Hoe kun je geld verdienen met YouTube? Complete gids!

geld verdienen met youtube is wel zeker mogelijkYouTube is in een vrij korte tijd uitgegroeid tot een website waar we niet meer om heen kunnen. Per minuut wordt er maar liefst meer dan 100 uur aan video geüpload naar YouTube (denk eens even na hoe ongelofelijk veel dat is).

Daarnaast krijgt YouTube meer dan 1 miljard unieke bezoekers per maand. We kunnen dus wel stellen dat YouTube enorm populair is.

Maar YouTube is meer dan alleen een website waar je video’s op kunt kijken. Je kunt er namelijk ook geld mee verdienen! Sterker nog, er zijn heuse YouTube miljonairs ontstaan.

In dit artikel zal ik precies uitleggen hoe je geld kunt verdienen met YouTube, en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Waarom geld verdienen met YouTube?

Dit is misschien een domme vraag, maar ik wil toch even op dit onderwerp ingaan.

De meest vooraanstaande reden dat je geld wilt verdienen met YouTube is simpelweg om geld te verdienen.

Misschien denk je dat je eenvoudig zo’n 500 euro per maand hiermee kan verdienen – wat natuurlijk een leuk extra zakcentje is – maar zo werkt het niet. Je moet er namelijk veel tijd in steken en het komt niet vanzelf.

Veel mensen onderschatten de tijd en moeite die ze moeten nemen, en stoppen er na een tijdje weer mee.

Het is belangrijk om door te blijven zetten en niet op te geven. Je zult zien dat na een tijdje de inkomsten beginnen te komen en dat het inkomen telkens groter word.

Vooraf: Maak een YouTube kanaal

Wat je als eerste moet doen is een YouTube kanaal aanmaken. Dat neemt niet veel tijd en beslag en is eigenlijk zo gedaan. Als je al een Google account hebt, kun je dat account gebruiken om een YouTube kanaal te starten.

Ik raad aan om een zo kort en duidelijk mogelijke naam te kiezen. Dit is voor mensen makkelijk te onthouden, en ze weten dan precies waar het kanaal over gaat. Als je al een onderneming hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor dezelfde naam als je onderneming.

Vul alle informatie zo goed en uitgebreid mogelijk in. Maak een link naar je website (mocht je die hebben) en maak een omschrijving van je kanaal.

Geld verdienen met Google AdSense in YouTube video’s

De meest voornaamste en handigste manier om geld te verdienen met YouTube is door Google AdSense advertenties voor jouw video’s in te schakelen.

Google AdSense is het advertentiemiddel van Google. Hiermee kun je geld verdienen met jouw website, en met je YouTube kanaal. Lees meer over Google AdSense.

Je hebt het zelf – zeer waarschijnlijk – ook wel eens gezien: voordat je een video kunt bekijken op YouTube, speelt er eerst een advertentie af. Dat wordt een Google AdSense advertentie genoemd. Wanneer iemand op de advertentie klikt, krijgt de eigenaar van de video een bepaald bedrag (dit is meestal iets van 0,50 cent per klik).

Een YouTube advertentie van Bacardi.

Hierboven zie je een Google AdSense video advertentie. Voordat je de video dan kunt bekijken, moet je eerst de advertentie afkijken.

Als er 100 mensen op jouw advertentie klikken, heb je dus al 50 euro!

Als je een aantal video’s op YouTube geüpload hebt, zul je vanzelf een melding zien dat je advertenties voor jouw video’s kunt inschakelen.

Je kunt dan vervolgens bij jouw videobeheer bepalen voor welke video’s je advertenties wilt inschakelen. Als je op een bepaalde video dus geen advertenties wilt laten verschijnen, kun je dat daar gewoon voor kiezen ;).

Geld verdienen door producten te promoten op YouTube

Een andere manieren om geld te verdienen met YouTube is door affiliate marketing in te zetten op jouw YouTube video’s. Affiliate marketing is eigenlijk het promoten van andermans producten.

Affiliate marketing is een interessante manier om geld te verdienen met jouw website en met je YouTube kanaal. Lees meer over wat affiliate marketing nou eigenlijk is, en hoe je dit succesvol kunt inzetten.

Je kunt bijvoorbeeld video’s maken waar je een recensie maakt van een product, of waar je producten vergelijkt. In de beschrijving van de video zet je dan jouw affiliate link. Als iemand daar op klikt, en vervolgens het product koopt, krijg je daar commissie over.

Veel grote YouTube kanalen doen dit al, en het is ook zeker een interessante manier om geld te verdienen met YouTube.

Veel mensen kijken tegenwoordig namelijk eerst naar een recensie over een product voordat ze het product kopen.

Als ze dan bij jouw video terecht komen, en vervolgens het product via jouw affiliate link kopen, dan krijg jij daar een bepaald bedrag van ;).

Hoe zorg je er voor dat mensen jouw video’s zien?

Je kunt wel video’s uploaden op YouTube, maar als niemand jouw video’s bekijkt, heb je er natuurlijk niet veel aan. Het is daarom belangrijk dat mensen ook daadwerkelijk jouw video’s zien.

Om uit te leggen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, heb ik een artikel geschreven. In dit artikel lees je precies hoe mensen jouw video’s zullen vinden en hoe je YouTube succesvol kunt inzetten als marketing instrument.

Stijgende lijn in YouTube statistieken

Hierboven zie je de statistieken van een video op InternetSuccesGids.nl (het interview met ondernemer Jaap Wiskerke). Zoals je ziet werd het interview in twee dagen door bijna 1000 mensen bekeken!

Wordt een autoriteit op YouTube

Aangezien iedereen een YouTube kanaal kan maken, is er veel concurrentie. Je zult vast niet de enige zijn die een YouTube kanaal maakt in jouw ‘vakgebied’. Het is daarom ook belangrijk om je te onderscheiden van de anderen.

Dit kun je doen door een ware autoriteit te worden op YouTube. Specialiseer je in één gebied en probeer niet over ieder onderwerp een video te maken.

Als mensen zien dat jij veel weet over een bepaald onderwerp, is de kans groot dat mensen weer terug bij jou komen. Geef daarom goede informatie waar de kijker echt wat aan heeft en door geholpen word.

Maak niet zomaar video’s waar de kijker eigenlijk niks aan heeft.

Een aantal tips om als een autoriteit gezien te worden op YouTube:

 • Maak een echt merk van jouw YouTube kanaal (maak er een website omheen en maak social media accounts aan)
 • Maak alleen video’s waar de kijker wat aan heeft
 • Zorg er voor dat de kijker geholpen word door jouw video
 • Kom zelf ook in beeld tijdens de video (blijf niet anoniem)
 • Maak video’s die in goede, hoge kwaliteit zijn

Nogmaals: je zult niet vanaf het eerste moment geld verdienen met YouTube. Er zal een tijdje overheen gaan voordat mensen jouw video’s gaan bekijken. Wees geduldig. Blijf video’s uploaden en je zult zien dat je op den duur geld zult verdienen met YouTube.

Naast geld verdienen met YouTube, is het ook mogelijk om geld te verdienen met Facebook. Lees hierover mijn artikel: Geld verdienen met Facebook? Alle mogelijkheden op een rij!

Gebruik jij YouTube al om geld te verdienen? En gebruik je de bovenstaande informatie? Of heb je nog vragen over dit onderwerp?

Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

13 reacties

 1. Avatar
  • Avatar
 2. Avatar
  • Avatar
 3. Avatar
 4. Avatar
 5. Avatar
 6. Avatar
  • Avatar
 7. Avatar
 8. Avatar

Laat een reactie achter