hoeveel geld zwart bijverdienenHoeveel geld mag je zwart bijverdienen?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan is de kans groot dat je op zoek bent naar informatie over hoeveel geld je per maand zwart mag bijverdienen.

Misschien heb je een bijbaantje en/of verhuur je jezelf en krijg je veel zwart geld uitbetaald; geld wat je contant verdiend.

Op deze pagina zal ik je meer informatie geven over hoeveel geld je zwart mag bijverdienen, zonder er belasting over te hoeven betalen.

Waarom ik geen voorstander ben van zwart geld

Ik speel liever safe en verdien mijn geld volkomen legaal.

Over al het geld wat ik verdien betaal ik belasting en alles is helemaal ‘wit’.

Dit doe ik omdat ik me er fijn en prettig mee voel.

Ik heb gewoon een boekhouder die dit allemaal voor mij regelt. Die zoekt wel uit wat goed en niet goed is; maar al mijn inkomsten staan netjes bij de Belastingdienst geregistreerd en ik betaal over mijn inkomsten belasting.

Ik slaap goed, en hoef niet bang te zijn dat ik ineens wordt opgepakt. Ook hoef niet bang te zijn voor een belastingcontrole of dat ik een boete krijg.

Zwart geld verdienen is dus iets wat ik niet doe.

Hoeveel geld mag je zwart bijverdienen?

Laat ik hier gelijk heel duidelijk over zijn.

In 2015 hoef je geen loonbelasting af te dragen als je minder dan 6.075 euro verdiend.

Verdien je dus meer dan 6.075 euro, dan moet je daar wel loonbelasting over afdragen.

Al het geld wat je dus boven de 6.075 euro verdiend, moet je opgeven bij de Belastingdienst en dus ook belasting over betalen.

Heb je een inkomen van (bijvoorbeeld) 10.000 euro per jaar, dan mag je dus in principe niks zwart bijverdienen. Deze inkomsten  moeten opgegeven worden bij de Belastingdienst.

Vraag het een boekhouder

Let goed op dat de financiële situaties per persoon verschillen.

Jij krijgt misschien wel een AOW, en werkt het voor jou anders.

Mijn advies is dan ook: vraag het eens bij een boekhouder. Een boekhouder heeft namelijk veel meer kennis over dit soort zaken, en kan je persoonlijk advies geven.

Succes!