Is internet marketing een moeilijk vak?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten
Is internet marketing een moeilijk vak?

Gisterochtend zag ik een Facebook-post voorbij komen van Daan Peeters, waarin hij zegt dat “internet marketing toch een moeilijk vak is“.

Toen ik s’avonds terug inlogde op Facebook (ik kan het soms echt niet laten), zag ik dat er heel wat mensen op gereageerd hadden; iedereen met zijn eigen standpunt over de stelling.

En eerlijk is eerlijk; ik vond het leuk om te volgen!

Maar wat mij opvalt is dat – blijkbaar – bij veel mensen de illusie heerst dat je internet marketing “zomaar even leert”. Niet is natuurlijk minder waar!

In dit artikel wil ik dan ook mijn visie delen op de ‘stelling’ dat internet marketing een moeilijk vak is.

Waarom veel mensen moeite hebben om geld te verdienen met internet marketing

De grootste reden dat veel mensen falen om serieus geld te verdienen met internet marketing, is simpelweg omdat ze het niet graag genoeg willen, niet durven om fouten te maken en te snel opgeven.

Je moet namelijk echt niet denken dat je – als je vandaag als internet marketeer begint – je morgen al direct 250,- euro gaat verdienen.

Dat dat zijn mooie sprookjes.

Nee, sterker nog, in de eerste maanden ga je bijna niks verdienen.

Dat is de keiharde waarheid, maar ook enorm logisch – als je er wat langer over nadenkt.

Net als je een vak op school leert, duurt het even voordat je er goed in word. Jij kon ook niet vanaf de kleuterschool al perfect lezen en schrijven. Dat heb je naar verloop van tijd geleerd. En nog steeds leer je bij.

Zo is het ook bij internet marketing.

Je begint op het laagste niveau, en groeit – als je blijft leren – continu door.

Je krijgt telkens meer kennis, begint een klein beetje geld te verdienen en hoe langer je er mee bezig bent en jezelf door blijft ontwikkelen, hoe meer je gaat verdienen en hoe beter je er in word (en je leert je draai vinden).

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Is internet marketing ook echt een moeilijk vak?

Absoluut!

Internet marketing is moeilijk. Maar onthoud dat je overal een leercurve voor hebt.

Als je net begint met internet marketing, begin je aan de onderkant van de ladder. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe hoger je op de ladder gaat komen. En op den duur is ‘the sky the limit‘.

Je moet er alleen wel echt voor willen gaan!

Je gaat namelijk falen. Je gaat tegenvallers krijgen. Het zal niet allemaal van het leien dakje gaan. Maar that’s life.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Zonder tegenvallers, geen meevallers

Ik heb gemerkt dat ik altijd het meest geleerd heb van de dingen die niet zo gegaan zijn als hoe ik verwacht en gewild had.

Echter stoppen veel mensen als het even tegenzit en als ze niet het gewenste resultaat halen.

Toen ik begon met internet marketing, had ik in de eerste twee maanden (!) nog geen cent verdiend. Pas in de derde maand verdiende ik mijn eerste ‘internet-euro’. Dit heb ik doorgezet, en vorige maand heb ik maar liefst meer dan 17.000 euro in minder dan drie dagen verdiend.

Hier ben ik dan ook enorm dankbaar voor, en dit was me ongetwijfeld niet gelukt als ik niet geleerd had van mijn fouten en had opgegeven.

De sleutel tot succes is altijd door blijven zetten en door blijven gaan. Wat er ook gebeurd. Hoevaak je ook gefaald hebben.

Als je maar van je fouten leert en het de volgende keer anders aanpakt.

Succes! En vergeet niet: have fun!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

7 reacties op “Is internet marketing een moeilijk vak?

 1. Ik heb even de discussie gevolgd op Facebook en Internetmarketing is een moeilijk vak. Het kost gewoon tijd om de benodigde skillset te vergaren om een online inkomen te genereren.

  Veel internetmarketers zeggen dat het internetmarketing aankomt op maar 2 skills. De skills om bezoekers naar een willekeurig online platform te krijgen, en de skills om deze bezoekers een bepaalde actie te laten nemen.

  Maar zowel het genereren van bezoekers als het converteren van bezoekers kunnen in zoveel componenten worden opgebroken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Internet Marketing is absoluut een vak apart, en zeker niet gemakkelijk, maar ik zou momenteel absoluut niet anders willen.

  Ik hoorde iemand eens zeggen:

  When you do the things that are easy, your life will be hard.
  But if you to the things that are hard, your life will be easy

  Vandaag heb ik ook weer een leuke quote geleerd;)
  Zonder tegenvallers, geen meevallers:):)

  Thanks for the post,

  Q

 2. Jacko, Ik heb tijdens de discussie een vraag gesteld aan een van je collega marketeers en ik kreeg ook weer een goed antwoord.

  En dit artikel is zeker een waardevolle toevoeging aan het antwoord op mijn vraag.

  En die quote: “zonder tegenvallers, geen meevallers”, vind ik ook wel leuk.

  Groetjes,

  Diana

 3. Hey Jacko,

  Interessant artikel!

  Internet marketing is inderdaad niet gemakkelijk. Je leert het niet op 1 dag. Ik denk dat iedereen die bezig is met online ondernemen al wel eens een keer overweldigd is geweest en niet meer wist van welk hout pijlen te maken.

  Zoals je aanhaalt, zien veel mensen het dan niet meer zitten en geven ze op.

  Het helpt om de veelheid aan informatie op te delen in kleine stappen en op zoek te gaan naar de essentie.

  Het opbouwen van een succesvolle internet ondernemening, steunt volgens mij op de volgende 5 fundamentele stappen:

  1. Het kiezen van het juiste onderwerp (iets dat jij graag doet, veel van af weet en waar andere mensen geld voor willen betalen).
  2. Het opzetten van een thuisbasis op internet.
  3. Interessante informatie toevoegen aan je website/blog.
  4. Bezoekers naar je website krijgen.
  5. Een goed product aanbieden.

  Elk van deze stappen vraagt volharding, maar geen enkele stap is op zich super moeilijk, dus iedereen die graag genoeg wil en de juiste hoeveelheid discipline en volharding kan opbrengen, kan ook succesvol worden op internet!

  Although it’s not easy, it’s not rocket science!

  Groet,
  Dominique

  1. Hoi Dominique,

   Thanks voor je uitgebreide reactie op het artikel!

   Vergeet ook zeker niet dat een mailinglijst een enorm belangrijke stap is in een internet business. En dat je deze moet voorzien van goede, unieke, waardevolle informatie; dat is goud!

   Wie geeft, die krijgt :).

   Succes!

 4. Het heeft voor mij een jaar 30u per week werken geduurd voor ik er rond van kwam, en dat was in een tijd van minder concurrentie, in een goede markt, en onder begeleiding van een ervaren internet marketeer.

  ik kan begrijpen dat de meeste mensen nooit rond gaan komen van internet marketing.

  Na te hebben gezegd dat je geen magie kan verwachten op het internet, kan ik je wel vertellen dat er heel veel moois op mogelijk is.
  En dat het vergeleken een “normale” business een stuk veiliger en sneller is, en dat je qua investeringen een stuk minder kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *