Eigen bedrijf beginnen zonder geld

Ontdek hier de 5 perfecte verdienmodellen!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Wil je jouw eigen (online) business gaan starten? Heb je echter geen startkapitaal tot jouw beschikking? Geen nood aan de man! Je kunt namelijk prima een eigen bedrijf beginnen zonder geld. Ook als je geen startkapitaal tot jouw beschikking hebt, is het mogelijk om een fluorerende (online) business op te starten.

Meerdere grote bedrijven zijn hier een typerend voorbeeld van. Zo begon Apple in een kleine schuur, begon Gymshark op een zolderkamer en zijn wij ook klein begonnen. Met dank aan het internet zijn er in ieder geval voldoende mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten.

In dit artikel laten wij je graag kennis maken met verschillende mogelijkheden. We bespreken hoe je zonder geld kunt starten, tussen welke verdienmodellen je kunt kiezen en waar je rekening mee moet houden. Neem het artikel op je gemakje door, laat je inspireren en kom direct in actie. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Zet jouw wensen en passies op een rijtje

Als je met jouw eigen (online) business wilt starten, is het aan te raden om jouw passies op een rijtje te zetten. Waar word je blij van? Waar heb je echte passie voor? Waar kunnen mensen je ’s nachts voor wakker maken? En waar wil je jouw geld mee gaan verdienen? Dit zijn belangrijke vragen waar je voor jezelf antwoord op moet vinden.

Waarom? Omdat je vaak beter bent in dingen waar je een passie voor hebt. Als je een groot liefhebber van voetbal bent, kun je mogelijk in de voetbalwereld jouw eigen (online) business op starten. Het is in dat geval minder voor de hand liggend om voor de wereld van opera te kiezen. Daar heb je gewoonweg minder binding mee.

Denk dus goed na over hetgeen wat je wilt gaan doen. Ons advies is om jouw pijlen hierbij niet direct te richten op ‘veel geld verdienen’. Dat is uiteindelijk de droom van veel mensen, maar het is niet wenselijk dat deze droom de overhand gaat krijgen. Je moet immers rekening houden met een (korte) periode waarin je weinig tot geen geld gaat verdienen. Puur omdat je met een aanloopperiode te maken hebt. 

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Tussen welke online verdienmodellen kun je kiezen?

Heb je bepaald voor welke onderwerpen je een passie hebt? Dan is het aan te raden om deze onderwerpen te gaan koppelen aan mogelijke verdienmodellen. Op dit moment heb je gelukkig de keus uit meerdere online verdienmodellen! De meest interessante modellen hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • Affiliate marketing: dit verdienmodel kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Dit is immers het verdienmodel waar wij ons online imperium mee opgebouwd hebben.
  • Dropshipping: dit verdienmodel is enigszins vergelijkbaar met affiliate marketing. Ook voor dit online verdienmodel heb je niet al te veel startkapitaal nodig.
  • Eigen dienstverlenend bedrijf: je kunt ook kiezen voor het oprichten van jouw eigen bedrijf. In dit geval verleen je een online dienst, bijvoorbeeld op het gebied van marketing of webdesign.
  • YouTube kanaal: ook via YouTube kun je tegenwoordig veel geld verdienen. Heel veel geld zelfs, terwijl je hier niet al te veel startkapitaal voor nodig hebt. Met een goed idee en goede camera gear kom je al een heel eind!
  • App ontwikkelen: heb je veel kennis over het ontwikkelen van een app? Dan is het ook mogelijk om zelf een app te ontwikkelen. Door dit allemaal in eigen beheer te doen, weet je veel geld te besparen. Je hoeft hier eigenlijk alleen maar tijd in te investeren, terwijl de potentie ongekend is.

Zo, voor welk online verdienmodel kies jij? In het restant van dit artikel bespreken wij deze verschillende online verdienmodellen graag uitgebreid. Neem de verschillende verdienmodellen door en maak voor jezelf de juiste keuze. Feit is dat je met deze online verdienmodellen veel kanten op kunt. Zonder dat je hier een (fors) startkapitaal voor nodig hebt!

Verdienmodel #1: affiliate marketing

Vele jaren geleden startte wij met dit unieke online verdienmodel; affiliate marketing. Bij dit online verdienmodel is het de bedoeling dat je producten van andere partijen gaat promoten. Als je dat succesvol weet te doen, krijg je hier een commissie voor. Des te meer commissie je scoort, des te hoger de inkomsten op gaan lopen. De ervaring leert in ieder geval dat meerdere affiliate marketeers tienduizenden euro’s per maand verdienen.

Wat heb je nodig om met dit online verdienmodel te starten? Je hebt allereerst een goed idee nodig. De concurrentie in de wereld van affiliate marketing is namelijk hevig, dus je moet jezelf echt zien te onderscheiden. Om dat te kúnnen doen, is het ook aan te raden om goed naar jouw passie te kijken. Je kunt immers beter producten aanbieden waar je zelf een passie voor hebt.

Verder heb je ook jouw eigen affiliate website of affiliate webshop nodig. Indien je enige verstand van zaken hebt, kun je jouw website of webshop zelf ontwikkelen. Dit betekent dat je hier géén geld aan uit hoeft te geven.

Eigenlijk kom je in dat geval al een heel eind. Het is vervolgens een kwestie van het optimaliseren van jouw website, zodat je meer en meer bezoekers aan gaat trekken. Des te meer bezoekers je aantrekt, des te meer geld je kunt gaan verdienen. Het optimaliseren van jouw website is echter ook volledig gratis, indien je dit zelf kunt.

Een belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat je geen voorraad aan hoeft te houden. Je hoeft dus ook geen voorraad in te slaan. Je hoeft hierdoor ook geen magazijn of een kantoorpand te huren. Nee, je kunt met affiliate marketing prima vanuit jouw huis aan de slag. Ook als je een digital nomad bent, kun je prima met affiliate marketing starten.

Al met al brengt affiliate marketing ongekend veel mogelijkheden met zich mee. Hiervoor heb je geen startkapitaal nodig, aangezien je gewoonweg geen kosten hoeft te maken. Wel moet je rekening houden met een behoorlijke input vanuit jouw eigen kant. Het is immers wenselijk dat je jouw eigen affiliate website/webshop kunt maken. Ook zou het ideaal zijn als je weet hoe je een website kunt optimaliseren; dit bespaart je op termijn ook veel geld.

Verdienmodel #2: dropshipping

Een ander relatief interessant online verdienmodel is dropshipping. Bij dit online verdienmodel verkoop je producten van een leverancier of fabrikant waar je mee samenwerkt. Zodra je een order via jouw webshop binnenkrijgt, stuurt je deze direct naar de leverancier/fabrikant door. Die partij draagt vervolgens zorg voor het versturen van de bestelde artikelen. Ook een eventuele retournering wordt door die partij op zich genomen.

Belangrijk voordeel; je hoeft zelf geen fysieke handelingen te verrichten. Ook hoef je géén voorraad aan te leggen, aangezien dit door de leverancier/fabrikant gedaan wordt. Je hebt dus eigenlijk nergens omkijken naar. Én je hoeft ook zelf nagenoeg geen geld uit te geven.

Ook de potentie van dropshipping is ongekend groot. Zeker als je interessante producten op weet te sporen, kun je veel producten verkopen. Hierbij is het wel weer zaak dat je over een sublieme website/webshop beschikt. Die website/webshop kun je gelukkig volledig zelf ontwikkelen en beheren. Ook voor jouw website/webshop hoef je dus geen geld uit te geven.

Indien je eenmaal één succesvolle dropshipping website hebt, kun je jouw business ook gemakkelijk opschalen. Eigenlijk is het een kwestie van jouw business kopiëren, zodat je meerdere succesvolle websites op kunt starten. Jouw inkomsten stijgen hierdoor, terwijl je geen (extra) geld hieraan kwijt bent.

Bij dit online verdienmodel moet je met één aandachtspunt rekening houden: het risico. De klant koopt de producten via jouw webshop en gaat daardoor een overeenkomst met jou aan. Dit betekent dat jij voor de volle 100% verantwoordelijk bent voor de afhandeling van de bestelling. Jij moet er dus voor zorgen dat de producten verstuurd worden en da de producten aan de gestelde eisen voldoen.

Het is dan ook van belang om met een goede leverancier/fabrikant samen te werken. Ook moet je zorgdragen voor korte levertijden; de gemiddelde consument zit immers niet te wachten op een levertijd van een paar weken/maanden.

Verdienmodel #3: Eigen dienstverlenend bedrijf

Ben jij goed in het ontwikkelen van websites? Heb je heel veel verstand van zoekmachineoptimalisatie? Kun je goed teksten schrijven? Of ben je ergens anders heel goed in? In dat geval is het aan te raden om jouw eigen dienstverlenende bedrijf op te starten.

Je verhuurt jezelf hierbij eigenlijk aan jouw klanten. Je werkt uren voor jouw klant(en), waar je vervolgens voor betaald krijgt. Om dit werk te kunnen doen, hoef je niet al te veel geld uit te geven. Eigenlijk heb je alleen een computer en ander randapparatuur nodig. 

Verder is het een kwestie van marketing voeren. Door goed marketing te voeren, kun je veel (potentiële) klanten aanspreken. Als je die klanten uiteindelijk weet te overtuigen, kun je veel geld verdienen. Zonder dat je hiervoor een startkapitaal nodig hebt.

Houd hierbij ook rekening met de nodige concurrentie. Je bent immers niet de enige die goed in zoekmachineoptimalisatie is. Je bent immers ook niet de enige die goed in het ontwikkelen van websites is. Je moet dus echt van goede huizen komen, indien je in dergelijke markten echt een flinke business op wilt bouwen.

Belangrijk voordeel is wel dat je nagenoeg geen startkapitaal nodig hebt. Je hebt eigenlijk alleen jouw eigen apparatuur nodig, waarna je de nodige tijd aan jouw online business moet besteden. 

Verdienmodel #4: YouTube kanaal

In de afgelopen jaren hebben veel mensen een succesvol YouTube kanaal op weten te bouwen. Is dat ook jouw grote droom? Dan is het goed om te weten dat je hier ook niet al te veel startkapitaal voor nodig hebt. Je hebt eigenlijk alleen jouw camera gear nodig én een heel goed idee.

Je bent namelijk niet de enige die droom heeft om een succesvolle YouTuber te worden. Iedereen wil bijvoorbeeld de nieuwe Enzo Knol worden, maar dat is slechts aan enkelen voorbestemd. Je moet dus echt iets interessants hebben om te filmen en je moet ook het nodige geduld hebben. Pas na enige tijd ga je namelijk geld verdienen aan jouw YouTube kanaal. 

Voor jouw eigen YouTube kanaal heb je nagenoeg geen startkapitaal nodig, net zoals voor de overige verdienmodellen uit dit artikel. Indien je met een YouTube kanaal gaat starten, is het wel onwijs hard werken. Dit heeft te maken met de immense concurrentie, maar ook met het feit dat je eerst echt groot moet worden. Pas als je veel views/subscribers hebt, ga je geld verdienen. Bij dit online verdienmodel moet je dus rekening houden met een forse aanloopperiode.

Verdienmodel #5: App ontwikkelen

Heb je een goed idee voor een nieuwe app? En ben je in staat om deze app zelf te ontwikkelen? Dan is het interessant om hiermee aan de slag te gaan. Voor het ontwikkelen van jouw eigen app heb je namelijk alleen kennis/tijd nodig én geen startkapitaal.

Wil je de app uiteindelijk op grote schaal uit gaan rollen? Dan heb je wel een bepaald (marketing)budget nodig. Als je echt een onderscheidend idee hebt, kun je mogelijk investeerders aan gaan trekken.

Houd ook bij dit online verdienmodel rekening met de nodige concurrentie. Neem maar eens een kijkje in de app store; je ziet echt veel verschillende apps naar voren komen. Je moet er dus alles aan gaan doen om je met jouw eigen app te onderscheiden.

Wat is het beste online verdienmodel?

Wil je graag jouw eigen online business starten zonder geld? Dan heb je de keuze uit onder meer de hierboven besproken online verdienmodellen. Het is nu aan jou om te bepalen naar welk online verdienmodel voor jou het beste is.

Als wij je van een vrijblijvend advies mogen voorzien; kies voor affiliate marketing. Met dit online verdienmodel loop je nagenoeg geen risico, terwijl de mogelijkheden wel ongekend zijn. Je kunt veel geld verdienen, je kunt jouw business makkelijk opschalen en je kunt veel kanten op.

Bovendien kun je overal en altijd met dit online verdienmodel aan de slag. Je zit niet vast aan een locatie, aan werktijden of aan andere beperkingen. Nee, je hebt volledige vrijheid, terwijl je toe kunt werken naar financiële vrijheid. Wat wens je nog meer? Veel succes met het opstarten van jouw business zonder veel geld hierin te investeren!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *