Geld verdienen met enquêtes: slim of onzin? Dit brengt jou veel meer op!

geld verdienen met enquetes

Geld verdienen met enquêtes is al jarenlang mogelijk en wordt dan ook nog steeds op veel websites gepromoot. Toen in 1996 de eerste enquêtewebsite werd gelanceerd was het lastig om bezoekers te trekken.

Daar vonden de onderzoeksbureaus al snel een oplossing voor, namelijk door bezoekers betalen voor iedere ingevulde enquête. Het geld verdienen met enquêtes was geboren, alweer meer dan 20 jaar geleden.

Vandaag de dag kan je nog steeds geld verdienen met enquêtes. Waar dit vroeger op een beperkt aantal websites mogelijk was, is dit concept nu in vele vormen te vinden.

Als jij een extra inkomstenbron wilt aanboren met het invullen van enquêtes is het hierdoor wel lastiger om het juiste platform te vinden. Bij wie is de uitbetaling netjes geregeld? En waar vind ik de hoogste vergoeding?

En misschien wel de belangrijkste vraag: is het invullen van enquêtes nog wel lonend?

Wat houdt het invullen van enquêtes voor geld in?

Als jij het leuk vindt om enquêtes in te vullen kan ik je meteen al doorsturen naar deze paragraaf. In het geval jij van plan bent hobbymatig enquêtes in te vullen en geld een bijzaak is, heb ik namelijk goed nieuws voor je.

Er zijn voldoende enquêtes om de komende tien jaar in te vullen. Dus als je benieuwd bent of er wel voldoende aanbod voor jou als enquêteliefhebber is, kan jij je helemaal uitleven op de hieronder beschreven websites.

In het kort houdt het invullen van enquêtes niets meer in dan dat je zou verwachten. Je bent het grootste gedeelte van de tijd bezig met het invullen van lange vragenlijsten. De onderwerpen kunnen extreem uiteenlopen.

Zo zijn er enquêtes die vooral gericht zijn op jouw voorkeuren voor een bepaald product, maar kan je ook enquêtes tegenkomen die vragen stellen over Playstation-spellen.

Veelal moet je bij het aanmaken van een account op een enquêtewebsite eerst een vragenlijst beantwoorden die wordt gebruikt om enquêtes voor jou te selecteren. Hierdoor worden enquêtes met Playstation als onderwerp niet toegediend aan bezoekers van boven de 65. Want ook de enquêtepanels moeten geld kunnen verdienen met de enquêtes en aan onrepresentatieve resultaten heeft niemand wat.

Op basis van de door jouw ingevulde eigenschappen, zal jij dus ook relevante enquêtes krijgen. Gelukkig heeft dit aspect alleen maar voordelen voor jou, aangezien de kans groter is dat je enquêtes voor geld moet invullen die je interessant vindt.

Is jouw tijd het invullen van vragenlijsten waard?

Voor iedereen die als doel heeft om met enquêtes geld te verdienen is het belangrijk om het volgende goed in je op te nemen. Er zijn enquêtes op het internet waar redelijke vergoedingen voor te vinden zijn. Alleen moet je vervolgens hier nog wel voor geselecteerd worden. Hoe interessanter jij bent voor het onderzoeksbureau, hoe meer enquêtes jij mag invullen.

Echter, kan je ook te maken krijgen met enquêtes die een stuk langer zijn dan oorspronkelijk werd voorgedaan. Hierdoor kan de vergoeding al snel tegenvallen.

Overigens kan je tegenwoordig alleen nog maar enquêtes invullen en hier tegelijk geld aan verdienen wanneer je ouder dan 16 jaar bent. Tot voor kort, kon je namelijk ook deze vragenlijsten invullen en hier een extra zakcentje aan verdienen wanneer je 12 jaar of ouder was.

Helaas is de regelgeving omtrent deze business aangepast en moet je nu tenminste 16 jaar oud zijn.

Belangrijke websites waar je geld kunt verdienen met enquêtes

Zoals ik je al vertelde zijn er redelijk wat websites waar je geld kunt verdienen met het maken van enquêtes. Helaas valt er voor mij persoonlijk een redelijk deel al meteen af, simpelweg omdat de vergoedingen te laag zijn.

Omdat jij vast benieuwd bent waar je dan wel kunt verdienen met het stelselmatig invullen van enquêtes, heb ik een overzicht voor jou gemaakt. Ik ben alle enquêtesites afgegaan en heb alleen de websites beschreven waarvan ik denk dat ze voor jou interessant kunnen zijn.

Zoals ik jou hierboven ook al vertelde, zijn er veel lucratievere manieren om geld te verdienen. Als je benieuwd bent naar mijn tips op dat gebied, kan je direct naar de laatste alinea van deze pagina scrollen. Wil je eerst nog weten waar je wel geld kunt verdienen met enquêtes, dan is het volgende overzicht ongelofelijk handig!

Toluna – Sparen voor punten

Veel websites zijn vooral lovend over Toluna, een platform waar je enquêtes in kunt vullen maar geen geld verdient. In tegenstelling tot veel andere sites is het niet geld wat je krijgt, maar punten. Met iedere enquête die je invult, krijg je namelijk punten. Aan de hand van deze punten kan jij cadeaus kopen en sinds kort ook geld!

Een klein nadeel aan Toluna is echter dat de cadeaus qua financiële waarde altijd meer (op basis van de retailprijs) waard zijn dan het bedrag dat je anders met de punten zou kunnen kopen.

Wanneer je bijvoorbeeld voor 500 Tolunapunten een iPhone 7 ter waarde van € 899,- zou kunnen kopen, zou het inwisselen van de punten voor geld een stuk lager zijn (bijvoorbeeld € 600,-).

Opinieland – Prijzen winnen

Bij Opinieland pakken ze het anders aan, daar kan je namelijk wel direct jouw punten inwisselen voor geld via Paypal. Dat is handig, want dan kan je direct het geld op je account zien binnenstromen wanneer je voldoende punten hebt.

Behalve geld, kan je ook cadeaubonnen verdienen voor bijvoorbeeld iTunes. En, als we Opinieland mogen geloven, is er ieder kwartaal een prijstrekking van maar liefst 8000 euro.

Nu neem ik dergelijke statements altijd met een korreltje zout. Waarom ik dat doe?

Als Opinieland het geld heeft om 24.000 euro per jaar weg te geven, dan heeft het ook voldoende vermogen om hogere vergoedingen te geven. Tenminste, dat is hoe ik dan denk ;-).

i-Say – onderdeel van Ipsos

Het is ondertussen wel duidelijk dat de enquêtewebsites jou liever cadeaus laten verdienen dan geld. Want ook i-Say, wat een van de grotere platformen in deze branche is, betaalt ook weer eerst in punten uit. Wil je dus geld verdienen met enquêtes, dan zal je telkens je punten moeten inwisselen.

In principe is i-Say vooral gericht op cadeaucheques, waardoor je redelijk gebonden bent aan het assortiment van i-Say. Je kunt weliswaar cadeaucheques inwisselen voor cadeaubonnen die je voor veel doeleinden kunt gebruiken. Helaas is het inruilen van de punten voor keiharde cash niet mogelijk.

Een belangrijk voordeel van i-Say is dat het onderdeel is van Ipsos. In Nederland staat Ipsos bekend als een van de meest toonaangevende marktonderzoekbureaus. In het kort betekent dit dat jij geld kunt verdienen met enquêtes die er echt toe doen.

Panelwizard – duidelijke vergoedingen

Van alle enquêtewebsites die ik braaf heb getest voor dit artikel, kwam Panelwizard als het meest transparant naar voren. Indien je namelijk door Panelwizard geselecteerd wordt om deel te nemen aan een vragenlijst, dan krijg je tien cent per ingevulde vraag. Alleen let goed op de zin ‘indien je uitgenodigd wordt’.

In het geval jij continu uitgenodigd wordt om vragenlijsten in te vullen, kan je eenvoudig geld verdienen met enquêtes. Het kan bij Opinieland echter voorkomen dat je dagen of weken kunt wachten totdat je de eerste enquête mag invullen.

Zoals ik je al vertelde krijg jij enquêtes voorgeschoteld op basis van de door jou ingevulde vragen. Eigenschappen zoals jouw leeftijd, interesses en opleidingsniveau bepalen met welke vragenlijsten jij geënquêteerd wordt.

Sommige doelgroepen zijn op het internet fors oververtegenwoordigd. Een bezoeker met een MBO-opleiding of lager zal eenvoudiger voor een enquête te vinden zijn dan een bezoeker met een WO-opleiding. Indien jij tot een van deze oververtegenwoordigde doelgroepen behoort, zal de concurrentie hoog zijn en kan je minder geld verdienen met enquêtes.

Moet jij hier wel aan beginnen?

Om heel eerlijk te zijn, is hoogstwaarschijnlijk het stelselmatig invullen van enquêtes jouw tijd niet waard. Je verdient negen van de tien keer te weinig om het echt een rendabel project te kunnen noemen. Er zijn simpelweg te veel mensen die al vragenlijsten invullen, waardoor de vergoedingen alleen maar lager worden.

Gelukkig zijn er op het internet tal van manieren om wel goed geld te verdienen.

Mijn naam is Jacko Meijaard en ik help mensen met geld verdienen op het internet. Dat doe ik alweer een aantal jaar, waardoor er veel succesverhalen bekend zijn van mensen die mijn adviezen hebben opgevolgd.

Je kan wel het echte werk uitblijven stellen totdat je een ons weegt. Maar wil je echt kansen laten liggen? Wil jij serieus enquêtes blijven invullen totdat je tot de ontdekking komt dat de vergoedingen het allemaal niet waard zijn geweest?

Zo verdien je wél geld op het internet:

Als je écht geld wilt verdienen en niet door enquêtes in te vullen maar door iets te doen wat je leuk vindt, heb ik goed nieuws voor je. Ik nodig je namelijk uit om de Affiliate Marketing Revolutie te verkennen.

In deze videotraining vertel ik je precies wat je moet doen om net zoals ik een passief inkomen op te zetten.

Serieus, waar wacht je nog op? Ontdek er hier meer over! >>

2 reacties op “Geld verdienen met enquêtes: slim of onzin? Dit brengt jou veel meer op!

  1. Het klopt inderdaad dat vaak onzin is dat je veel geld kunt verdienen met het invullen van online enquêtes. Denk maar eens na: vele van deze enquete sites hebben duizenden leden. Als ze iedereen elke keer € 10,- moeten uitbetalen bij het invullen van een enquête dan kost dit te veel geld voor zo’n bedrijf. Dat verdienen ze nooit terug.

    Maar als je je aanmeld op meerdere sites kun je toch wel lekker bijverdienen. Het is geen full-time baan, maar toch.

  2. Same here. En is beter dan niets toch? Euroclix/Panelclix verdient ook nog redelijk snel ook, ook vanwege het spaarprogramma erachter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *