Bitcoin bij Plus500 kopen of verkopen? Dit is een veel beter alternatief!

bitcoins kopen bij plus500

Bitcoins bij Plus500 kopen of verkopen is een term waar per maand behoorlijk wat keer op Google naar gezocht word. En dat is niet gek ook: de Bitcoin is razend populair, en iedereen wil er wel geld mee verdienen. 

Maar hoe kun je nou bij Plus500 Bitcoins kopen of verkopen, en is het überhaupt wel slim om op het Plus500 netwerk aan de slag te gaan met Bitcoins?

Ik koop en handel al jaren in Bitcoins, en zal op deze pagina vertellen wat een veel betere (en veiligere) manier is om Bitcoins te kopen en te verkopen.

Waarom Plus500 niet de beste manier is om Bitcoins te kopen/verkopen

Wil je échte Bitcoins kopen en verkopen, dan kun je dit beter niet doen via Plus500. 

Bij Plus500 koop en verkoop je namelijk geen echte Bitcoins, maar handel je in CFD’s (Contract for Difference). Wikipedia legt goed uit wat een CFD is:

“Een contract for difference (CFD) is een contract tussen twee partijen, meestal omschreven als de “koper” en de “verkoper”, waar de verkoper het verschil (difference) betaalt tussen de waarde van een onderliggende product bij aankoop en bij verkoop. Wanneer dit verschil negatief is betaalt de koper aan de verkoper.”

Dit houdt in grote lijnen in dat je niet daadwerkelijk de munt koopt, maar dat je tegen iemand ‘wed’ dat de koers van de Bitcoin omhoog of omlaag zal gaan en als je dit goed ‘wed’, dan verdien je daar geld mee. Je bezit dus niet zelf de Bitcoins. 

Het is dus heel belangrijk om te weten dat als jij bij Plus500 gaat handelen in Bitcoins of andere cryptocurrency, niet het daadwerkelijke product handelt of bezit. Dit heeft als grote nadeel dat je de Bitcoin niet naar een wallet kunt versturen, of ook extra munten krijgt als er een splitsing gebeurd (net als bij de Bitcoin Cash).

Waar dan wel Bitcoin kopen en verkopen?

Ik denk dat als jij Bitcoins wilt kopen en verkopen, je deze ook daadwerkelijk écht wilt bezitten (en niet alleen een ‘contract’).

Daarom raad ik je ook aan om échte Bitcoins te kopen – en deze eventueel later weer te verkopen. Dit doe ik via het Nederlandse bedrijf Bitonic (bestaat al sinds 2012). Hier koop ik al jaren mijn Bitcoins en dit is dan ook een goede, betrouwbare partij om Bitcoins te kopen.

Via deze link kun je direct aan de slag.

Wanneer je via Bitonic koopt, krijg je ook daadwerkelijk de Bitcoins in je wallet, en bezit je dus échte Bitcoins – dit in tegenstelling tot Plus500, waar je dus alleen handelt in CFD’s.

Als je bij Bitonic hebt afgerekend, krijg je de Bitcoins binnen ongeveer 15 minuten toegestuurd. Dit gaat erg snel. Ook krijg je per mail een bevestiging en kun je de status van je bestelling bekijken.

bitcoins verzonden

Bitcoin Wallet

Om Bitcoins te kopen heb je eerst een Wallet nodig. Dit is een ‘portemonnee’ waar je de Bitcoins naar toe kunt sturen. 

Een wallet die ik aanraad om te gebruiken is Blockchain.info. Deze is super gebruiksvriendelijk en ook nog enorm veilig. 

Bitonic wallet adres invullen
Hier kun je je Blockchain.info wallet adres invullen. Dit is het adres waar de Bitconis naar toe worden gestuurd.

Wanneer je bij Blockchain.info een account hebt aangemaakt, krijg je een uniek wallet-adres. Hier kun je de Bitcoins dan via Bitonic naar toe sturen.

Wanneer is de beste tijd om Bitcoins te kopen?

Ik krijg veel vragen van mensen die zich afvragen of het nu nog wel verstandig is om Bitcoins te kopen. De prijs vliegt namelijk hard omhoog, en elke dag lijkt er weer wel een nieuw record gezet te worden. 

Op moment van schrijven staat de Bitcoin de waarde van 16.000 dollar. Even voor jouw beeld: vorige maand was de waarde nog 7.000 dollar. 

De waarde van de Bitcoin schommelt dus enorm. Dit kan in je voordeel werken, maar natuurlijk ook in je nadeel. 

Omdat ik zelf enorm geloof in de toekomst van cryptocurrency en de blockchain (de achterliggende techniek van de Bitcoin), geloof ik dat de waarde in de komende jaren nog enorm omhoog zal gaan. Ik denk dat we nu nog maar aan het begin staan, en dat één Bitcoin makkelijk de waarde van 100.000 dollar kan halen.

Iedereen wilt tegenwoordig Bitcoins hebben, en er zijn maar een beperkt aantal Bitcoins beschikbaar. 

Daarom kun je er verstandig aan doen om nu Bitcoins te kopen. 

Vandaag Bitcoins kopen bij Bitonic

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel begrijpt waarom je beter Bitcoins kunt kopen bij Bitonic, dan bij Plus500. 

Bij Bitonic krijg je de Bitcoins daadwerkelijk naar je wallet toegestuurd – en bezit je dus daadwerkelijk de Bitcoins.

Op lange termijn is dit een veel betere strategie, en zul je hier uiteindelijk meer geld mee verdienen.

Direct Bitcoins kopen of verkopen? Doe dat veilig en snel bij Bitonic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *