Is internet marketing een moeilijk vak?

Is internet marketing een moeilijk vak?Gisterochtend zag ik een Facebook-post voorbij komen van Daan Peeters, waarin hij zegt dat “internet marketing toch een moeilijk vak is“.

Toen ik s’avonds terug inlogde op Facebook (ik kan het soms echt niet laten), zag ik dat er heel wat mensen op gereageerd hadden; iedereen met zijn eigen standpunt over de stelling.

En eerlijk is eerlijk; ik vond het leuk om te volgen!

Maar wat mij opvalt is dat – blijkbaar – bij veel mensen de illusie heerst dat je internet marketing “zomaar even leert”. Niet is natuurlijk minder waar!

In dit artikel wil ik dan ook mijn visie delen op de ‘stelling’ dat internet marketing een moeilijk vak is.

Waarom veel mensen moeite hebben om geld te verdienen met internet marketing

De grootste reden dat veel mensen falen om serieus geld te verdienen met internet marketing, is simpelweg omdat ze het niet graag genoeg willen, niet durven om fouten te maken en te snel opgeven.

Je moet namelijk echt niet denken dat je – als je vandaag als internet marketeer begint – je morgen al direct 250,- euro gaat verdienen.

Dat dat zijn mooie sprookjes.

Nee, sterker nog, in de eerste maanden ga je bijna niks verdienen.

Dat is de keiharde waarheid, maar ook enorm logisch – als je er wat langer over nadenkt.

Net als je een vak op school leert, duurt het even voordat je er goed in word. Jij kon ook niet vanaf de kleuterschool al perfect lezen en schrijven. Dat heb je naar verloop van tijd geleerd. En nog steeds leer je bij.

Zo is het ook bij internet marketing.

Je begint op het laagste niveau, en groeit – als je blijft leren – continu door.

Je krijgt telkens meer kennis, begint een klein beetje geld te verdienen en hoe langer je er mee bezig bent en jezelf door blijft ontwikkelen, hoe meer je gaat verdienen en hoe beter je er in word (en je leert je draai vinden).

Is internet marketing ook echt een moeilijk vak?

Absoluut!

Internet marketing is moeilijk. Maar onthoud dat je overal een leercurve voor hebt.

Als je net begint met internet marketing, begin je aan de onderkant van de ladder. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe hoger je op de ladder gaat komen. En op den duur is ‘the sky the limit‘.

Je moet er alleen wel echt voor willen gaan!

Je gaat namelijk falen. Je gaat tegenvallers krijgen. Het zal niet allemaal van het leien dakje gaan. Maar that’s life.

Zonder tegenvallers, geen meevallers

Ik heb gemerkt dat ik altijd het meest geleerd heb van de dingen die niet zo gegaan zijn als hoe ik verwacht en gewild had.

Echter stoppen veel mensen als het even tegenzit en als ze niet het gewenste resultaat halen.

Toen ik begon met internet marketing, had ik in de eerste twee maanden (!) nog geen cent verdiend. Pas in de derde maand verdiende ik mijn eerste ‘internet-euro’. Dit heb ik doorgezet, en vorige maand heb ik maar liefst meer dan 17.000 euro in minder dan drie dagen verdiend.

Hier ben ik dan ook enorm dankbaar voor, en dit was me ongetwijfeld niet gelukt als ik niet geleerd had van mijn fouten en had opgegeven.

De sleutel tot succes is altijd door blijven zetten en door blijven gaan. Wat er ook gebeurd. Hoevaak je ook gefaald hebben.

Als je maar van je fouten leert en het de volgende keer anders aanpakt.

Succes! En vergeet niet: have fun!

7 reacties

  1. Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
    • Avatar
  4. Avatar

Laat een reactie achter