Bol.com affiliate marketing: hoe werkt het en wat kan je er mee verdienen?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Over affiliate marketing wordt vaak gezegd dat je er slapend rijk mee kunt worden. Nu zou dit in de praktijk best zo kunnen zijn, maar er gaat wel een hoop werk en tijd in de voorbereidingen en startfase zitten. Één zo’n platform dat veel wordt gebruikt voor affiliate marketing, is Bol.com, tegenwoordig bekend als Bol. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt, of jij dit ook kunt doen en of je er inderdaad slapend rijk mee kunt worden. Zo kan jij gemakkelijk bepalen of affiliate marketing je tijd en energie waard is.

Wat is affiliate marketing?

Heb jij de term ‘affiliate marketing’ inmiddels wel vaker voorbij horen komen, maar heb je geen idee wat het eigenlijk precies is? Affiliate marketing is een resultaatgerichte vorm van marketing. Er wordt betaald voor een geleverde prestatie. Zo’n prestatie kan van alles zijn: een click, een verkoop, een nieuwsbriefinschrijving, noem het maar op. 

Een affiliate, ook wel partner genoemd, is iemand die andermans producten promoot, vaak in ruil voor een commissie. In de affiliate marketing wereld heet deze commissie de affiliatecommissie: de commissie die je krijgt als affiliate. De affiliatecommissie wordt vaak vooraf al afgesproken tussen de affiliate en merchant, de verkoper, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Vaak is het een vast bedrag of een percentage van de verkoop.

Affiliate marketing is een interessante marketing vorm, aangezien iedereen baat heeft bij deze vorm. Zowel de affiliate als de merchant ontvangen namelijk een bepaald bedrag wanneer iemand op een advertentie klikt en iets aanschaft. 

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Waarom zou je aan affiliate marketing beginnen?

Sommige enthousiaste affiliate marketeers zouden wel honderden redenen kunnen opnoemen waarom je moet beginnen met affiliate marketing. Wij zijn er ook ontzettend enthousiast over, maar houden het toch bij iets minder redenen:

  • Weinig risico: doordat je geen eigenaar bent van het product, hoef je geen kosten te maken voor bijvoorbeeld inkoop en opslag. Je kan dus meeliften op én bijdragen aan het succes van iemand anders. Affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen met een bestaand product, zonder investeringskosten vooraf. Ideaal voor de mensen die geen groot startkapitaal hebben of simpelweg niet willen investeren in een bedrijf.
  • Gemak: het feit dat je geen eigenaar bent van een product of bedrijf, levert je ook een stukje gemak op. Je hoeft je namelijk niet bezig te houden met alle andere zaken die bij het runnen van een organisatie komen kijken, zoals de boekhouding, personeelszaken en klantencontact. Ook hoef je de voorraad niet in de gaten te houden en hoef je geen energie te steken in productontwikkeling. Je kunt met affiliate marketing dus zonder investeringskosten en zorgen een extra centje verdienen.
  • Passieve inkomstenbron: een passieve inkomstenbron is een inkomstenbron die je geld oplevert zonder er te veel voor te hoeven doen. In het geval van affiliate marketing hoef je niet te werken voor het geld: je moet alleen in het begin wat tijd investeren om te zorgen dat er verkeer naar jouw kanalen komt. Hier komt ook het gezegde vandaan dat mensen slapend rijk worden met affiliate marketing. Je investeert alleen aan het begin wat tijd aan het bouwen van jouw kanaal of kanalen en daarna verdien jij in je slaap geld met de advertenties op jouw kanalen.
  • Studenten bijbaan: affiliate marketing is de ideale bijbaan voor studenten met een drukke planning. Veel studenten hebben naast hun opleiding of studie weinig tijd meer over en hebben daardoor niet de mogelijkheid om een normaal inkomen te verdienen door te werken. Wanneer je besluit om je tijd te investeren in affiliate marketing, kan je je tijd zelf indelen. Je kan dus zelf bepalen wanneer je aan de slag gaat. Heb je een tentamenweek op de planning staan? Dan kan je hier gewoon omheen werken en werk je een week eerder of later eenmalig wat meer uurtjes. Affiliate marketing is de ideale studenten bijbaan.
Affiliate marketing

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Hoe kan je starten met affiliate marketing?

Heb jij besloten om te beginnen met affiliate marketing? Leuk! Er zijn meerdere manieren waarop je hieraan kunt beginnen. Er zijn bedrijven die een intern affiliate programma hebben, zoals Bol.com en Amazon. Deze bedrijven hebben een eigen programma opgezet waar je je voor kunt aanmelden. Andere bedrijven kiezen ervoor om hun affiliate programma uit te besteden en maken dan gebruik van een extern affiliate netwerk. Populaire affiliateplatforms zijn PayProTradeTracker en Adtraction.

Een aantal bedrijven die hun eigen affiliate programma’s hebben zijn AmazonBol.comCoolblue en Wehkamp. Het voordeel van zulke eigen, interne affiliate programma’s is dat deze programma’s vaak ontzettend duidelijk zijn. Het zijn grote bedrijven die zo’n programma hebben opgezet met het doel om het voor hunzelf, maar ook voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is dus vanaf het eerste moment al duidelijk hoe het werkt, wat je kan verwachten en welke campagnes er zijn. Wist je dat Coolblue zelfs een YouTube filmpje heeft gemaakt over hun affiliate campagne? Mocht je nog niet wijs genoeg worden van de website, kan je dus altijd nog het filmpje bekijken.

In deze blog geven we je nog meer uitleg over hoe je met affiliate marketing kunt beginnen én geven we je 10 tips.

Beginnen met Bol.com affiliate marketing

Bol.com, tegenwoordig bekend als Bol, heeft een intern affiliate programma opgezet. Het motto van hun affiliate marketingprogramma is ‘jij promoot, bol.com beloont’. Duidelijk kan bijna niet! Wij leggen je uit hoe je kunt beginnen aan het affiliate marketing Bol.com.

Wanneer je deelneemt aan het affiliate programma van Bol.com, heb je altijd realtime inzicht in je affiliate account. Je kan dus altijd de performances van al jouw campagnes bekijken. Daarnaast ontvang je tot 7% affiliate commissie van Bol.com. Deze commissie van Bol.com ontvang je over elke aankoop en geldt voor de totale inhoud van de winkelwagen. Dat betekent dat als mensen klikken op een advertentie op jouw website, je niet alleen commissie ontvangt over het product uit de advertentie, maar ook over álle andere producten die ze tegelijkertijd bestellen. Dat is nog eens interessant! Zit je met vragen? Dan heeft Bol.com een affiliate team voor je klaarstaan. Zij zijn op werkdagen bereikbaar om al je vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Handig!

Voordat je je kunt aanmelden, moet je controleren of je aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden van Bol.com affiliate marketing zijn:

  • Je website staat online
  • Je website bevat duidelijke en unieke content
  • De inhoud van je website is niet in strijd met de Algemene Voorwaarden van Bol.com
  • Je website is niet gericht op cashback of loyalty

Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan kan je je gegevens invullen en start jouw carrière als affiliate van Bol.com. 

Je kunt vervolgens kiezen uit verschillende commissiepercentages. Het commissiepercentage hoort bij bepaalde productcategorieën. Het commissiepercentage varieert van 2,5% (brons) tot 7% (platina). Zodra jij mensen doorstuurt van jouw website of een ander kanaal, ontvang je een X percentage affiliate commissie van Bol.com. Dit is jouw verdienmodel. Wat je met Bol.com affiliate marketing kunt verdienen, hangt dus af van het commissiepercentage en natuurlijk hoeveel verkeer jij doorstuurt vanaf jouw kanalen.

Kan je snel rijk worden met affiliate marketing?

Dé brandende vraag van iedereen die interesse heeft in affiliate marketing. Sommige mensen kunnen er sneller (veel) geld mee verdienen dan andere mensen. Hoeveel jij met jouw affiliate marketing kan verdienen, hangt af van de hoeveelheid verkeer dat jij ontvangt op jouw kanalen. Hoe meer verkeer, hoe groter de kans dat mensen een product kopen en hoe meer jij dus uiteindelijk ontvangt. 

Affiliate marketing is dus niet per sé quick cash, maar het kán je wel slapend rijk maken. Hier gaan echter in de meeste gevallen wel jaren aan voorbereiding en investeringen aan vooraf. Vergeet niet: waar een wil is, is een weg.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *