Coinmerce review

Gemiddelde leestijd: 20 minuten

Zou jij graag in cryptocurrency willen handelen? Wil je graag de voorbeelden van succesvolle Bitcoin-miljonairs op willen volgen? En ben je ook bereid om daar het nodige voor te doen? Dan hebben wij op voorhand al een handige tip voor je: volg een crypto cursus. Dankzij een crypto cursus kun je echt alle benodigde informatie en kennis op doen.

Beschik je eenmaal over de juiste kennis? Dan is het zaak om jouw rendement zo hoog mogelijk te krijgen. Dat doe je onder meer door de juiste trades te plaatsen, maar ook door een goede broker of exchange uit te kiezen. Je kunt daarbij voor een Nederlandse partij kiezen, zoals Bitvavo of Coinmerce. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om voor een internationale partij te kiezen, zoals Coinbase of Binance.

Voor welke cryptocurrency exchange je het beste kunt kiezen? Dat hangt onder meer van jouw eigen voorkeuren af. Graag helpen wij je wel een handje met het maken van deze keuze. Dát doen we onder meer door reviews te schrijven over de verschillende cryptocurrency exchanges. In dít artikel richten wij ons daarbij op Coinmerce; in deze Coinmerce review lees je echt alles over deze cryptocurrency exchange.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Coinmerce precies?

Coinmerce is een zogeheten online cryptocurrency exchange. Men omschrijft zichzelf overigens als ‘Een Europees cryptocurrency handelsplatform gericht op eenvoud’. Uiteindelijk komt dit op het zelfde neer; bij Coinmerce kun je coins aankopen, kun je coins bewaren en kun je coins verkopen.

Je kunt Coinmerce eigenlijk als een handelsplaats zien. Een plaats waar je op een gemakkelijke manier cryptocoins kunt kopen. Dit doe je door geld naar jouw Coinmerce account over te maken, waarna je jouw euro’s om kunt zetten in digitale munteenheden.

Deze digitale munteenheden kun je vervolgens in jouw wallet bij Coinmerce bewaren. Dit online wallet stelt je in staat om jouw cryptocurrencies op een veilige manier op te slaan.

Wil je de coins uiteindelijk – hopelijk tegen een hogere koers – verkopen? Dan is dat ook mogelijk via Coinmerce. Door de cryptocoins op de juiste momenten in- en te verkopen, kun je via Coinmerce veel geld verdienen. 

Is het aan te raden om voor Coinmerce als broker te kiezen? Dat bespreken we graag uitgebreid in deze Coinmerce review. We bespreken onder meer wat de geschiedenis van deze exchange is, wat de kracht van deze exchange is en hoe je een account bij Coinmerce aan kunt maken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

De geschiedenis van Coinmerce

Weet je wat zo leuk aan Coinmerce is? Deze cryptocurrency exchange is volledig Nederlands. Twee Nederlandse jongeren hadden in 2017 het idee om een eigen handelsplatform op te zetten. Een handelsplatform waarbij het vooral om cryptocurrency én om eenvoud zou draaien. Daarbij ligt de focus van Coinmerce al vanaf het eerste moment op de eindgebruiker; dat kun jij mogelijk zijn in de nabije toekomst.

Sinds de oprichting in 2017 is Coinmerce in Nederland gevestigd gebleven. Het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Aalsmeer.

Opvallend is dat Coinmerce erg open is over haar bedrijfsgegevens. Zo kun je op de website van Coinmerce bijvoorbeeld het KvK nummer vinden. Dit spreekt ons persoonlijk erg aan, aangezien ze hiermee veel betrouwbaarheid uitstralen. Daarnaast valt op de website ook het volgende te lezen: Coinmerce geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Door deze registratie weet Coinmerce van de nodige voordelen te genieten. Zo is Coinmerce eigenlijk door deze registratie volledig gelegaliseerd. Volgens de oprichters is het bedrijf daardoor in staat om de gewenste doelen te gaan behalen. Tevens straalt dit een hoop betrouwbaarheid uit. Het feit dat Coinmerce aangesloten is bij De Nederlandsche Bank, is gewoonweg een goed teken. Een teken waaruit blijkt dat Coinmerce haar zaakjes méér dan prima op orde heeft.

Wat zijn de voordelen van Coinmerce?

In de afgelopen jaren hebben vrij veel Nederlands gekozen voor een account bij Coinmerce. Op zich logisch, aangezien deze exchange de nodige voordelen met zich mee brengt. Persoonlijk maken wij ook met veel plezier gebruik van Coinmerce. Dat doen we niet alleen nu, maar deden we ook in de afgelopen jaren al.

Zelf hebben we ook meerdere voordelen van Coinmerce mogen ondervinden. Over deze voordelen vertellen wij je hieronder in deze Coinmerce review graag meer. Neem de voordelen door en laat je verrassen!

100% veilig

Ja, we durven te stellen dat Coinmerce 100% veilig is. Dit komt onder meer doordat Coinmerce op haar website alle zaakjes prima op orde heeft. De website is vellig en de website functioneert volledig naar wens. Daarnaast is Coinmerce dus ook aangesloten bij De Nederlandsche Bank. Hier heeft De Nederlandsche Bank uiteraard niet zomaar voor gekozen. Nee, om bij deze bank aan te kunnen sluiten, moet je als cryptocurrency exchange aan de nodige voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben uiteraard ook betrekking op de veiligheid.

Persoonlijk hebben wij nooit problemen ondervonden met veiligheid bij Coinmerce. Het aanmaken van een account ging veilig, het handelen gaat veilig en het bewaren van cryptocurrency gaat ook veilig. Mede daardoor zijn we er van overtuigd dat Coinmerce écht één van de veiligste cryptocurrency exchange is.

Iets wat we ook nog mooi vinden, is dat je zelf het veiligheidsniveau van jouw account aan kunt passen. Wil je graag van nóg meer veiligheid verzekerd zijn? Dan is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra stap toe te voegen tijdens het inlogproces. Mocht onverhoopt iemand jouw wachtwoord onderscheppen, ben je alsnog veilig. Om in te kunnen loggen, heeft men dan altijd nog een code binnen die jij op jouw telefoon ontvangt. Door een dergelijke extra stap toe te voegen, zit je eigenlijk altijd veilig.

Je kunt snel een account aanmaken

Staat één van de cryptocoins op een historisch lage koers? En wil je graag zo snel mogelijk van deze koers profiteren? Dan is het goed om te weten dat je razendsnel bij Coinmerce een account aan kunt maken. daarover valt op de website van Coinmerce het volgende te lezen: al binnen 4 minuten een account aangemaakt.

Doordat je zo snel een account aan kunt maken, kun je ook snel beginnen met handelen. In onze ogen brengt dit echter nóg een voordeel met zich mee: je hoeft niet ellenlang veel tijd te besteden aan bijvoorbeeld het verificatieproces. Dat is bij andere cryptocurrency exchanges wel het geval, maar bij Coinmerce heeft men dit prima voor elkaar.

Meerdere betalingsmogelijkheden

Heb je een account aangemaakt bij Coinmerce? En wil je voor het eerst cryptocurrencies aan gaan schaffen? Dan heb je daar uiteraard eerst euro’s voor nodig op jouw Coinmerce account. Het mooie is dat je hierbij uit meerdere betalingsmogelijkheden kunt kiezen.

Het meest opvallende is dat je direct met iDeal kunt betalen. Kijk, dat is nog eens makkelijk. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met andere soorten betalingsmogelijkheden, maar je kunt het geld direct middels iDeal overmaken. Hierdoor geniet je van een snelle overboeking, van relatief lage kosten en van een veilige overboeking. Het is immers algemeen bekend dat iDeal haar zaakjes ook prima op orde heeft.

Verder is het overigens ook nog mogelijk om met een SEPA overboeking te betalen. Je kunt ook kiezen voor Sofort, Bancontact of een creditcard (VISA en Mastercard). Met dank aan het uitgebreide aanbod van betalingsmogelijkheden kun je altijd op de gewenste manier geld overmaken naar jouw Coinmerce account.

Perfect werkende website en app

Als je succesvol in cryptocurrency wilt handelen, is het van belang dat je op meerdere factoren let. Zo moet je goed letten op de koers van de cryptocurrencies, maar ook op allerlei andere factoren. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je gebruik kunt maken van een perfect werkende website of een app.

Dát is het geval als je een account bij Coinmerce maakt. Wij zijn namelijk van mening dat zowel de website als de app prima functioneren. De website is snel, de website is technisch perfect in orde en de website is overzichtelijk. Persoonlijk zijn wij ook van mening dat Coinmerce voor een ideale kleurencombinatie heeft gekozen.

Bovengenoemd verhaal geldt ook voor de app van Coinmerce. Deze app kun je op elk Android en Apple device downloaden, waarna je ook via jouw telefoon (of tablet) kunt handelen. Ook dit is volledig veilig, gaat snel, gaat aangenaam en is behoorlijk overzichtelijk. Naar onze mening heeft Coinmerce ook de juiste functies aan de app toegevoegd. Al met al vinden wij zowel de app als de website perfect functioneren!

Keuze uit 160 cryptocoins

In welke cryptocoins wil jij het liefste investeren? Kies jij bij voorkeur voor de Bitcoin? Of ga jij voor één van de kleinere coins waar mogelijk nog een flinke koersstijging in het verschiet zit? De keuze is aan jou; bij Coinmerce kun je in ieder geval uit 160 cryptocoins kiezen.

Met name in de afgelopen jaren is het aanbod bij Coinmerce steeds diverser geworden. Je kunt bij deze cryptocurrency exchange voor de grotere coins kiezen, maar ook voor meerdere kleinere coins. Juist dankzij dit uitgebreide aanbod kun je altijd de gewenste cryptocoins aanschaffen. Wat wens je nog meer?

Bovendien willen wij je op het volgende wijzen: Coinmerce voegt voortdurend nieuwe coins toe. Het is dus goed mogelijk dat Coinmerce al 200 cryptocoins in het aanbod heeft, op het moment dat jij deze Coinmerce review leest. Onder aan de streep is het wat ons betreft een groot voordeel dat Coinmerce zóveel cryptocoins aanbiedt.

Toegang tot geavanceerde tools

Ben je al enige tijd bezig met het handelen in cryptocurrency? Of heb je een goede crypto cursus gevolgd? Ongeacht wat de situatie precies is, ben je mogelijk op dit moment een ervaren trader. Als dát het geval is, kun je bij Coinmerce van zogeheten geavanceerde tools gebruik maken. Dit zijn tools die je normaal gesproken als beginner nooit gaat gebruiken. Als ervaren trader is het juist wel interessant om van dergelijke tools gebruik te maken.

Wat je met deze geavanceerde tools kunt doen? Je kunt onder meer direct tussen munten handelen; zo wissel je bijvoorbeeld jouw Bitcoin in voor één van de vele altcoins. Ook ben je in staat om limiet orders in te stellen en om orders te herhalen.

Dankzij deze tools kun je alleen maar meer rendement draaien. Daarbij is het ook nog prettig om te weten dat de tools echt goed functioneren. Je kunt deze tools op jouw computer gebruiken, maar ook op jouw tablet en jouw smartphone. Ook dit is wat ons betreft een belangrijk voordeel van Coinmerce in zijn algemeenheid!

Wat zijn de nadelen van Coinmerce?

Het mag duidelijk zijn: wij zijn groot fan van Coinmerce. Bij Coinmerce geniet je immers van veel voordelen, zoals je hierboven uitgebreid hebt kunnen lezen. Tegelijkertijd is het ook goed om rekening met nadelen te houden. Brengt Coinmerce ook nadelen met zich mee? Naar onze mening is dat inderdaad het geval.

Persoonlijk maken wij al een tijd lang gebruik van Coinmerce. Deze exchange kent voor ons geen geheimen meer; wij moeten daarbij concluderen dat Coinmerce zeker enkele nadelen met zich mee brengt. Wat deze nadelen precies zijn, bespreken wij graag hieronder in deze Coinmerce review.

Relatief hoge kosten

Wil je graag een zo’n hoog mogelijk rendement behalen? Dan is het zaak dat je de juiste trades plaatst en de kosten zo laag mogelijk houdt. Volgens Coinmerce is dat laatste bij hen mogelijk; zij geven op de website namelijk aan dat de kosten laag zijn.

Daar zijn wij het mee eens als je puur naar de kosten kijkt. Als je deze kosten met kosten bij andere exchanges vergelijkt, vallen de kosten opeens tegen. Of beter gezegd; in dat geval kunnen we stellen dat Coinmerce relatief hoge kosten hanteert. Als je écht serieus en met een flink bedrag in cryptocurrency wilt handelen, kun je daarom beter voor een andere cryptocurrency exchange kiezen. Althans; dat is het geval als we louter naar dit nadeel kijken. De hierboven genoemde voordelen leveren immers ook veel gemak op.

Niet de beste support

Heb je een vraag over bijvoorbeeld een trade die je hebt geplaatst? Functioneert de Coinmerce app op jouw smartphone niet naar wens? Of zit je met een andere vraag, opmerking of klacht? In dat geval is het helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Coinmerce.

Nee, bij deze cryptocurrency exchange laat de support nog iets aan de wensen over. Het was in onze ogen bijvoorbeeld een stuk beter geweest als men wel telefonische support aan had geboden. Als je nu met een vraag zit, kun je eigenlijk maar één ding doen: een mailtje sturen naar [email protected]. Je kunt ook via social media in contact met Coinmerce komen, maar dat is iets waar niet iedereen op zit te wachten.

Een gemiste kans dus. Bovendien snappen wij niet al te goed waarom Coinmerce geen telefonische support aan zou bieden. Het zou het voor hun klanten in ieder geval een stuk makkelijker maken.

Extra kosten voor een iDeal betaling

Eerder in deze Coinmerce review gaven we aan dat het betalen via iDeal een groot voordeel is. Het feit dat dit überhaupt bij Coinmerce kan, is volgens ons inderdaad een groot voordeel. Iets wat dan iets minder is, is dat je extra kosten voor een iDeal transactie moet betalen.

Dit nadeel komt eigenlijk bovenop het eerste nadeel die we in deze Coinmerce review besproken hebben. Als je veel transacties plaatst én betalingen via iDeal doet, kunnen de totale kosten gewoonweg fors oplopen. Dat gaat – spijtig genoeg – vervolgens ten koste van het door jou behaalde rendement.

Wat vinden wij van Coinmerce?

Zoals je in deze Coinmerce review hebt kunnen lezen, zijn wij enthousiast. Enthousiast over de werking van Coinmerce, over de veiligheid en over het aanbod van de cryptocurrencies. Mede dankzij deze voordelen zijn wij echt groot fan van Coinmerce.

Ben je op zoek naar een geschikte cryptocurrency exchange? Dan raden wij je Coinmerce absoluut aan. Het feit dat deze exchange bij De Nederlandsche Bank aangesloten is, is wat ons betreft ook een belangrijk pluspunt.

Wil je graag nog meer weten over Coinmerce? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een account aan kunt maken? Dan raden wij je aan om deze Coinmerce review op je gemakje door te nemen. In het restant van deze review bespreken wij namelijk nog veel meer belangrijke zaken over Coinmerce.

Hoe kun je een account aanmaken bij Coinmerce?

Spreekt het principe van Coinmerce jou wel aan? En wil jij graag van alle hierboven genoemde voordelen profiteren? Dat is mogelijk, nadat je een account bij Coinmerce aangemaakt hebt. 

Voor het aanmaken van een account bij Coinmerce kun je op de website op ‘Registreren’ klikken. Nadat je dat gedaan hebt, moet je vier verschillende velden invullen:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Wachtwoord

Het advies is om deze velden geheel naar waarheid in te vullen. Mocht je bijvoorbeeld een andere achternaam opgeven, krijg je daar tijdens het verificatieproces last van. Verder moet je ook nog twee vinkjes zitten bij de vakjes ‘Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden’  en ‘Ik ga akkoord met het Privacy beleid’.

Als je dit allemaal gedaan hebt, kun je klikken op registreren. Op dat moment krijg je in jouw mailbox direct een mailtje van Coinbase. Met dit mailtje kun je vervolgens jouw account verifiëren. Zoals we eerder in deze Coinmerce review al aangegeven hebben, kost dit proces slechts enkele minuten.

Is het verplicht om dit verificatieproces op te volgen? Ja, dat is een verplichting waar je als klant aan moet voldoen. Omdat Coinmerce aangesloten bij De Nederlandsche Bank is, is men verplicht om dit verificatieproces strikt op te volgen. Men moet namelijk weten met wie zij zaken doen én wie hun klanten zijn. 

Account aangemaakt; en dan?

Heb je een account aangemaakt bij Coinmerce? En heb je jouw account volledig geverifieerd? Dan kun je direct geld naar jouw account over gaan maken. Zoals je in deze Coinmerce review hebt kunnen lezen, kun je daarvoor uit meerdere betalingsmogelijkheden kiezen.

Heb je eenmaal geld naar jouw Coinmerce account overgemaakt? Dan kun je direct de gewenste coins gaan kopen. Hoe dat precies werkt? Nou, als je eenmaal ingelogd bent, spreekt dit eigenlijk direct tot de verbeelding. Het dashboard van Coinmerce is namelijk bijzonder overzichtelijk, terwijl het gehele dashboard ook in het Nederlands is. Dat zijn in onze ogen ook belangrijke voordelen van Coinmerce.

Als je vervolgens cryptocurrencies gekocht hebt, is het aan jou om te bepalen wat je hiermee gaat doen. Ga je deze op korte termijn weer verkopen?  Of kies je ervoor om de cryptocoins langere tijd te bewaren? De keuze is volledig aan jou. Wij raden je aan om in ieder geval een goede strategie voor jezelf te bepalen. 

Kunnen wij Coinmerce aanraden?

Zo, we komen langzaamaan aan het einde van deze Coinmerce review. Om deze Coinmerce review waardig af te sluiten, zetten wij graag ons eindoordeel op een rijtje. Onder aan de streep kunnen wij eigenlijk maar één ding aanraden: maak zo snel mogelijk een account bij Coinmerce aan. Dit is namelijk één van de beste cryptocurrency exchanges waar je momenteel voor kunt kiezen.

Onder meer de volgende voordelen spreken ons erg aan:

  • Volledig Nederlands. Dit geldt voor het dashboard, maar ook voor bijvoorbeeld de support.
  • Uitgebreid aanbod. Op dit moment kun je uit meer dan 160 cryptocoins kiezen, maar dit aantal gaat in de toekomst waarschijnlijk alleen maar verder oplopen.
  • Betalen met iDeal. Ook vinden wij het super dat je middels iDeal kunt betalen, ook al moet je hier wel transactiekosten voor betalen. 
  • Prima website én app. Tevens zijn wij van mening dat zowel de website als de app perfect functioneren. Veilig, snel en overzichtelijk.
  • Betrouwbaar. Tot slot vinden wij Coinmerce één van de betrouwbaarste partijen. Dit komt onder meer doordat Coinmerce aangesloten is bij De Nederlandsche Bank.

Het mag duidelijk zijn: wij zijn enthousiast over Coinmerce. Wij raden je dan ook graag aan om direct een account aan te maken bij Coinmerce. Veel plezier én succes met het handelen via Coinmerce!

Veelgestelde vragen over Coinmerce

Wat kost het handelen via Coinmerce?

De transactiekosten zijn bij Coinmerce variabel. De kosten zijn afhankelijk van het handelsvolume, het aanbod en de vraag. Over het algemeen kan gesteld worden dat de kosten tussen de 0,40% en 2,5% liggen.

Hoe kun je contact met Coinmerce opnemen?

Je kunt hiervoor een bericht via Facebook sturen of mailen naar  [email protected]. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met Coinmerce.

Is Coinmerce veilig?

Ja, je kunt met een gerust hart handelen via Coinmerce. Deze exchange heeft haar zaakjes prima op orde én is dus ook aangesloten bij De Nederlandsche Bank.

Hoe kun je jouw account verifiëren?

Nadat je een account aangemaakt hebt, moet je je op een bepaalde manier verifiëren. Bij Coinmerce is het daarvoor zaak om een legitimatiebewijs in te scannen. Hoe je dit precies kunt doen, is afhankelijk van het exacte moment. Coinmerce heeft hier meerdere technieken voor en ontwikkeld deze technieken ook continu door.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *