Welke internet marketing software heb ik nodig?

Gemiddelde leestijd: 7 minuten
internet marketing software

Welke internet marketing software heb ik nou precies nodig? Het is een vraag die op het forum bijna elke dag wel word gesteld.

Om die reden heb ik besloten om een uitgebreid artikel te maken waarin ik je precies vertel welke internet marketing software ik gebruik, en welke jij nodig hebt om pop-ups en landingspagina’s te maken én email marketing toe te passen.

Inhoudsopgave

Ik bespreek de software die ik gebruik, maar laat je ook gratis alternatieven zien. Kortom: dit is de ultieme gids om te kijken welke internet marketing software jij nodig hebt.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Welke internet marketing software gebruik ik?

Laat me je eerst vertellen welke internet marketing software ik momenteel gebruik (dit wordt geüpdatet zodra ik andere software zou gebruiken).

Dit is de software die ik gebruik:

  • Enormail (om email marketing toe te passen)
  • OptinMonster (voor opt-in formulieren op mijn websites, zoals exit pop-ups)
  • LeadPages (om landingspagina’s te maken)

That’s it.

Laat me je vertellen wat deze software doet en niet doet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat doet Enormail?

Enormail is email marketing software.

Met Enormail is het dus mogelijk om nieuwsbrieven te versturen.

Enormail (of andere email marketing software) heb je nodig om leads ‘op te slaan’ en nieuwsbrieven te versturen. Hier kun je ook je statistieken bijhouden.

Sinds kort is het ook mogelijk om met Enormail opt-in formulieren, zoals exit pop-ups te maken. Hier maak ik geen gebruik van, maar het kan dus wel.

Ik gebruik Enormail dus puur als software om mailings te versturen.

Waarom Enormail? Simpelweg omdat het open-rate (het percentage wat mijn mails opent) van mijn mails hier hoger ligt dan bij Amerikaanse software.

Wat doet Enormail niet?

Met Enormail kun je (nog) geen landingspagina’s maken zoals LeadPages dat doet.

Wat doet OptinMonster?

Met OptinMonster is het mogelijk om prachtige opt-in formulieren te maken. Dit is OptinMonster’s specialiteit.

Opt-in formulieren maken kan ook met Enormail of LeadPages, maar ik hou het bij OptinMonster, simpelweg omdat dit dus de nummer #1 feature van deze software is.

Een opt-in formulier is een pop-up wat óp je website verschijnt.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Als jij tien seconden op een website zit, en er verschijnt een pop-up om je naam en mailadres in te vullen, dan is dit een opt-in formulier.

Dit is een voorbeeld van een opt-in formulier die ik op Internet Succes Gids.nl heb:

opt-in-formulier-internet-succes-gids-optinmonster

Wanneer je op ‘Ja! Ik wil 200,- euro per dag!’ zou klikken, verschijnen er twee vakjes om je naam + mailadres in te vullen.

Wat doet OptinMonster niet?

Met OptinMonster kun je GEEN landingspagina’s maken. Hiervoor gebruik ik LeadPages, waar ik je nu over ga vertellen.

Ook kun je binnen OptinMonster geen mailings versturen. Daar heb je email marketing software zoals het hierboven besproken Enormail voor nodig. Je kunt OptinMonster en Enormail wel aan elkaar koppelen; dus dat als iemand zijn of haar gegevens via een opt-in formulier van OptinMonster achterlaat, deze lead in Enormail komt.

Wat doet LeadPages?

LeadPages is software waarmee je landingspagina’s en opt-in formulieren kunt maken.

Een landingspagina is een aparte pagina op je website (dus geen opt-in formulier, maar echt een specifieke pagina) waarop je eigenlijk twee dingen kunt doen, dat is of je gegevens invullen (of iets te kopen), of weg te gaan. Een landingspagina heeft dus normaal gesproken geen menu-knoppen.

De pagina van de Affiliate Marketing Revolutie heb ik ook met LeadPages gemaakt:

landingspagina voorbeeld
Landingspagina voor de Affiliate Marketing Revolutie.

Met LeadPages is het ook mogelijk om opt-in formulieren te maken, maar daar gebruik ik de software niet voor, omdat het voor mij niet genoeg mogelijkheden/vrijheid bied.

Je zou dus OptinMonster niet per sé nodig hebben als je LeadPages gebruikt.

Wat doet LeadPages niet?

Met LeadPages kun je geen mailings versturen. Daar heb je email marketing software zoals het hierboven besproken Enormail voor nodig. Je kunt LeadPages en Enormail wel aan elkaar koppelen; dus dat als iemand zijn of haar gegevens via een landingspagina of opt-in formulier van LeadPages achterlaat, deze lead in Enormail komt.

Andere internet marketing software

Hierboven vind je de software die ik in mijn business gebruik.

Ikzelf probeer altijd zo min mogelijk software te gebruiken, en gebruik dus op dit moment ‘maar’ drie internet marketing tools, LeadPages om landingspagina’s mee te maken, OptinMonster om opt-in formulieren te maken en Enormail als email marketing software.

Natuurlijk is er nog tal van andere internet marketing software en concurrerende diensten, maar die gebruik ik momenteel niet.

Met de bovengenoemde software zou je in ieder geval prima aan de slag kunnen.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *