Geld verdienen met YouTube; een uitgebreide gids!

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
geld verdienen met youtube is wel zeker mogelijk

De mogelijkheden om geld te verdienen, zijn tegenwoordig eindeloos. Zo kun je geld met affiliate marketing verdienen, maar ook met social media kanalen. Binnen het huidige ‘aanbod’ van social media kanalen valt YouTube direct op. Met dit kanaal kun je namelijk (op een leuke manier) veel geld verdienen. Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met YouTube? Neem dan vooral dit artikel op je gemakje door.

In dit artikel vertellen wij je alles over de mogelijkheden van geld verdienen met YouTube. Daarbij zoomen we ook in op de potentie van YouTube. Wist je bijvoorbeeld dat maandelijks meer dan 1 miljard unieke bezoekers naar YouTube kijken? Het is daardoor logisch om te stellen dat YouTube één van de populairste kanalen van dit moment is.

Wil je perfect inspelen op dit gigantische bezoekersaantal? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor, waarover je in dit artikel alles leest. Wij vertellen je graag hoe je geld met YouTube kunt verdienen, maar ook hoeveel geld je kunt verdienen. Alvast een tipje van de sluier: met YouTube kun je zeer zeker rijk worden!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom geld verdienen met YouTube?

Domme vragen bestaan niet. Dit is dan ook geen domme vraag, maar is juist een vraag waar een interessant antwoord op te geven is. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom je geld zou willen verdienen met YouTube.

Ten eerste heeft dit met de verdiensten zelf te maken. Lukt het je om met YouTube bijvoorbeeld €500 of €1000 per maand te verdienen? Dan moet je hier zeker blij mee zijn. Dit is simpelweg niet voor iedereen geschikt, mede doordat de concurrentie op YouTube moordend is.

Ten tweede is het erg leuk om met YouTube aan de slag te gaan. Heb je een passie voor het maken van video’s? Of vind je het erg leuk video’s te editen? In deze beide gevallen biedt dit social media kanaal uitkomst. Je kunt immers met je passie/hobby het nodige geld verdienen.

Ten derde biedt YouTube heel veel mogelijkheden. Dit heeft met een paar belangrijke redenen te maken:

 • Het bezoekersaantal van YouTube is ongekend. Zoals eerder in dit artikel al gesteld, kijken maandelijks meer dan 1 miljard mensen naar filmpjes op YouTube. Dat aantal alleen al geeft de ongekende potentie van YouTube weer.
 • Je kunt op meerdere manieren geld verdienen met YouTube. Wil je geld verdienen met YouTube? Dan zou je eerst moeten concretiseren hoe je dit precies wilt gaan doen. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden waarmee je geld kunt verdienen met YouTube.
 • Je kunt alle kanten op qua onderwerpen en video’s. YouTube heeft een paar duidelijke regels in het leven geroepen. Zo mag je geen kwetsende of racistische video’s uploaden. Spreekt voor zich. Juist doordat het verder aan regels ontbreekt, geniet je van creatieve vrijheid. Dit houdt in dat je alle kanten op kunt qua onderwerpen en video’s.

Ten vierde loop je op/met YouTube weinig risico. Zolang je je aan alle regels houdt, heb je eigenlijk maar met één risico te maken: dat alle input voor je YouTube kanaal niet de gewenste output oplevert. Dit is echter een risico dat je bij elk verdienmodel loopt.

Tot slot is het een feit dat je YouTube met andere verdienmodellen kunt combineren. Heb je bijvoorbeeld een populair YouTube kanaal? Dan kun je mogelijk ook nog een slaatje uit andere social media kanalen slaan. Of je kunt je YouTube kanaal met bijvoorbeeld affiliate marketing verdienen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat heb je nodig om geld met YouTube te verdienen?

Geld verdienen met YouTube is dus op veel manieren mogelijk. Ongeacht op welke manier je met je kanaal aan de slag gaat, moet je over een paar benodigdheden beschikken. De belangrijkste bespreken we graag hieronder.

Voldoende tijd & geduld

Iets waar je sowieso over moet beschikken, is over voldoende tijd. Alleen als je op structurele wijze serieus met je YouTube kanaal aan de slag gaat, levert dat op termijn de gewenste resultaten op. Maar, dit gaat wel gepaard met een flinke tijdsinvestering.

Denk je even snel geld te kunnen verdienen met YouTube? Dan kom je al snel bedrogen uit. Het is namelijk niet mogelijk om slapend of snel rijk te worden met YouTube. Slapend rijk worden kan op de lange termijn eventueel, maar niet voordat je heel veel tijd in je YouTube kanaal gestopt hebt.

Verder is het belangrijk dat je over voldoende geduld beschikt. Het is immers niet zo dat je al binnen één week geld met YouTube kunt verdienen. Ook is het niet zo dat je binnen één maand geld met YouTube kunt verdienen. Nee, je moet hier gewoonweg veel tijd en aandacht aan besteden. Dat gaat hoe dan ook gepaard met het nodige geduld.

Een eigen YouTube kanaal

Voordat je geld met YouTube kunt verdienen, heb je uiteraard een eigen YouTube kanaal nodig. Het aanmaken van een eigen YouTube kanaal is niet al te lastig, maar is wel een onmisbare stap.

Hoe je precies een YouTube kanaal aan moet maken, vertellen wij je graag verderop in dit artikel. Verderop in dit artikel bespreken wij namelijk welke stappen je moet doorlopen om geld met YouTube te kunnen verdienen.

Een creatief idee

Ga je je aandacht op YouTube richten? Dan moet je sowieso met een meer dan behoorlijke concurrentie rekening houden. Het is daarom belangrijk om met een creatief idee op de proppen te komen.

Word je het zoveelste kanaal waar er al heel veel van zijn? Dan is het vrij lastig om uiteindelijk de gewenste successen te behalen. Heb je echter een creatief idee waarmee je je op een niche richt? Dan is de kans op succes groter. Zorg er daarom voor dat je je creatief de vrije loop laat gaan.

Doorzettingsvermogen

Heb je voldoende tijd, een eigen YouTube kanaal en een creatief idee? Dan is het zaak om te gaan bouwen aan je eigen YouTube kanaal. Iets dat je daarbij ook nog nodig hebt, is voldoende doorzettingsvermogen.

Dit heeft te maken met het eerder aangehaalde punt: je kunt niet op de lange termijn successen behalen. Dit is pas op de langere termijn mogelijk, waarvoor je dus een hoop moet doen en laten. Voldoende doorzettingsvermogen is daardoor onmisbaar.

Heb je het idee dat je onvoldoende doorzettingsvermogen hebt? Stel dan ambitieuze en realistische doelen voor jezelf op. Deze doelen helpen je om elke dag weer vol motivatie met YouTube aan de slag te gaan.

Op welke mogelijkheden kun je geld verdienen met YouTube?

Relatief veel mensen verdienen momenteel hun geld met YouTube. Dit komt enerzijds door de ongekende populariteit van dit social media kanaal. Ongeacht over wie je het hebt, is de kans heel groot dat hij/zij bekend is met kanaal. Anderzijds heb je dus ook meerdere mogelijkheden om geld met YouTube te verdienen.

Graag laten wij je kennismaken met de verschillende mogelijkheden. We bespreken hierbij niet alleen de mogelijkheid, maar ook de moeilijkheidsgraad.

Geld verdienen met advertenties/Adsense

Dit is de meest voorname manier om geld te verdienen met YouTube. Je kunt een account bij YouTube aanmaken, hier video’s op plaatsen en je vervolgens voor het partnerprogramma aanmelden.

Word je aanmelding voor het partnerprogramma geaccepteerd? Dan betekent dit dat je advertenties bij je video’s kunt gaan tonen. Dit kan aan het begin van de video zijn, maar ook halverwege en/of aan het einde van de video.

Krijgt een kijker deze advertentie te zien? Dan word jij hier voor beloond. Dat gebeurt in de vorm van een klein bedrag per kijker. Des te meer kijkers je hebt, des te hoger je inkomsten op kunnen lopen.

Het is goed om dit met een voorbeeld aan te duiden. We kunnen hiervoor het beste kijken naar een populaire YouTuber, zoals Gio Latooy. In een interview gaf hij aan dat je, als populaire YouTuber, zo’n €40.000 per maand kunt verdienen. Het is aannemelijk dat hij dit bedrag grotendeels weet te verdienen met de advertenties.

Geld verdienen met YouTube door middel van advertenties
Hierboven zie je een Google AdSense video advertentie. Voordat je de video dan kunt bekijken, moet je eerst de advertentie afkijken.

Dit is echter alleen het geval als je echt veel kijkers aantrekt. Je kunt namelijk van de volgende stelregels uitgaan: je kunt tussen de 0,001 en 0,01 cent per weergave verdienen. Concreet betekent dit het volgende: met 1000 kijkers kun je tussen de 1 en 10 euro verdienen.

Hoeveel je exact verdient, is van talloze factoren afhankelijk. Onder meer het onderwerp van je video’s/kanaal is hiervoor bepalend. Ook maakt het nogal uit op welke doelgroep je je richt. Voor Amerikaanse kijkers krijg je bijvoorbeeld een ander bedrag dan voor kijkers uit Nederland.

Feit is dat je met de advertenties veel geld kunt verdienen. Dit is echter niet makkelijk, mede doordat je met de nodige concurrentie te maken hebt. Ook heb je te maken met veel mensen die een AdBlocker gebruiken. Als zij naar je video kijken, worden er geen advertenties weergegeven. Dat houdt in dat je geld misloopt, dankzij de vervelende AdBLockers.

Welke factoren zijn van belang op je verdiensten?

Zoals hierboven al gesteld: er zijn veel factoren van belang op je uiteindelijke verdiensten. De belangrijkste factoren zetten we even voor je op een rijtje:

 • Aantal reclames. Het aantal reclames is bepalend voor de uiteindelijke verdiensten. Over het algemeen wordt aangenomen dat je meer geld verdient met meerdere reclames.
 • Advertentietype. Het is bij sommige advertenties zo dat deze eerst helemaal afgekeken moet worden, voordat je hier als YouTuber geld mee kunt verdienen. Het advertentietype is hierdoor bepalend voor je uiteindelijke verdiensten.
 • Regio. Ook de regio waarvandaan de kijker kijkt, is van grote invloed. Het is zelfs zo dat sommige video’s juist in bepaalde regio’s veel geld opleveren.
 • Weergavetijd. Ook de weergavetijd is van belang voor de uiteindelijke verdiensten. Klikken de kijkers je video direct weg bij een advertentie? Of kijken de kijkers je gehele video af? In dat tweede geval verdien je meer geld.
 • Apparaat. YouTube heeft hier nooit uitspraken over gedaan, maar het lijkt erop dat het soort apparaat ook nog een rol speelt. Video’s kunnen bijvoorbeeld meer geld opleveren bij meerdere kijkers die op hun smartphone kijken, ten opzichte van een video waarnaar veel mensen vanaf hun tablet kijken.
 • Onderwerp van de video. Voor adverteerders is het van belang dat hun video’s aan de juiste doelgroep getoond worden. Men kijkt daarom kritisch naar het onderwerp van de video. Heb je nou een onderwerp die naadloos aansluit op de producten of diensten van een bepaalde adverteerder? Dan is die adverteerder eerder geneigd om daar meer geld voor te betalen.
Stijgende lijn in geld verdienen met YouTube statistieken
Hierboven zie je de statistieken van een video op InternetSuccesGids.nl (het interview met ondernemer Jaap Wiskerke). Zoals je ziet werd het interview in twee dagen door bijna 1000 mensen bekeken!

Geld verdienen met affiliate marketing

Het is met YouTube ook mogelijk om met affiliate marketing geld te verdienen. Bij dit online verdienmodel promoot je producten (of diensten) van andere bedrijven. Doe je dat met succes? Dan houdt dit in dat je via je YouTube kanaal een kijker naar de webshop van de verkopende partij doorstuurt. Gaat de kijker op die webshop over tot aankoop? Dan ontvang je hier een commissie voor.

Met name in de laatste jaren is affiliate marketing erg populair geworden. Dit komt onder meer doordat je hier ontzettend veel geld mee kunt verdienen. Ook zijn de mogelijkheden divers. Je kunt met je eigen affiliate website starten, maar je kunt dus ook via YouTube met affiliate marketing aan de slag gaan.

Dit verdienmodel is echter niet voor elke YouTuber geschikt. Zo is het vrij lastig om je YouTube account goed te laten keuren voor affiliate marketing. Ook heb je hierbij met bepaalde regelgeving vanuit YouTube te maken. Verdiep je hier even goed in, voordat je met affiliate marketing start.

Tevens heb je echt veel kijkers nodig. Dit heeft te maken met de relatief lage conversie bij affiliate marketing. Ten eerste klikt niet elke kijker op de affiliate link. Ten tweede gaat niet iedereen vervolgens over tot aankoop. Er zijn simpelweg meerdere stappen waarbij de kijker ‘af kan haken’.

Goed om te weten: je kunt bovenstaand verdienmodel met affiliate marketing combineren. Klikt de kijker niet op een affiliate link, maar wordt de video wel volledig afgekeken? Dan verdien je dus alsnog geld met deze video. Het is dus aan te raden om beide verdienmodellen met elkaar te combineren.

Overigens loop je bij affiliate marketing geen risico. Gaat de kijker over tot aankoop, maar mankeert er iets met het product? Dan moet de kijker zich richten tot de verkoper. Jij hebt geen overeenkomst met de kijker, waardoor jij nergens aansprakelijk voor gesteld kan worden. Affiliate marketing is dan ook een vrij risicoloos online verdienmodel.

Geld verdienen met samenwerkingen

Heb je een groot en populair YouTube kanaal? Dan is het ook mogelijk om geld te verdienen met samenwerkingen. Je gaat met bedrijven samenwerken, waarbij je bijvoorbeeld hun producten promoot.

Met dergelijke samenwerkingen kun je veel geld verdienen. Ga maar eens na hoeveel geld influencers op dit moment verdienen. Veel influencers richten zich op bijvoorbeeld Instagram en TikTok, maar ook met YouTube is het mogelijk om veel geld te verdienen.

Veel bedrijven zijn op zoek naar goede influencers. De reden daarvoor is evident: bedrijven kunnen via influencers met één video (of bericht) veel mensen bereiken. Deze mensen horen in veel gevallen dan ook nog tot de juiste doelgroep.

Deze manier van geld verdienen met YouTube is ideaal. Je gaat met geweldige bedrijven samenwerken en je kunt behoorlijke tarieven vragen. Maar, daarvoor heb je dus wel een groot en populair YouTube kanaal nodig. Heb je een kanaal met 1000 abonnees? Dan ben je voor weinig bedrijven interessant. Heb je echter een kanaal met 100.000 abonnees? Dan word je plots wel voor bedrijven interessant.

Dit is al met al een relatief eenvoudige manier om geld te verdienen met YouTube. Dat is althans het geval als je een groot YouTube kanaal hebt. Dit verdienmodel is hierdoor voor vrij weinig mensen weggelegd.

Geld verdienen met je merk

Ga je jarenlang met je eigen YouTube kanaal aan de slag? Merk je dat je kanaal keer op keer groter en populairder wordt? Dan bevind je je in een ideale situatie. Je kunt hierdoor mogelijk met bedrijven samen gaan werken, terwijl je ook nog je eigen merk op kunt starten.

Het beste voorbeeld hiervan is Enzo Knol. Hij begon in eerste instantie met alleen zijn eigen YouTube kanaal, maar inmiddels heeft hij een groot bedrijf. Vraag maar eens aan jongeren hoeveel van hen weten wie of wat KnolPower is. Grote kans dat zij direct weten dat dit het merk van Enzo Knol is.

Als je zelf ook zo’n groot YouTube kanaal hebt, kan een eigen merk de volgende stap zijn. Je weet daarmee je naamsbekendheid in ieder geval nóg beter te benutten. Ook weet je hierdoor nog meer geld te verdienen, indien je het op de juiste manier aanpakt. Enzo Knol heeft in ieder geval laten zien dat je op veel manieren geld kunt verdienen met een eigen merk.

Geld verdienen met YouTube: Een eenvoudig stappenplan

Zie je het al helemaal zitten om geld met YouTube te verdienen? Om dit voor jezelf mogelijk te maken, is het zaak om dit stappenplan op te volgen:

 • Stap 1: bedenk een goed en creatief idee. Met het zoveelste normale YouTube kanaal ga je geen successen behalen. Nee, het is echt van essentieel belang dat je met een goed en creatief idee op de proppen komt.
 • Stap 2: doe alle benodigde kennis op. Voor het uploaden van video’s op YouTube heb je bepaalde kennis nodig. Om dergelijke kennis op te doen, kun je bijvoorbeeld een online YouTube cursus volgen. Over des te meer kennis je beschikt, des te groter de kans op succes is.
 • Stap 3: maak een YouTube kanaal aan. Het is niet moeilijk om een dergelijk kanaal aan te maken. Volg de stappen op die je op deze Google pagina vindt.
 • Stap 4: maak een content planning. Als je met YouTube geld wilt verdienen, moet je goede video’s online zetten. Niet alleen de inhoud van de video’s is van belang, maar ook het onderwerp. Verder speelt ook de frequentie waarmee je video’s online plaatst een grote rol. Stel daarom voor jezelf een content planning op. Deze planning vormt voor jou in de komende periode de leidraad.
 • Stap 5: zet je eerste video online. Als je je content planning opgesteld hebt, kun je met de eerste video aan de slag gaan. Produceer deze video en zet ‘m vervolgens op je YouTube kanaal online.
 • Stap 6: optimaliseer je kanaal. Staat inmiddels je eerste video online op je kanaal? Dan is het verstandig om je kanaal te optimaliseren. Voeg een goede profiel- en headerfoto toe, voeg een omschrijving toe en richt je op andere mogelijke optimalisatiemogelijkheden.
 • Stap 7: zet meerdere video’s online. Het is nu zaak om meerdere video’s online te zetten. Als je bijvoorbeeld elke dag een nieuwe video online zet, valt dit het algoritme van YouTube sneller op. De kans is hierdoor groter dat je video’s bijvoorbeeld als ‘Aanbevolen’ weergegeven worden.
 • Stap 8: optimaliseer je video’s. Het is nu zaak om je video’s te optimaliseren. Dit doe je bijvoorbeeld door de titel te optimaliseren, door een perfecte thumbnail te plaatsen en door de beschrijving te optimaliseren.
 • Stap 9: bewaar je geduld. Het komt nu aan op je geduld en je doorzettingsvermogen. Voeg regelmatig nieuwe video’s toe, optimaliseer je video’s en laat je creatieve brein overuren draaien. Dat is uiteindelijk de succesformule om succes op termijn te behalen.

Hoeveel geld kun je verdienen met YouTube?

In dit artikel heb je reeds met verschillende mogelijkheden kennisgemaakt. Met deze mogelijkheden is het goed te doen om geld te verdienen met YouTube. Voordat het zover is, moet je dus wel doorzetten en je geduld bewaren. Krijg je dat voor elkaar? Dan kun je op termijn veel geld verdienen met YouTube.

Over welke bedragen we dan spreken? Het is goed om te weten dat je tienduizenden euro’s per maand met YouTube kunt verdienen. Tegelijkertijd is het ook mogelijk dat je ‘slechts’ een paar honderd euro verdiend met je YouTube business.

Heb je op dit moment gewoon een baan? Of zit je nog op school? In beide gevallen is een extra zakcentje van bijvoorbeeld €500 geweldig te noemen. Een dergelijk bedrag kun je zeker verdienen met je eigen YouTube kanaal.

Merk je dat je kanaal steeds populairder wordt? Dan kan het een goed idee zijn om je pijlen volledig op je kanaal te richten. Met een groot kanaal kun je namelijk duizenden tot tienduizenden euro’s per maand verdienen. Ga maar eens na hoeveel geld Enzo Knol en Gio Latooy met hun YouTube kanaal verdienen.

Moraal van het verhaal: je kunt veel geld verdienen met YouTube. Je kunt zelfs heel veel geld verdienen met YouTube. Dat eerste is voor weinig mensen weggelegd. Dat tweede is voor nog minder mensen weggelegd. Onthoud in ieder geval dat je altijd een leuk, extra zakcentje met je eigen YouTube kanaal verdienen.

Hoe zorg je ervoor dat jouw YouTube kanaal een succes wordt?

Het is niet makkelijk om je YouTube kanaal tot een succes uit te laten groeien. Dat hebben we inmiddels al meerdere keren in dit artikel benoemd. Om je kanaal tóch tot een succes uit te laten groeien, volg je het beste onderstaande tips op.

Word een autoriteit op YouTube

Dit is de beste tip die wij je mee kunnen geven: word een autoriteit op YouTube. Dit heeft puur met de vele concurrentie te maken. Om binnen de concurrentie op te vallen, moet je aan YouTube bewijzen dat je een vakspecialist bent.

Dat doe je onder meer door je op één onderwerp te richten. Binnen dit onderwerp kun je ongetwijfeld veel leuke video’s maken. Deze video’s moeten van een hoge kwaliteit zijn en moeten de juiste informatie bevatten. Is dat het geval? Dan is de kans aanwezig dat mensen vanzelf weer terug bij je YouTube kanaal komen.

Voeg regelmatig nieuwe video’s toe

Continuïteit is één van de belangrijkste voorwaarden voor YouTube succes. Dit is ook de reden waarom bijvoorbeeld Gio Latooy zoveel geld met YouTube weet te verdienen. Hij plaatst namelijk elke dag een nieuwe video op zijn YouTube kanaal.

Hiermee geniet hij van twee voordelen:

 • Er zijn mensen die dagelijks naar zijn video’s uitkijken. Zodra hij zijn video online zet, kijken deze mensen direct naar de dagelijkse video.
 • Zijn oudere video’s worden nog bekeken. Doordat hij elke dag een nieuwe video online zet, heeft hij inmiddels honderden (zo niet duizenden) video’s op zijn kanaal staan. Zelfs met video’s die hij bijvoorbeeld 3 jaar geleden online heeft gezet, verdient hij nu nog geld.

Met alle dank aan de continuïteit is Gio Latooy zo rijk en populair geworden. Wil je zelf ook veel geld verdienen met YouTube? Dan komt het voor jou dus ook aan op continuïteit.

Optimaliseer elke video

Het opnemen en editen van een video is niet al te lastig. Met name als je dit al vaak gedaan hebt, is het een koud kunstje. Waar het bij YouTube echt op aankomt, is de optimalisatie van de video’s. Richt je bijvoorbeeld op onderstaande aspecten:

 • Titel. Uit de titel moet direct blijken waar de video overgaat. De video moet tegelijkertijd ook aanzetten om op de video te klikken. Dit doe je door een unieke, originele en spraakmakende titel te bedenken.
 • Thumbnail. De thumbnail is het eerste dat YouTube gebruikers van jouw video zien. Alleen dat gegeven geeft al aan dat het erg belangrijk is dat je de thumbnail optimaliseert. In de afgelopen jaren zijn meerdere onderzoeken gedaan naar de eisen waar een goede thumbnail aan moet voldoen.
 • Beschrijving. Het is ook belangrijk om de beschrijving van de video te optimaliseren. Uit deze beschrijving moet blijken waar de video over gaat en waarom de video zo leuk is om naar te kijken. Je kunt ook bijvoorbeeld samenwerkingen of affiliate links in de beschrijving verwerken.
 • Hoge kwaliteit. Zet je inmiddels meerdere video’s per week op je YouTube kanaal? Zorg er dan voor dat elke video van een hoge kwaliteit is. Als je dat voor elkaar krijgt, is YouTube eerder/beter in staat om je kanaal goed te beoordelen. Dat heb je uiteindelijk nodig om veel views te trekken.

Profiteer van de kracht van herhaling

Heb je enig idee wat de kracht van herhaling inhoudt? Dit betekent dat een boodschap krachtiger wordt, indien de ontvanger meerdere keren de boodschap te zien krijgt. Het hoeft hierbij niet om een boodschap te gaan, maar kan ook om de naam van je YouTube kanaal gaan. Of om een specifieke video.

Het is daarom aan te raden om YouTube met andere social media kanalen te combineren. Maak bijvoorbeeld een account op Instagram, TikTok en Facebook aan. Elke video die je op YouTube plaatst, kun je vervolgens (automatisch) op deze kanalen laten plaatsen. Of je plaatst of Instagram/TikTok een link naar je nieuwe video.

Op deze manier benut je de kracht van herhaling optimaal. Als iemand je video of je YouTube kanaal meerdere malen ziet, blijft dit in zijn/haar geheugen achter. Het is hierdoor goed mogelijk dat hij/zij op een later moment toch nog even je video of kanaal opzoekt. Precies dat is wat je wilt.

Verwacht niet te veel op korte termijn

Start je met je eigen YouTube kanaal? Dan wil je hier ongetwijfeld geld mee verdienen. Wat mogelijk nog veel belangrijker is, is dat je veel plezier ervaart tijdens het werken aan je YouTube kanaal. In eerste instantie zou de focus vooral op het element ‘plezier’ moeten liggen.

Daarbij is het ook belangrijk om op korte termijn niet al te veel qua financiën te verwachten. In de eerste weken of maanden ga je echt geen goud geld verdienen met je YouTube kanaal. Zelfs op de lange termijn heb je hier geen garantie op. Maar, de kans dat je op de lange termijn geld met je YouTube kanaal gaat verdienen, is zeker aanwezig. Richt je pijlen daarom altijd op de korte termijn.

Conclusie: geld verdienen met YouTube is zeker mogelijk

Onder aan de streep is het goed om het volgende te beseffen: geld verdienen met YouTube behoort zeker tot de mogelijkheden. Tegelijkertijd moet je ook beseffen dat dit niet makkelijk is. Je moet creatief zijn, hard werken, geduld bewaren en vooral heel veel doorzettingsvermogen tonen. Krijg je dat voor elkaar? Dan kun je op termijn veel geld verdienen met YouTube. Ons rest nu nog maar één ding: wij wensen je graag veel plezier & succes met je YouTube kanaal!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

13 reacties op “Geld verdienen met YouTube; een uitgebreide gids!

  1. Hoi Tim!

   Gefeliciteerd met je YouTube inkomsten! Je krijgt het geld binnen op je Google AdSense account. Hier kun je een opname aanvragen wanneer je minimaal 70,- euro hebt verdiend.

   Succes!

 1. Beste Jacko,

  ik zou graag hulp en advies willen om mijn youtube kanaal op de juiste manier te beginnen en in te stellen. Heb al een naam voor hetgeen ik ga aanbieden. Wil ook sowieso geld gaan verdienen met het aantal views en ads die er op staan.
  Kun jij mij op weg helpen met een en ander?
  Ik vraag me trouwens af hoe het toch mogelijk is dat die ene kerel met een stel baby’s wat ie gefilmd had met een doodgewone telefoon zonder het verder te editten toch meer dan 800 miljoen kijkers heeft weten te trekken in een paar jaar tijd. Ligt niet aan de kwaliteit van z’n video, maar waaraan dan wel: ik bedoel…je ziet het ene kind de ander bijten.

  Mvg,
  Rick

  1. Hoi Rick, in principe komt dat omdat de video’s waar jij het over hebt. ‘Viral’ zijn gegaan. Mensen vinden het grappig, klikken het aan en liken het. Vervolgens komt het op de homepage van Youtube en kan het zeer rap gaan!

 2. Voor mijn studie Journalistiek ben ik van plan een werkstuk te maken over de economische kant van YouTube. De hoofdvraag zal zijn: “Hoe loopt de geldstroom van YouTube naar de professionele Nederlandse YouTuber?”. Hier wil ik van punt A (Adverteerder/YouTube) naar punt B (YouTuber) duidelijk in kaart brengen.

  Mijn vraag is of iemand hier mij de nodige informatie kan verschaffen. Op internet is niet al te veel over dit aspect van verdienen met YouTube te vinden en de betrouwbaarheid is niet te garanderen. Daarnaast zie ik hier ook weinig over in jouw artikel, dus wellicht kan ik jullie aan een uitbreiding helpen?

  In de deelvragen wil ik naast de geldstroom ook kijken naar de hoe inkomsten gegenereerd worden, de wetgeving en de diverse mogelijkheden van betaling (bijv. met netwerk of zonder).

  Zou iemand me kunnen helpen door informatie over het bovenstaande kunnen linken?

 3. Beste Jacko,

  de host van mijn webshop (mijnwebwinkel.nl) support AdSense niet en dus niet mogelijk om de code toegevoegd te worden.
  Is er een optie om dit te omzeilen?

  Michele

 4. Hallo Jacko,

  Voor mijn opleiding Communicatie ben ik bezig met het creëren van een YouTube kanaal. Hierbij schrijf ik een businessplan. Daarin moeten ook de financiële aspecten in worden opgenomen. Wat zijn zo’n beetje alle inkomsten en uitgaven bij een YouTube kanaal?

  Desi

 5. Hey Jacko,

  Er is inmiddels een nieuwe website genaamd youtubegeheimen.nl

  Wat weet jij hiervan? Is het te vertrouwen?

  Lijkt mij nogal sterk wat hij beweert op zijn website.

 6. Hoi ik kan de reclames niet eens aanzetten ik heb al adsense ik heb al 21.000 views gemist. en dat in nog geen 20 uren. Er staat nergens een dollarzakje die je simpel aan kan klikken of je adv. simpel aan te zetten. Nou ik zie het niet dat het zo simpel is om in te stellen en zie nergens een video daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *