Backlinks checken? Zo kun je dat gratis en eenvoudig doen!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
een robot wat staat voor backlinks checken

Door in te zien welke websites naar jouw website verwijzen kun je een goed beeld krijgen van het linkprofiel van jouw website. Backlinks checken is op zijn tijd dan ook best belangrijk.

Het zou best wel eens kunnen dat jouw website terecht is gekomen op allerlei spam sites, en dat je daardoor lage rankings van Google krijgt.

Maar hoe kun je nou eigenlijk backlinks checken? In dit artikel zal ik een aantal handige en gratis tools bespreken.

Waarom backlinks checken?

Voordat je de backlinks van je website gaat checken is het belangrijk om te weten waarom je dat eigenlijk zou willen doen.

Hieronder een aantal redenen waarom het belangrijk is om af en toe je backlinks in de gaten te houden.

  • Om te bekijken welke sites er naar jouw site linken
  • Hoeveel websites linken er naar jouw website?
  • Hoe is de kwaliteit van deze websites?
  • Zijn er zogenaamde ‘bad neighborhood‘ websites (spam websites) die naar mijn website linken?
  • Op welke ‘anchor-tekst‘ linken websites naar mijn website?

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de backlinks van je concurrent te checken. Welke websites linken er naar de website van mijn concurrent? En met welke anchor-tekst?

Deze punten zijn allemaal te achterhalen door backlinks te checken.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Hoe kun je backlinks checken?

Er zijn een aantal (gratis) manieren om backlinks te checken.

De tool die ik het meeste hiervoor gebruik is Google Webmaster Tools. Deze tool geeft een goed beeld van hoe Google jouw website ziet. Via de menuknop ‘Zoekverkeer’ kun je navigeren naar ‘Links naar uw site’.

Hier kun je precies zien welke sites er volgens Google naar jouw website linken, en met welke anchor-teksten er gebruikt zijn.

Een andere tool die je kunt gebruiken is Open Site Explorer. Met deze tool krijg je ook een goed inzicht over je backlinks. Je ziet precies welke sites er naar jouw website linken, en de score van deze site.

Hoe hoger de score, hoe beter.

Wil je wat meer mogelijkheden en statistieken? Dan raad ik je aan om Majestic SEO te gebruiken. Hiervoor moet je je wel even registeren.

Deze tool geeft onder andere in statistieken het backlink profiel van jouw website weer.

Daarnaast kun je twee bovenstaande tools (Open Site Explorer en Majestic SEO) ook goed gebruiken om informatie over andere sites op te zoeken.

Backlinks checken kun je dus goed met de bovenstaande tools doen. Zelf raad ik aan om gewoon Google Webmaster Tools te gebruiken.

Zo kun je namelijk precies zien hoe Google jouw website ziet, en welke sites er volgens Google naar jouw website linken.

Lees ook waarom je nooit backlinks moet kopen.

Heb je zelf nog suggesties over manieren om backlinks te checken? Of heb je een ervaring die je graag wilt delen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “Backlinks checken? Zo kun je dat gratis en eenvoudig doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *