Dromen over geld? Wat je dromen over je onderbewustzijn kan zeggen

dromen over geld

Dromen over geld? Je bent niet de enige!

Er zijn heel wat mensen die regelmatig dromen over geld, en als jij op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat jij pas ook een droom over geld hebt gehad, of dat je dit regelmatig doet.

Maar wat betekent het dat je droomt over geld? En wat zegt dit over je onderbewustzijn? In dit artikel zal ik je er alles over vertellen.

Inhoudsopgave

Waarom dromen over geld?

Laten we eerst bespreken wat geld nou eigenlijk is en waar het voor staat.

Geld heeft voor iedereen weer een andere betekenis. Voor de betekent geld ‘welzijn’, en voor de ander ‘armoede’. De ene persoon heeft genoeg geld, en de ander heeft te weinig geld.

Jouw persoonlijke financiële situatie zegt dus hoe jij over geld denkt, en dus ook waarom je er over droomt.

Ben jij veel met geld bezig (of je nou te veel of te weinig hebt), dan is de kans ook groot dat je er regelmatig over droomt. Je bent dan immers veel met geld bezig en dit neem je dan mee in je dromen.

Dromen over geld verliezen

Er zijn verschillende manieren om over geld te dromen. Laten we beginnen met het dromen over geld verliezen.

Als je droomt over geld verliezen, dan kan dit betekenen dat je momenteel ongelukkig bent. Je ‘verliest’ immers iets belangrijks, wat synoniem kan staan voor kwetsbaarheid, jezelf zwak voelen of stuurloos zijn.

Ook zou dit kunnen betekenen dat je zelfvertrouwen mist.

In alle dromen waarin je iets verliest, kan dit duiden op de bovenstaande punten.

Geld weggeven

Wanneer je droomt over het weggeven van geld, kan dit verschillende betekenissen hebben.

Dit kan betekenen dat je vrijgevig bent, en je ook zo voelt.

Het kan echter ook betekenen dat je alsmaar geeft, en weinig terugkrijgt in het echte leven. Denk bijvoorbeeld dat jij genoeg geld/energie/liefde geeft aan een persoon, maar vervolgens krijg je dit niet terug van deze persoon.

Geen geld hebben

Als je droomt dat je geen geld hebt, kan dit betekenen dat je jezelf ongelukkig of bang voelt. Geen geld hebben – in deze maatschappij – betekent namelijk dat je niet veel kunt.

Je voelt jezelf verwaarloosbaar – je voelt een zekere angst en je voelt jezelf kwetsbaar of niet goed genoeg voor andere mensen.

Veel geld hebben

Naast het dromen over geen geld hebben, kun je natuurlijk ook dromen over veel geld hebben en veel geld verdienen.

Vaak dromen mensen die in het echte leven niet veel geld hebben, dat ze veel geld hebben (hoop), en mensen die veel geld hebben, dat ze alles kwijtraken en dus geen geld hebben (angst).

Als je droomt dat je veel geld hebt, kan dit betekenen dat je hoopt op betere tijden. Hoe zou je leven zijn als je veel geld hebt?

Geld stelen

Gek genoeg komt het vaak voor dat mensen dromen over het stelen van geld.

Dit kan meerdere betekenissen hebben, waaronder dat je in het echte leven geen manier hebt om aan veel geld te komen, en dus de noodzaak hebt om dit van anderen af te nemen. Of met andere woorden: je enige manier om aan veel geld te komen is door oneerlijke dingen te doen.

Daarnaast kan dit ook betekenen dat je voelt dat je in gevaar bent.

Neem je dromen niet te letterlijk

Je hebt nu kunnen lezen wat het betekent om over geld te dromen.

Wat enorm belangrijk is, is dat je dit niet te letterlijk neemt. Dromen zijn namelijk altijd erg random, en hoeven niet altijd een betekenis te hebben.

Wel kan het zo zijn dat als je vaak over hetzelfde onderwerp droomt, de kans groot is dat er iets in je speelt wat ook in je echte leven vaak terugkomt – en waarover je dus vaak aan het denken en mee bezig bent.

Één reactie op “Dromen over geld? Wat je dromen over je onderbewustzijn kan zeggen

  1. ik droomde vannacht da tik een mooie kast ging kopen, maar net niet genoeg geld had om hem te betalen. wel voor de kast zelf, maar niet voor de bezorgkosten van 5 euro. ik had 130 euro in mijn zak en wild hem gelijk betalen, maar toen kwam die man met de bezorgkosten. ik mocht het ook niet lenen of aan andere mensen vragen. Die man was ook een hele nare man die wilde hem eigenlijk niet aan mij verkopen en was heel laatdunkend. ik dacht dat ik het pasje wel bij me zou hebben, maar dat was kapot. toen heb ik het maar niet gedaan. ik wilde de kast hebben omdat die zo mooi stond bij mijn andere kasten. eiken enzo en een jaren 30 kast 🙂 en ik heb ook nog iets laten wegzetten tot dinsdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *