Hoe geld verdienen met Clubhouse?

4 Mogelijkheden om geld te verdienen met Clubhouse!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Eens in de zoveel tijd is er opeens weer een nieuwe rage. In de afgelopen jaren hebben veel van deze rages betrekking op één van de social media kanalen. Zo was TikTok in het begin ook echt een rage, maar dat is nu eigenlijk uitgegroeid tot één van de grootste social media kanalen. Begin 2021 kregen we ook direct met een nieuwe social media rage te maken; Clubhouse.

In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met Clubhouse. We bespreken in dit artikel niet alleen wat je met dit social media kanaal kunt, maar we bespreken ook hoe je met Clubhouse geld kunt verdienen. Net zoals bij alle andere social media kanalen is namelijk ook dát mogelijk bij dit social media kanaal.

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat is Clubhouse precies?

Clubhouse is een relatief nieuwe app die eigenlijk ook als een social media kanaal gezien kan worden. Nadat je deze app gedownload hebt, kun je min of meer inhaken in telefoongesprekken. Dit doe je niet illegaal of iets dergelijks, maar kun je volledig legaal via de app doen.

Hoe je in deze telefoongesprekken in kunt haken? Nou, bekende personen geven aan dat zij bijvoorbeeld om 14.00 uur in de middag een Clubhouse room openen. Voor dat tijdstip kun jij je als een lid voor die room aanmelden, waarna je vanaf 14.00 uur het telefoongesprek live kunt volgen. Je luistert dus als het ware een telefoongesprek af, terwijl je ook nog een inmenging in het gesprek kunt doen.

Indien je jouw virtuele hand opsteekt, kunnen de gesprekspartners het woord aan jou geven. Op deze manier kun je dus mee discussiëren en kun je jouw eigen mening ten gehore laten brengen. Bijkomend voordeel: de telefoongesprekken worden door Clubhouse niet opgenomen of bewaard. Nadat het telefoongesprek afgerond is, behoort het telefoongesprek dus direct tot de verleden tijd.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wie doen er aan Clubhouse mee?

In het begin van 2021 maakte deze app de overstap naar ons land. Voor die tijd was Clubhouse in met name Silicon Valley al behoorlijk populair; die populariteit is dus al snel over komen waaien. Een terechte vraag is wel voor wie deze app nou interessant is.

Eigenlijk is de app voor een heel breed publiek geschikt. Laten we eens het voorbeeld nemen van een succesvolle ondernemer. Deze succesvolle ondernemer heeft een nieuwe dienst bedacht en wil deze dienst graag gaan lanceren. Hij besluit daarom om via Clubhouse een telefoongesprek aan te gaan met een journalist, waarna eigenlijk iedereen zich voor deze room aan kan gaan melden. Op deze manier kan de ondernemer dus snel en voordelig zijn idee delen; het gaat bij Clubhouse dus om véél meer dan alleen het volgen of voeren van telefoongesprekken.

Ook voor sporters, voor bekende personen, voor acteurs en voor aanverwante personen biedt Clubhouse veel mogelijkheden. Middels deze app kun je namelijk aan jouw naamsbekendheid werken, kun je in de picture komen te staan en kun je dus een flinke groei door gaan maken. Ook voor digitale ondernemers is Clubhouse daarom zeer interessant.

Elon Musk

Om je een voorbeeld van de werking van Clubhouse te geven, kunnen we het beste even naar Elon Musk kijken. De eigenaar van onder meer Tesla is actief op Twitter en plaatste enige tijd geleden een tweet met grote gevolgen. In deze tweet gaf hij namelijk aan dat hij op een specifiek tijdstip zijn Clubhouse room opent, waarna al snel veel mensen zich voor deze room aan gingen melden.

Al snel ging op deze manier het balletje rollen. Meer en meer mensen kwamen met Clubhouse in aanraking, terwijl ook meer en meer BN’ers gebruik van Clubhouse zijn gaan maken. Juist daardoor is Clubhouse onwijs populair geworden. Het is immers interessanter om te luisteren naar een telefoongesprek van een bekende Nederlanders dan naar een telefoongesprek van jouw buurvrouw.

Is Clubhouse interessant voor ondernemers?

Is het zo dat Clubhouse een app ter vermaak is? Deels. Je kunt deze app namelijk ook zakelijk in gaan zetten. Je hebt hier – naar onze mening – meerdere mogelijkheden voor. Graag willen we je wel alvast op het volgende wijzen: de app staat op dit moment nog in zijn kinderschoenen. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat in de toekomst meer manieren gaan ontstaan om geld te verdienen met Clubhouse.

Desalniettemin willen wij je in dit artikel kennis laten maken met enkele van de mogelijkheden die je hiervoor hebt. Feit is namelijk dat op dit moment Clubhouse zeker al interessant is voor ondernemers. Graag bespreken we hieronder enkele mogelijkheden die je als ondernemer hebt met deze app.

Mogelijkheid 1: een idee pitchen 

Denk jij een goed idee te hebben? Een idee dat je graag uit wilt gaan rollen en waarmee je denkt een absolute bijdrage te kunnen leveren? Dan is het interessant om dit idee via Clubhouse te gaan pitchen. Wat hier het voordeel van is? Onder meer dat je mogelijk met verschillende investeerders in aanraking kunt komen.

Ook investeerders zijn namelijk al gebruik van deze nieuwe app gaan maken. Met deze nieuwe app kunnen de investeerders namelijk zelf ook op een makkelijke en snelle manier met ondernemers in contact komen. Voor jou als ondernemer opent dit logischerwijs heel veel deuren.

Tegelijkertijd brengt dit wel één gevaar met zich mee: je loopt het risico dat iemand er met jouw idee vandoor gaat. Om dat te voorkomen, is het aan te raden om jouw idee voorzichtig en zorgvuldig te pitchen. Op die manier kun je grotendeels voorkomen dat mensen er met jouw idee vandoor gaan. Tevens kun je ervoor kiezen om jouw ‘room’ besloten te houden. In dat geval kun je dus een selectieve groep mensen bij het telefoongesprek betrekken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat iemand er met jouw idee vandoor gaat.

Mogelijkheid 2: aan de naamsbekendheid van jouw onderneming werken

Heb je op dit moment een goedlopend bedrijf? Of ben je mogelijk recent met jouw bedrijf begonnen? Als je met een interessant persoon een telefoongesprek kunt houden, kun je dankzij Clubhouse flink aan jouw naamsbekendheid gaan werken. Dit komt puur doordat je direct een flink publiek met jouw bedrijf en met jouw naam in aanraking kunt laten komen. Om dat voor elkaar te krijgen, is het uiteraard wel van belang dat je een interessant persoon aan de lijn weet te krijgen.

Dat is sowieso wel iets waar je bij Clubhouse heel erg rekening mee moet houden. Het succes van jouw telefoongesprek valt of staat echt met de persoon met wie je gaat bellen. Probeer dus om de juiste connecties te vinden en maak hiervoor ook gebruik van andere social media kanalen. Zo hebben sommige ondernemers via Instagram met Bas Smit contact weten te leggen, waarna zij een telefoongesprek op Clubhouse met deze bekende Instagrammeer hebben kunnen voeren. Dat heeft hen absoluut geen windeieren opgelegd.

Mogelijkheid 3: veel mensen bereiken

In een room op Clubhouse kunnen maximaal 5.000 mensen zich aansluiten. Als je in een interessante room weet te komen, kun je veel mensen bereiken. Je hoeft hiervoor niet eens per sé zelf het telefoongesprek te voeren. Je kunt namelijk tijdens het gesprek van twee andere mensen jouw virtuele hand opsteken, waarna jij het woord kunt krijgen van deze gesprekspartners.

Ook als je zelf het telefoongesprek weet te voeren, weet je dus dat je veel mensen kunt bereiken. Indien je deze mensen weet te bereiken, is het ook zaak om iets nuttigs te gaan zeggen. Bovendien is het zaak om een nuttig gespreksonderwerp aan te gaan; probeer daarom echt voor een aangename gesprekspartner te zorgen. Een gesprekspartner die aanspreekt en iemand die ook op een flinke achterban kan rekenen. Als je met een dergelijk persoon een gesprek weet te voeren, ben je eigenlijk spekkoper. Je kunt er namelijk dan vanuit gaan dat je al snel een flink publiek aan weet te trekken.

Mogelijkheid 4: ontpop jezelf tot een Clubhouse-koning

Ben jij wel een fan van nieuwe technieken? Ben je daarom ook al bezig met Clubhouse? Of wil je graag de potentie van Clubhouse volledig gaan benutten? In dat geval heb je ook de mogelijkheid om jezelf te gaan ontpoppen tot een ware Clubhouse koning.

Graag geven wij je hier een suggestie voor: ga dagelijks een gesprek met specifieke personen aan. Houd bijvoorbeeld dagelijks een telefoongesprek met een interessante ondernemer, met iemand die een goed idee heeft of met een bepaalde investeerder. Als je dagelijks hoogwaardige en interessante telefoongesprekken weet te produceren, ben je al snel in staat om een flinke achterban te creëren.

Dit kan je uiteraard ook in jouw eigen voordeel gaan benutten. Zo kun je ervoor kiezen om geld te vragen aan de personen met wie je wilt gaan spreken. Ook kun je ervoor zorgen dat je bepaalde producten via Clubhouse gaat promoten. Je kunt deze producten gesponsord krijgen, maar je kunt voor deze promotie uiteraard ook geld vragen.

Het ligt er dus maar net aan hoe jij dit allemaal in gang wilt gaan zetten. Als je dit op de lange termijn op de juiste manier in weet te steken, is de kans groot dat je echt een Clubhouse koning gaat worden. Indien je op dit moment al een ondernemer bent, is het bovendien mogelijk om op deze manier aan jouw naamsbekendheid te werken. Ook daar kun/moet je op een creatieve en originele manier mee om gaan.

Tot slot: een Clubhouse koning kun je eigenlijk vergelijken met een Instagram influencer. Veel influencers hebben via Instagram een gigantische achterban op weten te bouwen; dat is iets wat jij zelf ook kunt gaan bereiken met Clubhouse. Zolang je maar ondernemend, creatief en uniek bent. De app biedt in onze ogen in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden!

Waar moet je goed rekening mee houden?

Wil je graag Clubhouse eens uit gaan proberen? Dan is het goed om te beseffen dat je zeker niet de enige bent. Vrij veel ondernemers willen gebruik maken van deze app en willen geld verdienen via Clubhouse. Juist doordat de app al redelijk populair is, kan het lastig zijn om in positieve zin op te vallen. Je moet daarom echt met een uniek gesprek op de proppen zien te komen.

Ook is het zaak om goed rekening te houden met de beperkingen van Clubhouse. Het draait bij deze app echt volledig om de audio en niet om bijvoorbeeld videomateriaal. Indien je met Clubhouse een goed telefoongesprek wilt voeren, moet je het dus echt van jouw stem hebben. Uiteraard kun je hier op creatieve wijze mee om gaan, maar uiteindelijk draait alles om jouw stem. Je moet jouw audio dus perfect op orde hebben, terwijl bij andere apps en social media kanalen het visuele beeld (veel) belangrijker is.

Tot slot willen wij je wijzen op het feit dat je gebonden bent aan de ‘room’. Je kunt maar in één room tegelijkertijd zijn, waardoor je belangrijke keuze moet gaan maken. Dat is echter alleen het geval als je een telefoongesprek bij wilt wonen. Als je het telefoongesprek zelf wilt gaan voeren, is het zaak om een unieke en interessante room te creëren. Aan jou de taak om dat voor elkaar te krijgen! Wij zijn in ieder geval fan van Clubhouse en zien onwijs veel mogelijkheden met deze app in.

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *