Hoeveel verdient een YouTuber nou ECHT? Ik ging op onderzoek uit en onthul het je!

inkomen youtubers

Wat is het inkomen van de YouTubers onder ons? Hoeveel verdienen YouTubers nou echt en hoeveel verdienen YouTube sterren als EnzoKnol en Monica Geuze?

Als jij op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat jij interesse hebt naar het inkomen van YouTubers, en dat je graag wilt weten hoeveel zij nou écht verdienen.

Wellicht bestaat er een kans dat jij zelf ook wilt gaan beginnen met YouTuben, en dat jij zelf ook aan de slag wilt gaan als YouTuber. Het is natuurlijk ook niet gek ook om zo te denken, want het is algemeen bekend dat bekende YouTubers nou eenmaal veel geld verdienen.

Ik ging op onderzoek uit, en vertel je op deze pagina hoeveel YouTubers nou écht verdienen!

Je gaat niet zomaar geld verdienen als YouTuber

Als eerste is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar (veel) geld gaat verdienen als je met YouTube gaat beginnen.

Je moet natuurlijk eerst een boel abonnees hebben (en dus bekend worden) wil je wat gaan verdienen, en dat heeft tijd nodig.

Veel beginnende YouTubers geven dan ook in de eerste weken/maanden al op, omdat ze er geen zin meer in hebben, of er niet meer in geloven.

De YouTubers die doorgaan zijn uiteindelijk de YouTubers die gaan winnen en die (veel) geld gaan verdienen. Besef dit dus goed.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoeveel verdienen YouTubers?

Er zit een gigantisch verschil tussen de verdiensten van YouTubers. Zo verdient EnzoKnol met zo’n 1,5 miljoen abonnees natuurlijk meer dan de beginnende YouTuber met 1000 abonnees.

Hoeveel YouTubers dus gemiddeld verdienen, is lastig te zeggen.

Wat ik wel kan zeggen is dat je per 1000 views gemiddeld zo’n 1,- euro verdiend. Als je dus 1000 views per dag zou hebben, zou je 1,- euro per dag verdienen. YouTubers als EnzoKnol hebben natuurlijk veel meer views, en verdienen dus ook meer.

Geschat wordt dat EnzoKnol zo’n 35.000 euro per maand verdiend – en dan tellen we er zijn inkomsten van petten/kleding en sponsor deals nog niet eens bij op.

Uit schattingen wordt berekend dat je vanaf 50.000 abonnees van YouTube zou kunnen leven, en dus een minimum inkomen zou hebben.

Inkomsten uit sponsordeals/merchandise

Naast de advertentiekosten die je uit YouTube video’s kunt halen, verdienen grote YouTubers natuurlijk ook geld uit sponsordeals en de verkoop van merchandise – zoals petten en kleding.

Dit is waar het volgens experts pas écht interessant begint te worden.

Omdat bekende YouTubers veel volgers en dus ook fans hebben, is hun bereik mega groot en kunnen ze met één video/tweet of Instagram foto honderdduizenden mensen bereiken. Naar verluid worden grote YouTubers grote bedragen als 50.000 euro per reclame post betaald.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Pas dán begint het

Pas wanneer je wat abonnees begint te hebben, en je telkens nieuwe video’s upload, dan pas begint het natuurlijk echt te lopen.

Het is moeilijker om van de 0 naar 1000 abonnees te gaan, dan van de 1000 naar de 2000 abonnees te gaan.

Het begin is het lastigst, en juist dan geven zoveel mensen op, omdat ze nog niks (of heel weinig) aan inkomsten zien.

Er zijn dus ook tal van YouTubers die bijna niks verdienen omdat ze zo weinig abonnees hebben. Pas wanneer je kanaal wordt opgepakt, ontstaat er een sneeuwbal effect en zul je telkens meer abonnees krijgen, en dus ook meer geld gaan verdienen.

Het begin is het moeilijkst – en dat is waar de winnaars zich van de verliezers onderscheiden.

Ook EnzoKnol is met 0 abonnees begonnen.

Succes!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.

Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

GELD VERDIENEN VANUIT HUIS?

Plan een GRATIS belafspraak in en onder hoe je financieel vrij wordt dankzij het internet!

16 reacties op “Hoeveel verdient een YouTuber nou ECHT? Ik ging op onderzoek uit en onthul het je!

 1. Wat hier staat is niet logisch
  Nationaal minimum loon is rond de 35000 per jaar bij 50000 abbonees haal je dat zo ongeveer

 2. 1000 views = 1€ 35000€= 35000 x 1000 = 35 000 000 views met 2 000 000 volgers. Das bijna niet te doen dat is een filmpje per dag die dan nog eens meer dan een miljoen keer bekeken moet worden. En dan zou je van 50 000 volgers kunnen leven??
  Hahaha grapjas

 3. Hallo Bas,

  €35.000 (bruto) betekent dat je op jaarbasis 35.000.000 views moet hebben.
  Stel je plaatst 350 dagen per jaar een filmpje dan zou elk van deze filmpjes 100.000x bekeken moeten worden… dat is met 20.000 abonnees en daarnaast organische bezoekers zeker te realiseren.

  Grt, M

 4. Deel nog even mee dat twijfelachtig taalgebruik de boodschap ongeloofwaardig maakt.
  Een product presenteren lukt alleen als je de lezer serieus neemt.
  Onregelmatigheden in tekst of presentatie, schrikken af.
  Houd het kort, doe het goed, roep mij…

 5. Je mag wel uitgaan van meer dan 1 euro per 1k views. Reken rustig tussen de 1 en de 5 euro (gemiddeld dus zo’n 3 euro).

 6. Hey, Ik heb een vraagje bij hoeveel ABBONEES krijg je geld en hoeveel dan ook.
  Want ik weet nu al per hoeveel geld met de views maar de abbonees zou ik ook graag willen weten.

 7. 1000 abonnees en 4000 kijkuren wat je moet behalen binnen 12 maanden.
  Dan krijg je de mogelijkheid om de advertentie inkomsten aan te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *