezig is. Zoals hij zelf aangeeft gaat het om consistentie. Constant bezig zijn, constant leren en constant verbeteren.

Internet marketing is écht niet moeilijk; geld verdienen op internet is voor iedereen mogelijk, maar je moet wel beginnen en je moet bezig blijven gaan. Vandaag beginnen en binnen twee weken stoppen, gaat je geen succes opleveren.

Een fout die veel beginnende marketeers maken is dat ze in het begin vol gas geven, en na de eerste site gelijk aan een tweede site beginnen. Dit raad ik altijd af, en wel precies om de reden die Piet Hein geeft: je gaat fouten maken, en die maak je dan direct op al je sites.

Hierdoor had Piet Hein wat tegenslag (wat hem wel een jaar terugbracht), maar is hij tóch door blijven gaan. Zijn wilskracht was zo groot, dat opgeven voor hem geen optie was.

Wat ik ook erg tof vind om te lezen is dat Piet Hein een duidelijk plan heeft. Aan het begin van de week maakt hij een planning, en beschrijft hij wat hij deze week absoluut gedaan heeft, en doet dat.

Regels voor jezelf maken zijn super belangrijk. Maak afspraken, bepaal wat je wilt bereiken en ga niet eerder slapen voordat je alles hebt kunnen afvinken.

Overigens was Piet Hein ook de persoon die het bekende ‘wat ga jij vandaag doen’-topic op het forum startte. Alleen dit al geeft aan hoe serieus Piet Hein hiermee bezig is.

Al met al een super waardevol interview, met mooie inzichten waar iedereen wat aan gaat hebben.

Begin, stel doelen, denk lange termijn, wees consistent en geef nooit op!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Klantsucces Piet Hein: “Het wordt echt online vastgoed wat steeds maar geld blijft opleveren.”

  1. Een inspirerend verhaal! Ik zat zelf als beginner ook al te denken aan een tweede site, maar dat ga ik dus mooi even nog niet doen. Bedankt!

    P.S. Een camper huren staat trouwens al een tijdje op onze bucket list, dus wie weet… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *