Dit zijn de best betaalde banen zonder diploma + Beste verdienmodel

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Best betaalde baan zonder ervaring

Zoek je naar de best betaalde banen zonder diploma? Je bent zeker niet de enige. Is er iets mis met een diploma? Natuurlijk niet. Er zijn immers sectoren waarbij een diploma een vereiste is. Denk aan bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs. Een diploma wil echter niet zeggen dat je het best betaalde salaris gaat verdienen.

En dat niet alleen; je moet het naar je zin hebben en ook dat krijg je niet zomaar cadeau. Wil je juist je talenten en creativiteit gebruiken? Heb je geen diploma of wil je juist een carrière switch maken? Dat komt goed uit. In dit blogbericht vind je de best betaalde banen zonder diploma én het beste verdienmodel. 

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Kan ik een baan vinden zonder diploma?

Wie zegt dat dat niet kan? De arbeidsmarkt op zo’n manier veranderd, dat je ook zonder diploma of ervaring een goed betaalde baan kunt vinden. Door het personeelstekort kun je zelfs een interne opleiding of cursus volgen, zodat je aan de juiste arbeidseisen voldoet. Hoe gaaf klinkt dat?

Zijn er méér mogelijkheden? Natuurlijk! Want ook op het internet zijn de mogelijkheden eindeloos. Je bent niet de enige die geld verdienen via het internet overweegt, want daar komen een aantal geweldige pluspunten bij kijken.

 • Flexibiliteit Je geniet van onwijs veel flexibiliteit als je werkt via het internet. Waar vaste banen vaak vereisen dat je minimaal eens per week op locatie verschijnt, heb je met online-verdienmodellen zelf de touwtjes in handen. Inderdaad; je kunt zelfs ’s nachts werken.
 • Creativiteit: Ben je ergens heel erg goed in? Die talenten kun je geweldig inzetten als je via het internet gaat werken.
 • Vrije tijd: Doordat je je tijd zelf kunt indelen, geniet je van veel vrije tijd. Misschien heb je een gezin of een hobby waar je graag je tijd in stopt.
Best betaalde banen zonder diploma

Als je zoekt naar de best betaalde baan zonder ervaring of een diploma, is het internet een magische put vol met opties. Het is dus zeker een aanrader om de verschillende opties eens te bekijken.

Kun je alleen via het internet een goedbetaalde baan krijgen waarbij een diploma niet vereist is? Zeker niet. Ook buiten het internet om zijn er nog genoeg mogelijkheden waar je je in kunt verdiepen.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Wat zijn de best betaalde banen zonder diploma?

Tijd voor het échte werk. Nu je weet dat er best betaalde banen bestaan zonder diploma, ben je vast benieuwd naar de opties. Dat komt goed uit, want we hebben een overzicht samengesteld met geweldige opties. Staat hier iets voor je tussen?

1.      Luchtverkeersleider

We horen je denken: “Dat is onmogelijk”. Deze gedachte is meer dan logisch. Het werk op een vliegveld kan complex, ingewikkeld en stressvol zijn. Daar is vast een stapel aan diploma’s en certificaten voor nodig. Dan hebben we een leuke verrassing voor je: Luchtverkeersleider is zonder twijfel een goed betaalde baan waar geen diploma voor nodig is. Als luchtverkeersleider zit je in de verkeerstoren en krijg je onder andere de volgende taken:

 • Communiceren met piloten
 • De landingsbaan vrijmaken
 • Je zorgt ervoor dat vliegtuigen veilig landen en opstijgen
 • Piloten informeren over bijvoorbeeld de weersomstandigheden
 • Hulpdiensten inschakelen als dat nodig is

Zoals je ziet, heeft een luchtverkeersleider veel verantwoordelijkheid en is geen enkele dag hetzelfde. Binnen deze functie word je intern opgeleid en leer je on the job. Dit betekent dat je leert door ervaring in de praktijk te leren. Is dit geen geweldige baan?

2.      Vuilnisman of vrouw worden

Voor deze baan halen mensen vaak hun neus op. Maar wist je dat de taak van een vuilnisman of vrouw ontzettend belangrijk is? Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de hygiëne op straat. Ze halen het vuilnis op en voorkomen daarmee overlast van bijvoorbeeld ongedierte.

Ambieer je een baan zonder diploma? Vind je het leuk om met andere mensen in contact te komen? Geweldig! Vuilnisman of vrouw is een leuke functie om serieus te overwegen. Daarbij is het salaris nog niet zo slecht als de meeste mensen denken. Vuilnismannen en vrouwen kunnen meer dan € 2000 per maand verdienen. Dat is niet slecht, niet waar?

3.      Best betaalde baan zonder diploma: Affiliate marketing

Ben je op zoek naar de best betaalde baan zonder diploma, waarbij je kunt werken vanuit huis? Dan is affiliate marketing iets voor jou. Dit is een verdienmodel waarbij je producten of diensten promoot van een adverteerder.

Je ontvangt commissies zodra het product via de affiliate link wordt gekocht. Affiliate marketing veel pluspunten:

 • Je werkt volledig vanuit huis
 • De producten en diensten zijn niet van jezelf. Dit betekent dat je zelf geen kosten maakt of risico’s loopt
 • Behalve een computer en een smartphone heb je niets nodig
 • Je houdt veel vrije tijd over
 • Behalve de promotie, heb je weinig taken. De adverteerder neemt eventuele klachten en het klantcontact op zich

Voor affiliate marketing is een diploma of ervaring niet vereist. Ja, dat lees je goed! Verder is dit een verdienmodel waarbij je passief inkomen kunt genereren.

Dit betekent dat je doorlopend commissies kunt ontvangen, zonder actieve werkzaamheden te verrichten. Als de promoties eenmaal staan en goed scoren, gaat dat vanzelf.

4.      Glazenwasser

Heb je geen hoogtevrees? Dat komt goed uit. Als glazenwasser kom je op de meest uiteenlopende locaties. Van kantoorpanden tot rijtjeshuizen: er is altijd wel een glazenwasser nodig. Opnieuw goed nieuws: als glazenwasser heb je geen diploma nodig en het is ook één van de best betaalde banen.

Als glazenwasser heb je echter wel verschillende kwaliteiten nodig. Zo moet je de kneepjes van het vak leren. De ramen moeten glanzen en vrij zijn van strepen. Daarbij moet je snel kunnen anticiperen, want je krijgt te maken met allerlei weersomstandigheden. Een opleiding is niet nodig, want ook in deze functie leer je on the job.

Er zijn veel glazenwassers die in loondienst gaan, maar dit valt ook onder de noemer ‘best betaalde zzp baan zonder diploma’. Met andere woorden: je kunt jezelf verhuren als zzp’er en je eigen tarieven bepalen. Zie je jezelf al staan op een hoogwerker?

5.      Fotograaf

Sta je liever áchter de camera? Zie jij overal het perfecte plaatje in? Waarom verdiep je je niet in fotografie? Ook hier kun je een goedbetaalde baan zonder diploma uithalen. Ga aan de slag in een ingerichte thuisstudio, verkoop stockfoto’s of verhuur jezelf op buitenlocaties. Durf buiten de hokjes te denken.

Nu horen we je denken: “Er zijn toch fotovakscholen?” Dat heb je goed. Er zijn inderdaad fotografieopleidingen die de kneepjes van het vak leren. Een diploma is echter niet verplicht. Als jij als zelfstandig fotograaf aan de slag wilt, zijn andere competenties belangrijker.

Best betaalde banen zonder ervaring

Bijvoorbeeld creativiteit en dat je communicatief sterk bent. Vaak heb je in loondienst wél een papiertje nodig, maar als zelfstandige dus niet. Een groot pluspunt, want je bepaalt opnieuw je eigen tarieven. Jaarlijks schrijven duizenden fotografen zich in als zelfstandige. Denk jij dat ze allemaal een diploma op zak hebben?

Wat is de best betaalde baan zonder diploma?

Goed. We hebben de 5 best betaalde banen zonder diploma met je besproken. Hebben we je verbaasd? Als je het roer wilt omgooien, raden we je vooral aan om je persoonlijke wensen te volgen. Waar word jij blij van?

Als het gaat om het beste salaris en de meeste potentie, is affiliate marketing de best betaalde baan zonder diploma. Opleidingen en ervaringen zijn namelijk niet vereist. Bovendien is dit de manier om passief inkomen te genereren. De commissies lopen namelijk zelfstandig door. Bovendien kun je op ieder moment beginnen.

Hoeveel je exact verdient met affiliate marketing, is moeilijk te voorspellen. Dit kan honderd euro zijn, maar ook duizenden. Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing, dan zijn de volgende zaken belangrijk:

 • Geef niet op: De commissies stromen niet direct binnen als je begint met affiliate marketing. Dit kan weken tot maanden duren. Daarom is het belangrijk om niet te snel op te geven. De aanhouder wint!
 • Lees je in: Affiliate marketing is toch een baan zonder diploma en ervaring? Ja, dat klopt. Dat betekent niet dat kennis onbelangrijk is. Kennis van het verdienmodel en de strategieën kan je verder helpen.

Conclusie

Ben je toe aan een carrière switch? Je bent niet de enige. De arbeidsmarkt van vandaag de dag biedt ontelbaar veel mogelijkheden. Nu zou het goed kunnen dat hier niets voor je tussen staat. Niet iedere baan betaald zo goed als gehoopt. Daar komen de best betaalde banen zonder diploma om de hoek kijken.

Dit zijn banen waarbij een diploma of ervaring niet nodig is, maar waarbij je tóch geniet van een goed salaris. We hebben 5 opties met je besproken. Misschien staat hier iets voor je tussen. Maar wat is nu het beste verdienmodel? Als je zoekt naar de best betaalde baan zonder diploma, kennis en met veel potentie; dan is affiliate marketing het beste verdienmodel!

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *