Hoeveel verdient een chirurg?

inkomen en salaris chirurg

Ben je benieuwd naar het inkomen en salaris van een chirurg? Wil je weten hoeveel een chirurg nou eigenlijk verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres.

Op deze pagina vertellen we je namelijk alles over het jaar- en maandinkomen van een chirurg.

Inhoudsopgave

Inkomen chirurg

Hieronder vertellen we je over het inkomen van een chirurg in zowel loondienst als zelfstandige.

Chirurg in loondienst inkomen

Het inkomen van een chirurg kan enorm verschillen. Zo zal een beginnende chirurg een salaris van pakweg 70.000 euro (bruto) verdienen. Een chirurg die daarentegen al jaren in het vak zit, zal met een volle werkweek een bruto salaris van ongeveer 130.000 euro per jaar verdienen.

Daarnaast zal een chirurg in loondienst ook nog aanvullende toeslagen hebben, zoals een vakantietoeslag van 8% en toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. Ook kan een chirurg aanvullende taken op zich nemen, waardoor het jaarinkomen hoger zal liggen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie en van de chirurg.

Chirurg als zelfstandige inkomen

Een zelfstandige chirurg zal als jaarinkomen zo tussen de 150.000 en 250.000 euro verdienen. Dit zijn echter bruto bedragen, waar ook nog belasting en andere kosten van af moeten.

Daarnaast moet een chirurg als zelfstandige ook voor zijn eigen pensioen zorgen, waardoor het netto inkomen dus lager komt te liggen dan de genoemde bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *