Wat is een affiliate commissie?

Een affiliate commissie is een vergoeding die de affiliate krijgt wanneer hij/zij een product succesvol promoot.

Dit is dus als het ware een beloning voor de affiliate – dit is (bijna) altijd een geldbedrag.

Wanneer een affiliate mijn product promoot, krijgt hij/zij 27,- euro van de 47,- euro (kostprijs). De 27,- euro is dan de affiliate commissie, ofwel vergoeding.

No cure no pay

Een affiliate krijgt altijd betaald op een no cure no pay basis. Dit houdt in dat een affiliate alleen een commissie krijgt, als hij/zij daadwerkelijk succesvol producten heeft gepromoot. Dus dat een persoon, via de affiliate link van de affiliate, daadwerkelijk het product heeft gekocht.

Wanneer je als bedrijf zijnde affiliates inzet, kan dit zorgen voor een boel meer traffic en dus ook verkopen. Affiliates komen vaak aan traffic wat je zelf niet hebt. Doordat je alleen maar commissie hoeft te betalen als hier ook een verkoop uit komt, maakt affiliate marketing een erg aantrekkelijk verdienmodel.

2 reacties op “Wat is een affiliate commissie?

  1. ik starten maar heb nog geen kennis dus ik zoek een cursus die betaalbaar is . Het probleem is , ik heb geen bankrekening of credit kaart .Is er een ander oplossing ?

  2. hallo ik zou graag beginen met de curcus omdat marketing me aanspreekt en ik zou deze heel nieuwe wereld graag willen ondekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *