Geld verdienen met dropshipping

Zo kun jij direct met dropshipping aan de slag!

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Heb je interesse om jouw eigen webshop te gaan starten? Wil je daarbij echter niet allerlei risico’s lopen? Dan is het interessant om eens naar de mogelijkheden van dropshipping te kijken. Dit online verdienmodel is in de afgelopen jaren vrij populair geworden. Uiteraard is dat niet zonder reden. Nee, de risico/mogelijkheden verhouding is zéér interessant te noemen bij dropshipping.

In dit artikel kun je nader kennis maken met dit unieke online verdienmodel. We bespreken wat dropshipping precies inhoudt, hoe je geld kunt verdienen met dit verdienmodel, hoeveel geld je kunt verdienen en hoe je zelf van start kunt gaan. Aan het einde van dit artikel vind je ook nog alle voor- en nadelen van dropshipping uitgebreid besproken; op basis daarvan kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Kortom: wil jij geld verdienen met dropshipping, lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Dropshipping in het kort uitgelegd

Als dropshipper verkoop je producten, zonder dat je daarvoor voorraad aan hoeft te houden. Hoe dat precies zit? Om dat uit te leggen, is het eerst zaak om drie verschillende partijen op een rijtje te zetten:

 • De dropshipper: de digitale ondernemer die via zijn eigen website/webshop producten verkoopt.
 • De consument: de consument die in de betreffende website/webshop het gewenste product koopt.
 • De leverancier/fabrikant: de partij die zorg draagt voor de verzending (en ook voor de mogelijke retournering).

Als dropshipper maak je dus eigenlijk gebruik van unieke diensten van de leverancier/fabrikant. Jij verkoopt de producten, maar jij hebt zelf geen omkijken naar de verzending en eventuele retournering. Nee, in plaats daarvan schiet jij de binnenkomende orders direct door naar de leverancier/fabrikant. De leverancier/fabrikant zorgt vervolgens voor afwikkeling van de order.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Het verdienmodel bij dropshipping

Mogelijk vraag je je nu af: hoe verdien ik nou geld met dropshipping? Nou, jij krijgt het geld van de consument binnen. Vervolgens betaal je een bepaalde commissie aan de leverancier/fabrikant voor de diensten die uitgevoerd worden.

Aangezien jij de producten ook bij de leverancier/fabrikant inkoopt, wordt dit direct met elkaar verrekend. Naar de facturatie en dergelijke heb je ook nagenoeg geen omkijken.

Kun je dropshipping vergelijken met het hebben van een eigen webshop? Deels. In beide gevallen verkoop je producten, maar de afhandeling van de producten is wel volledig afhankelijk. Eigenlijk kun je dropshipping het beste vergelijken met een fulfilment bedrijf: een dergelijk bedrijf neemt ook zaken als voorraadbeheer, verzending en retournering voor jou uit handen.

Kortom: bij dropshipping verkoop je producten van een bepaalde leverancier/fabrikant voor een bepaald bedrag. Dit bedrag kun je geheel zelf bepalen, waarvoor je alleen een bepaald bedrag aan de leverancier/fabrikant moet betalen. Dit bedrag bestaat uit twee componenten: een beloning voor de verleende werkzaamheden en de inkoopprijs voor het product.

Hoeveel geld kun je met dropshipping verdienen?

Lijkt het jou wel iets om met dropshipping aan de slag te gaan? Begrijpelijk. Zoals je in de inleiding van dit artikel al hebt kunnen lezen, is de risico/mogelijkheden verhouding namelijk zeer interessant te noemen. Wat we hier precies mee bedoelen? Nou, het volgende:

 • Bij dropshipping loop je niet super veel risico: je hebt bijvoorbeeld geen hoog startkapitaal nodig, je hoeft geen producten op voorraad te houden en je hoeft geen tijd aan het verzenden van de producten te besteden
 • Bij dropshipping geniet je van veel mogelijkheden: je kunt namelijk vrij veel geld verdienen met dit online verdienmodel. Bovendien is het makkelijk om op te schalen en kun je veel werkzaamheden gaan automatiseren.

Een terechte vraag daarbij is uiteraard hoeveel je dan precies met dropshipping kunt gaan verdienen. Het is – helaas – lastig om een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Wat we wel kunnen zeggen, is dat je zeker duizenden euro’s per maand met dropshipping kunt gaan verdienen.

Hoe wij hier zo zeker van kunnen zijn? Nou, wij hebben meerdere dropshippers gesproken die dergelijke bedragen per maand weten te verdienen. Daarbij willen we wel het volgende opmerken: deze dropshippers hebben een onwijs goedlopende dropshipping webshop óf hebben meerdere dropshipping webshops.

Het is dus zeker niet zo dat elke dropshipper veel geld weet te verdienen. Integendeel zelfs. Op dit vlak valt dropshipping prima te vergelijken met affiliate marketing. Bij beide online verdienmodellen moet je namelijk een interessante niche zien te vinden én moet je ook onwijs hard werken.

Als je voor jouw dropshipping webshop niet hard genoeg werkt, ga je nooit opvallen in de grote meute. Het is namelijk ook een feit dat vrij veel mensen met hun eigen webshop begonnen zijn. Als jij met jouw dropshipping webshop op wilt vallen, moet je dus van goeden huize komen. In de basis begint dit al bij hard werken, geduld behouden en veel doorzettingsvermogen tonen. Dat zijn de ingrediënten die óók bij affiliate marketing om de hoek komen kijken.

Kortom: met dropshipping kun je duizenden euro’s per maand gaan verdienen. De uiteindelijke opbrengsten zijn afhankelijk van jouw kwaliteiten én van jouw inzet. Ook moet je goede afspraken met betrouwbare leveranciers kunnen maken, waarover later meer in dit artikel.

Hoe kun je starten met dropshipping?

Wil jij ook duizenden euro’s per maand gaan verdienen? Dan kan het interessant zijn om met dropshipping van start te gaan. Hoe je dit het beste kunt doen? Daarvoor willen wij je graag wijzen op onderstaand stappenplan. Door dit stappenplan op te volgen, ben je in staat om op de juiste wijze te starten met jouw dropshipping webshop.

Stap 1: bepaal waar jouw passie ligt

Bij affiliate marketing geven wij altijd één tip: ga producten promoten waar jij passie voor hebt. Als je bijvoorbeeld content voor een dergelijk product moet maken, gaat dat een stuk makkelijker. Bovendien is de kans groot dat je bovengemiddeld veel van dit product afweet, aangezien je een passie voor het product hebt.

Stap 2: denk na over bijbehorende producten

Heb je bepaald waar jouw passie ligt? Dan kun je na gaan denken over bijbehorende producten. Heb je bijvoorbeeld een passie voor vissen? Dan zijn bijbehorende producten onder meer dobbers, viskisten, viskoffers, vishengels en vistenten. 

Maak voor jezelf een lijstje met interessante, bijbehorende producten. 

Stap 3: ga op zoek naar een leverancier/fabrikant

In de voorgaande twee stappen heb je in beeld gebracht wat voor producten je aan wilt gaan bieden. De volgende stap, stap 3, is vervolgens onwijs belangrijk: je moet een goede en betrouwbare leverancier/fabrikant gaan zoeken. Een goede en betrouwbare leverancier/fabrikant moet zeker aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De leverancier/fabrikant moet de juiste producten aanbieden
  • Jij moet ook te spreken zijn over de producten (onder meer qua prijs & kwaliteit)
 • De leverancier/fabrikant moet bij voorkeur een geautomatiseerd systeem hebben
 • De leverancier/fabrikant moet interessante tarieven hanteren
 • De leverancier/fabrikant moet een goede naam opgebouwd hebben
 • Je moet makkelijk contact kunnen leggen met de leverancier/fabrikant

Tip: via het internet kun je volledige dropshipping lijsten vinden. Dat zijn lijsten met daarop betrouwbare en goede leveranciers/fabrikanten. Binnen een dergelijke lijst kun je ook op zoek gaan naar de beste leverancier/fabrikant; dat scheelt je in ieder geval een hoop uitzoekwerk!

Stap 4: schrijf de leverancier/fabrikant aan

Heb je een interessante leverancier/fabrikant gevonden? Dan is het zaak om je te gaan melden bij deze leverancier/fabrikant. Leg aan hen voor welke producten je aan wilt gaan bieden, hoe je dit wilt gaan doen en welke toegevoegde waarde jij kan leveren.

Vervolgens kun je in onderhandeling gaan treden met de leverancier/fabrikant. Als jullie een goed gevoel bij elkaar hebben, kunnen jullie direct een samenwerking aangaan. 

Let op: vaak hebben de grotere leveranciers/fabrikanten hier een standaard procedure voor. In dat geval hoef je alleen maar die procedure te volgen!

Stap 5: ontwikkel je eigen dropshipping webshop

Zo, je hebt nu een samenwerking weten te sluiten met een betrouwbare leverancier/fabrikant. Het is nu de hoogste tijd om jouw eigen dropshipping webshop te gaan ontwikkelen:

 • Zorg voor een pakkende domeinnaam
 • Maak gebruik van de juist systemen (bijv. WordPress i.c.m. WooCommerce)
 • Zorg voor een flitsend doch duidelijk design

Staat de basis van jouw webshop volledig? Dan kun je ook de betreffende producten in jouw webshop in gaan laden. Hoe je dit exact moet doen, is afhankelijk van de manier waarop je de producten aangeleverd krijgt vanuit de leverancier/fabrikant. In veel gevallen hoef je slechts één bestand in te laden, waarna alle producten al in jouw webshop getoond worden.

Stap 6: optimaliseer jouw webshop

Het is nu de hoogste tijd om jouw webshop te gaan optimaliseren. Door deze optimalisatie krijgt jouw webshop niet alleen meer waarde voor Google, maar ook voor jouw bezoekers. Het is namelijk van cruciaal belang dat je vertrouwen uit weet te stralen richting jouw bezoekers.

Vermeld daarom je contactgegevens op de website, plaats reviews op je website en zorg voor duidelijke Algemene Voorwaarden. Dit zijn enkele voorbeelden van punten waar een bezoeker/consument vaak als eerste naar kijkt.

Stap 7: automatiseer jouw webshop

Door jouw webshop te optimaliseren, weet je op termijn de nodige bezoekers aan te gaan trekken. Indien een bezoeker in jouw webshop een aankoop doet, wil je daar zelf geen omkijken naar hebben. Het advies is daarom om jouw webshop te gaan automatiseren.

In dat geval moet je jouw webshop koppelen aan de software van de leverancier/fabrikant. Op het moment dat via jouw webshop een order geplaatst wordt, komt deze order direct bij de fabrikant/leverancier terecht. Je hoeft daardoor eigenlijk niks meer zelf te doen!

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Door de jaren heen hebben meerdere online verdienmodellen het levenslicht gezien. Sommige van deze verdienmodellen zijn zeer populair geworden, terwijl andere verdienmodellen toch achtergebleven zijn. Als we naar dropshipping kijken, kunnen we stellen dat dit online verdienmodel zéker populair is.

Deze populariteit van dropshipping is met name te danken aan de vele voordelen. De belangrijkste voordelen van dropshipping bespreken we graag hieronder.

Weinig startkapitaal nodig

Als je met jouw eigen webshop wilt starten, loop je als nel tegen beperkingen aan. Dat komt met name doordat je voorraad in moet kopen; daar heb je simpelweg geld voor nodig. In veel gevallen heeft een startende ondernemer nog niet voldoende geld om een grote voorraad in te slaan.

Nou, daar heb je bij dropshipping géén last van. Bij dit online verdienmodel hoef je immers zelf geen voorraad aan te houden. Nee, die ‘eer’ is weggelegd voor de leverancier/fabrikant. Doordat jij zelf geen voorraad aan hoeft te houden, heb je ook een stuk minder startkapitaal nodig.

Overigens heb je sowieso wel een bepaalde mate van startkapitaal nodig. Je moet immers wel een webshop opstarten en je moet ook een automatische verbinding tussen jouw webshop en het systeem van de dropshipper maken. Daar bestaan tegenwoordig meerdere makkelijke oplossingen voor, maar die oplossingen zijn niet altijd gratis.

Je hebt geen magazijn nodig

Een ander voordeel is terug te vinden in het feit dat je zelf geen magazijn nodig hebt. Ook hierbij geldt weer dat die ‘eer’ weggelegd is voor de leverancier/fabrikant. Deze partij houdt alle producten op voorraad, waarna jij eigenlijk maar één ding hoeft te doen; zoveel mogelijk producten te gaan verkopen.

Doordat je zelf geen voorraad aan hoeft te houden, hoef je ook een stuk minder kosten te maken. Je hoeft immers geen magazijn te huren of te laten bouwen. Nee, in plaats daarvan betaal je alleen een bepaalde commissie aan de leverancier/fabrikant.

Dit brengt niet alleen een kostenbesparing op, maar je loopt ook een stuk minder risico. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een brand of diefstal in jouw magazijn. Nee, je hebt bij dropshipping namelijk géén eigen magazijn, waardoor je een stuk minder risico loopt!

Moeiteloos te automatiseren

Wat heb je nou nodig om écht succesvol met dropshipping te worden? Nou, eigenlijk alleen de juiste producten, een samenwerking met een leverancier/fabrikant en veel website bezoekers. Als je dat eenmaal voor elkaar hebt, kun je eigenlijk rustig achterover leunen. Jouw webshop krijgt dan de gewenste hoeveelheid bezoekers, waardoor je (met de juiste conversie) ook flink wat orders weet te scoren.

Ondertussen is het gehele proces geautomatiseerd. Dankzij verschillende handige softwaresystemen kun je een order bijvoorbeeld automatisch doorsturen naar de leverancier/fabrikant. De binnenkomende order wordt in de backend van jouw website opgeslagen en direct doorgestuurd naar de leverancier/fabrikant.

De leverancier/fabrikant kan vervolgens direct aan de slag gaan. Doordat de order ook in de backend van jouw website opgeslagen wordt, verkrijg je ook direct de gewenste administratie. Bovendien kun je met deze informatie ook de behaalde resultaten gaan analyseren en jouw webshop verder optimaliseren.

Moraal van het verhaal: bij dropshipping hoef je geen handmatige handelingen te verrichten. Als je jouw website op de juiste manier in weet te richten, gebeurt eigenlijk alles automatisch. Het voordeel hiervan is dat je jouw handen vrij hebt om nóg een succesvolle dropshipping webshop op te gaan starten. Met dropshipping kun je dus ook relatief makkelijk opschalen.

Vrijheid

Ben je bij dropshipping gebonden aan tijd of locatie? Nee, allerminst. Een absoluut voordeel van dit online verdienmodel is dat het niks uitmaakt waar of wanneer je aan het werk bent. Je geniet daardoor van ongekend veel vrijheid.

Wil jij liefst in de nachtelijke uurtjes aan jouw dropshipping webshop werken? Er is niemand die jou tegenhoudt. Wil jij graag overdag aan het zwembad liggen en alsnog geld verdienen? Ook dat is mogelijk bij dropshipping: zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je immers het gehele proces automatiseren.

Veel geld verdienen

Heb jij ook als droom/doel om veel geld te verdienen? Dan kun je deze droom uit laten komen met behulp van dropshipping. Het is namelijk een feit dat je vrij veel geld met dropshipping kunt gaan verdienen. Dat komt enerzijds door de eindeloze mogelijkheden van het internet, maar ook door de ideale kosten-baten verhouding.

Wat dit precies betekent? Dit betekent dat je zelf niet super veel kosten hoeft te maken, terwijl je op den duur wél veel geld gaat verdienen. Mede daarom is dropshipping geschikt voor een beginnende digitale ondernemer. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je immers niet super veel startkapitaal nodig.

Als je eenmaal een goedlopende dropshipping webshop hebt, loop je aardig binnen. Dat is zéker het geval als je meerdere succesvolle dropshipping webshops op hebt weten te zetten. Je ziet dan dagelijks orders binnenkomen, waarvoor je zelf niks meer hoeft te doen. De orders worden immers direct doorgestuurd naar de leverancier/fabrikant. Zeker met high ticket dropshipping kun je hier flink veel winst maken.

Affiliate marketing of dropshipping?

Affiliate marketing kent meer voordelen dan dropshipping, of in ieder geval minder nadelen.

In de video hieronder bespreek ik wat de voordelen van affiliate marketing ten opzichte van dropshipping zijn. Check de video hieronder of lees het artikel: affiliate marketing vs dropshipping.

Wat zijn de nadelen van dropshipping?

Heb je nu het idee dat je direct rijk kunt worden met dropshipping? Dat klopt dan deels. Het is inderdaad een veelbelovend online verdienmodel, maar je moet ook rekening houden met enkele nadelen. De belangrijkste nadelen van dropshipping bespreken we graag hieronder.

Jij blijft verantwoordelijk

Koopt een bezoeker via jouw webshop een product? Dan heb je geen omkijken naar de verzending of de retournering. Dat wordt immers allemaal voor je uit handen genomen door de leverancier/fabrikant.

Feit is echter wel dat jíj de overeenkomst met de consument aangaat. Dit betekent dat jij ook verantwoordelijk bent voor de verzending én voor de retourneerden. Gaat er onverhoopt iets mis bij de verzending? Dan moet jij eigenlijk voor de kosten opdraaien.

Al met al loop je dus alsnog de nodige risico’s bij dropshipping. Jij bent immers verantwoordelijk voor elk product dat je verkoopt én voor elk product dat verzonden wordt. Elke dropshipping-ondernemer krijgt door dit nadeel wel eens met een tegenslag te maken.

Veel tijd kwijt aan de klantenservice

In het verlengde van bovengenoemd nadeel: je bent ook veel tijd aan de klantenservice kwijt. Jij bent en blijft immers het aanspreekpunt voor de consument. Je moet daarom zelf de vragen beantwoorden, je moet zelf de retour aanvragen in behandeling nemen en je bent vervolgens ook weer afhankelijk van de leverancier/fabrikant.

Moraal van het verhaal: je bent eigenlijk de kwetsbare schakel tussen de leverancier en de consument. In de basis klinkt dropshipping bijzonder interessant, maar je moet wel héél goed met bovengenoemde verantwoordelijkheid rekening houden. Het feit dat je ook veel tijd aan klantenservice moet besteden, is daar een logisch gevolg van. 

Negatief imago

Door de jaren heen heeft dropshipping ook een ietwat negatief imago gekregen. Dit komt puur door dropshipping ondernemers die zich niks aantrekken van bijvoorbeeld het verlenen van service. Nee, zij verkopen producten aan klanten, maar hebben daarvoor een samenwerking met partijen uit China. Dat brengt enkele gevolgen met zich mee:

 • De consument moet bijzonder lang wachten op de bestelling. In sommige gevallen kan de levering tot wel 2 maanden duren.
 • De verwachtingen van het product sluiten niet altijd aan op de werkelijkheid. Ook dit zie je regelmatig voorbij komen in klachten omtrent dropshipping.

Daarnaast is het dus ook zo dat sommige dropshippers helemaal níks aan klantenservice doen. De termen ‘fraude en oplichting’ en ‘dropshipping’ gaan daarom – helaas – vaak hand in hand. In veel gevallen is dat overigens wel ten onrechte, aangezien er ook heel veel eerlijke dropshippers bestaan.

Is dropshipping aan te raden?

Is het onderaan de streep aan te raden om met dropshipping aan de slag te gaan? Ja, dat is het zeker. Je moet je echter wel goed bewust zijn van de verschillende nadelen. Mochten deze nadelen te zwaar voor jou wegen, is het interessant om naar affiliate marketing te kijken.

Ben jij wel volledig overtuigd van de potentie van dropshipping? Wil je daarom graag met dit online verdienmodel aan de slag gaan? Volg dan het stappenplan uit dit artikel op, zet je beste beentje voor en werk hard. Veel succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *