Geld verdienen met games spelen

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
geld verdienen met games en gamen

Geld verdienen door te gamen? Ja, zeker! In de huidige digitale maatschappij is eigenlijk niks te gek meer. Dankzij verschillende ontwikkelingen ben je eigenlijk in staat om van geld te gaan verdienen met jouw hobby. Wat je daarvoor kunt doen? Dat vertellen wij je graag in dit artikel.

Door de opkomst van het internet zijn er onwijs veel (nieuwe) verdienmodellen ontstaan. Deze verdienmodellen zorgen er eigenlijk voor dat er meer en meer digitale ondernemers actief zijn. Als je via online kanalen geld wilt verdienen, hoef je daar echter geen ondernemer voor te zijn.

Dat bewijzen bekende gamers. Zij weten namelijk een behoorlijk leuk zakcentje te verdienen door het spelen van hun lievelingsgames. Zij verdienen veel geld, zij zijn bezig met hun hobby en zij zijn in sommige gevallen zelfs wereldwijd actief bezig.

In dit artikel laten we jou graag kennis maken met dit relatief nieuwe fenomeen. Geld verdienen door games te spelen; het was tot 10 jaar terug ondenkbaar. In de afgelopen jaren zijn de ontwikkelingen echter hard gegaan, waardoor je nu meer dan voldoende mogelijkheden hebt om hiermee veel geld te verdienen. Lijkt jou dit wel wat? Lees dit artikel dan op je gemakje door en maak kennis met dit nieuwe fenomeen.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Met welke games kan je geld verdienen?

Ben jij behoorlijk goed in één van de vele spellen? Blink je bijvoorbeeld uit in FIFA? Of ben je een meester in Fortnite of in League of Legends? Met deze drie spellen kan je een hele forse boterham gaan verdienen. Dit zijn namelijk voorbeelden van spellen die wereldwijd populair zijn én waar veel mensen hun geld al aan verdienen.

Andere spellen waar je geld mee kunt verdienen zijn Starcraft, Counter Strike en DotA. Let wel op: dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire games waarmee je veel geld kunt verdienen. Je hebt eigenlijk de keus uit allerlei soorten games, maar deze games moeten wel aansluiten op jouw voorkeuren.

Als je iets leuk vindt om te doen, ben je daar eigenlijk al van nature een stuk beter in. Als je bijvoorbeeld graag naar voetbal kijkt, is de kans groter dat je de game FIFA 20 ook sneller door hebt. Bepaal daarom waar jouw passie ligt, probeer verschillende spelletjes uit en ga vervolgens héél veel en hard trainen. Dat is eigenlijk de enige manier waarop je de top kunt gaan bereiken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Is het makkelijk om geld te verdienen door games te spelen?

Nee, het is zeker niet makkelijk om op deze manier geld te verdienen. Als je eenmaal aan de top binnen een bepaalde game zit, gaat het echter wel relatief makkelijk. De weg naar de top toe is echter een weg vol met obstakels en uitdagingen.

De professionele gamers hebben in hun jongere jaren onwijs veel getraind. Zij hebben zich eigenlijk dag en nacht bezig gehouden met die ene game, waardoor zij in die ene game zo onwijs goed zijn geworden. Je moet vervolgens echter wel een kans krijgen in een professioneel team óf je moet zelf met een goed idee op de proppen komen.

Daarbij is het ook nog een feit dat niet héél veel mensen aan een wereldwijd toernooi mee mogen doen. Die eer is vaak alleen weggelegd voor de grotere teams; je zou dus eerst bij één van deze teams terecht moeten komen.

Daarentegen bieden bijvoorbeeld YouTube en Twitch ook mogelijk om geld te verdienen met gamen. Ook bij deze kanalen geldt dat je eerst de top moet bereiken, voordat je echt (veel) geld kunt gaan verdienen. Voordat je deze top hebt bereikt, ben je ongetwijfeld ook door diepe dalen gegaan. Doorzettingsvermogen en het tonen van geduld zijn dan ook de sleutelwoorden in deze unieke wereld!

Op welke manieren kan je geld verdienen met games spelen?

Lijkt het jou wel wat om op deze manier geld te gaan verdienen? Ben je goed in een bepaald spel en wil je daar mogelijk jouw beroep van gaan maken? Zoals je hierboven hebt gelezen, is de weg naar de top behoorlijk pittig. Gelukkig zijn er altijd nog andere manieren waarop je terug kunt vallen; hieronder bespreken wij graag de manieren die je hebt om geld te verdienen door games te spelen.

Mogelijkheid 1: start een eigen gameteam op

De Utrechtse jonge man Victor Goossens wist op jonge leeftijd al een voorliefde voor gamen op te bouwen. In de game StarCraft wist hij uit te groeien tot één van de betere spelers, waarna hij besloot om zijn eigen gameteam te gaan bouwen. Vanuit zijn woonplaats Utrecht heeft hij uiteindelijk een gameteam op weten te bouwen dat momenteel meer dan 300 miljoen euro waard is.

Ja, je leest het goed: een waarde van meer dan 300 miljoen euro. Dit bedrag geeft duidelijk aan dat je een behoorlijk bedrag in de game-industrie kunt gaan verdienen. Lijkt jou dit ook wel iets? Dan kan je ervoor kiezen om jouw eigen gameteam te gaan starten. Dit is echter niet de makkelijkste optie, aangezien je bijvoorbeeld de juiste connecties moet hebben en ook over een startkapitaal moet beschikken.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je zelf niet meer veel aan het gamen bent. Je bent continue bezig om alles voor en rondom jouw team te regelen, waardoor je jouw console eigenlijk compleet links laat liggen. Als je het voorbeeld van Victor Goossens kunt evenaren, ben je daar ongetwijfeld wel toe bereid.

Mogelijkheid 2: professioneel gamer worden

Ben je nou echt héél goed in een bepaalde game? Dan is het voor jou wellicht mogelijk om een professioneel gamer te worden. In de afgelopen jaren is de game-industrie onwijs gegroeid, waardoor mogelijk game teams interesse in jouw kwaliteiten hebben. Ook hierbij geldt weer dat je de juiste connecties moet hebben en dat je rekening moet houden met een lange weg naar de top. 

Als je die weg uiteindelijk weet te beklimmen, ben je wel echt in staat om veel geld te verdienen. Bij sommige toernooien kan je bijvoorbeeld meer dan 100.000 euro winnen. Er zijn zelfs hele grote toernooien waarbij de hoofdprijs enkele miljoenen bedraagt.

Ben je goed in een bepaalde game? Ben je bereid om urenlang op een dag deze game te spelen? Wil je je graag aansluiten bij een gameteam? En ben je bereid om jouw hele leven hierop af te stemmen? Dan is het zeer interessant om een professionele gamer te worden.

Houd hierbij wel rekening met de andere kant van de medaille. Het is namelijk héél hard trainen, je bent veel van huis en je staat onder een behoorlijk hoge druk. Je moet namelijk prijzengeld binnen gaan harken voor jouw game team; veel succes!

Mogelijkheid 3: game-vlogger worden op YouTube

Heb je enig idee hoe Enzo Knol zo groot geworden is? Dit komt deels doordat hij games speelde en de video’s hiervan op YouTube plaatste. Een grote doelgroep keek hier blijkbaar erg graag naar, waardoor Enzo Knol een gigantische fanbase op wist te bouwen. Dat heeft hij vervolgens perfect uitgebuit met bijvoorbeeld zijn merchandise lijn.

Als je een game-vlogger wilt gaan worden, moet je rekening houden met de nodige concurrentie. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat óók dit heel hard werken is. Door hard te werken én creatief te zijn, ben je in staat om een gigantisch YouTube kanaal op te gaan bouwen. Vervolgens kan je advertenties in/bij jouw video’s gaan plaatsen, waardoor je een inkomen op weet te bouwen.

Heb je een flink YouTube kanaal op weten te bouwen? Dan ben je ook interessant geworden voor bedrijven in de game-industrie. Daar kan je dan een samenwerking mee aangaan, waardoor je meer en meer geld kunt gaan verdienen. Daarbij vergroot je ook nog jouw naamsbekendheid, waardoor jouw YouTube kanaal groter en groter gaat worden!

Het inkomen van een YouTuber is namelijk niet mis!

Mogelijkheid 4: jouw game streamen op Twitch

In de afgelopen jaren is het streaming platform Twitch steeds populairder geworden. Via dit platform kan je jouw game live streamen, waarbij iedereen via Twitch met je mee kunt kijken. Des te meer mensen naar jouw stream kijken, des te succesvoller je eigenlijk bent.

Ook in de wereld van Twitch is het relatief lastig om in positieve zin op te vallen. Je hebt ook hier namelijk met flinke concurrentie te maken. Probeer daarom creatief te zijn, durf te investeren in de beste gear en laat jouw volgers op unieke manieren genieten van jouw stream en van jouw game.

Vervolgens heb je via Twitch enkele mogelijkheden om geld te gaan verdienen. Zo kunnen mensen zich gaan abonneren op jouw Twitch kanaal, waar je normaal gesproken 2,50 dollar voor krijgt. Als 10 mensen zich op één dag op jouw Twitch kanaal abonneren, verdien je dus al 25 dollar.

Verder kan je in en rondom jouw stream ook advertenties gaan tonen. Met name als je een flinke hoeveelheid volgers hebt, ben je zeer interessant voor verschillende bedrijven. Ook is het nog mogelijk om je te laten sponsoren door bedrijven; als succesvolle streamer op Twitch ben je namelijk voor veel bedrijven een wandelend reclamebord. Dat biedt je in ieder geval veel mogelijkheden om nóg meer geld te gaan verdienen met Twitch.

Tot slot is het ook nog mogelijk om geld te verdienen via donaties. Hoeveel geld je uiteindelijk gaat verdienen, is wel afhankelijk van verschillende factoren. Feit is echter dat je de nodige volgers nodig hebt, voordat je echt veel geld kunt gaan verdienen.

Wil je graag met Twitch aan de slag gaan? Investeer dan in de juiste gear (microfoon, computer, camera etc.), behoudt het geduld en probeer jouw streams zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Op den duur ben je daardoor ongetwijfeld in staat om meer en meer volgers aan te trekken!

Mogelijkheid 5: games testen

Ben je een begenadigd gamer? Heb je al snel door als er iets niet goed zit in een game? Of voel je de bediening van een game feilloos aan? Mocht dit het geval zijn, ben je zeer interessant voor gamebedrijven. Jij kunt in dat geval namelijk de nieuwste games uit gaan testen, voordat deze überhaupt op de markt verschijnen.

Als je games gaat testen, moet je continue op zoek gaan naar mogelijke problemen in de game. Het is daardoor onoverkomelijk dat je sommige levels wel 10 keer moet spelen. Je moet hiervoor dus over het nodige geduld beschikken en je moet begrijpen hoe een game opgebouwd wordt.

Mocht je hier de gewenste kwaliteiten voor hebben, ligt de wereld eigenlijk aan jouw voeten. Je kunt je namelijk aan bedrijven gaan verhuren of je kunt voor een gamebedrijf gaan werken. Vervolgens ben je in staat om met jouw hobby te gaan werken, waarbij je dus ook nog een leuk salaris op weet te strijken.

Het is echter wel een feit dat de banen voor dit vakgebied relatief schaars zijn. Je moet dus echt goed op zoek gaan naar een dergelijke baan én je moet bij voorkeur de juiste connecties hebben. Met een beetje geluk kom je uiteindelijk bij een gamebedrijf terecht, waarvoor je alle nieuwe games aan een complete keuring moet onderwerpen. Een zeer leuke én dankbare taak!

Slotwoord

Geld verdienen door games te spelen; het behoort anno 2020 echt tot de mogelijkheden. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, heb je bovendien de keus uit verschillende mogelijkheden. Probeer voor jezelf te bepalen waar je goed in bent, waar je een passie voor hebt en waar je hard voor kunt werken.

Als je in de game-industrie veel geld wilt gaan verdienen, is het namelijk altijd een vereiste om hard te werken. Dat heeft Victor Goossens ook jarenlang gedaan, waardoor hij uiteindelijk een miljoenenbedrijf op heeft weten te bouwen. Houd hem als inspiratiebron, ga direct aan de slag, investeer onwijs veel uren in jouw favoriete game en durf de stap te wagen!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *