Affiliate marketing opschalen

Zo ga jij makkelijk X100 met je affiliate business!

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ben je op dit moment lekker met jouw affiliate websites bezig? Verdien je hier al het nodige geld mee? En ben je nu op zoek naar mogelijkheden om jouw online business op te schalen? Dan is het goed om het volgende te weten: affiliate marketing opschalen is op meerdere manieren mogelijk.

Hoe je dit het beste kunt doen? Dat gaan we graag uitgebreid in ons artikel bespreken. Zo bespreken we op welke manieren je op kunt schalen, waar je rekening mee kunt houden en wat de voordelen zijn van opschalen. Aan de hand van deze informatie kun je direct de volgende stappen gaan zetten. De volgende stappen in jouw carrière als affiliate marketeer!

Inhoudsopgave

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Wat verstaan we onder ‘opschalen’?

Als we naar de exacte definitie van opschalen kijken, komen we op de volgende omschrijving uit: opschalen is iets doen toenemen, iets doen verbeteren of iets doen groeien. Dit betekent eigenlijk concreet dat je de volgende stappen gaat zetten.

Bekijk eerst de onderstaande video waarin ik uitleg wat affiliate marketing opschalen is, en hoe je hiermee kunt beginnen én waarom het belangrijk is.

Wat dit nou in de wereld van affiliate marketing betekent? Nou, dit kan meerdere kanten op gaan:

 • Je kunt meer affiliate websites opstarten: door meerdere websites op te starten, kun je meer en meer geld gaan verdienen. Bovendien is het relatief makkelijk om meerdere affiliates websites op te starten; je hoeft jouw trucje alleen maar te herhalen.
 • Je kunt andere verdienmodellen erbij betrekken: het is ook mogelijk om van jouw affiliate website bijvoorbeeld een eigen brand te maken. Op die manier kun je mogelijk jouw eigen merchandise gaan verkopen. Durf in ieder geval groots te denken; de digitale wereld ligt aan jouw voeten.
 • Je kunt zelf minder gaan werken: huh, gaan opschalen en minder werken met elkaar samen? Ja, dat is inderdaad het geval. Als je gaat opschalen, kun je zelf minder gaan werken. Doordat je ondertussen opschaalt, blijft jouw inkomen (als het goed is) wel gelijk. Indien je dit écht goed aan weet te pakken, kunnen jouw inkomsten zelfs gaan stijgen. 
 • Je kunt flink meer geld gaan verdienen: ja, dit is mogelijk het belangrijkste voordeel van opschalen. Voor welke van bovengenoemde mogelijkheden je ook kiest, is het goed mogelijk om meer geld te gaan verdienen. Hierbij geldt weer dat er geen grenzen zijn; de digitale wereld kent echt geen grenzen. Je kunt zoveel geld gaan verdienen als je maar wilt, zolang je maar hard blijft werken.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Affiliate marketing opschalen; hoe doe je dit concreet?

Zie jij het wel zitten om jouw affiliate business uit te bouwen? Dan is het interessant om jouw business op te gaan schalen. Hoe je dit kunt doen? Dat hangt volledig van jouw eigen wensen en voorkeuren af. Wij laten je hieronder graag uitgebreid kennis maken met de mogelijkheden die je hebt.

Meer websites opstarten

Als je met affiliate marketing start, doe je dit waarschijnlijk met één website. Je kunt daardoor alle focus op die website leggen, waardoor de website mogelijk snel hard gaat groeien. Dit betekent echter dat je wel afhankelijk van slechts één website bent. Tegelijkertijd kun je ook jouw inkomsten uit slechts één website halen.

Wil je dit anders aanpakken? Dan is het aan te raden om jouw business op te gaan schalen. Dit doe je gewoonweg door meerdere websites op te starten. Ga via het internet op zoek naar niches, bedenk passende producten en start jouw eigen website.

Wil je graag direct gaan scoren? Dan kun je er ook voor kiezen om bestaande affiliate websites over te nemen. Als dit websites zijn die reeds inkomsten hebben, ben je spekkoper. Je kunt in dat geval immers voortborduren op de populariteit van de website. 

Door meer websites op te starten, creëer je eigenlijk meerdere inkomstenbronnen. Doet website A het even iets minder? Dan kun je altijd nog geld verdienen met website B, C, D en F. Het leuke hierbij is dat je ook met geen enkele grenzen te maken hebt. Wil jij graag 50 affiliate websites hebben? Dat is mogelijk. Wil jij graag 100 affiliate websites hebben? Ook dat is mogelijk.

Is dit nou echt gemakkelijk? Nee, dat is het zeker niet. Des te meer websites je hebt, des te meer werk je uit moet gaan voeren. Je moet immers elke website onderhouden, van content voorzien en optimaliseren. Gelukkig bestaan er ook mogelijkheden om dit werk enigszins te verdelen; daar komen we verderop in dit artikel nog graag op terug.

Meer websites opstarten is financieel erg interessant. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande rekensom maar eens:

 • 10 affiliate websites met 30 euro per website per maand aan verdiensten = 300 euro per maand aan totale verdiensten
 • 50 affiliate websites met 20 euro per website per maand aan verdiensten = 1000 euro per maand aan totale verdiensten

Des te meer websites je hebt, des te meer geld je gaat verdienen. Als je veel websites op gaat starten, is het echter ook goed mogelijk dat je wel eens de plank misslaat. Daar is in principe helemaal niks mis mee. Deze ene ‘slechte’ affiliate website weegt immers niet op tegen de vele affiliates websites waar je wél geld mee verdiend.

Ga met advertenties aan de slag

Hoe kom jij op dit moment aan de bezoekers op jouw website? Maak je hiervoor gebruik van advertenties? Als je dit nog niet doet, is ons advies om dit zo snel mogelijk te doen. Organische zoekresultaten zijn prima, maar advertenties heb je nodig om op te kunnen schalen.

Op welke manieren je kunt adverteren? Daar heb je echt meerdere mogelijkheden voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in Google te gaan adverteren. Door hier gebruik van de juiste keywords te maken, kun je de nodige bezoekers naar jouw affiliate website te trekken. Indien je jouw website geoptimaliseerd hebt, zijn bezoekers vervolgens geneigd om uiteindelijk een product aan te schaffen. Dáár creëer je op termijn dus alleen maar meer inkomsten mee.

Het is ook mogelijk om via social media te adverteren. Het is onder meer interessant om via Facebook te adverteren. Een belangrijk voordeel van Facebook Ads is namelijk dat je heel gericht kunt targetten. Promoot jij producten die interessant zijn voor jongens van 15 tot 20 jaar oud? Dan kun jij via Facebook jouw advertenties louter aan jongens van 15 tot 20 jaar oud tonen. Op díe manier spreek je direct de juiste mensen aan; dat zie je dan ook terug in bijvoorbeeld het klikpercentage. 

Uiteraard kun je ook via andere social media kanalen adverteren. Instagram leent zich hier bijvoorbeeld prima voor, terwijl ook Pinterest en TikTok steeds populairder worden. Via die kanalen kun je ook de nodige mensen bereiken. 

Met advertenties aan de slag gaan, kan voor een flinke verandering zorgen. Dankzij de advertenties trek je meer en meer bezoekers aan, waardoor je meer en meer geld kunt gaan verdienen. Dat is uiteindelijk het doel van jouw affiliate website, niet waar? Kom dus direct in actie en schaal jouw affiliate business op middels advertenties!

Diensten uitbesteden

Ben jij meerdere affiliate websites aan het uitrollen? Of heb je op dit moment al de nodige affiliate websites in beheer? Op een gegeven moment kom je op een kritiek punt uit. Op een kritiek punt waarop je niet meer alles zelf kunt doen. Op dat moment is het aan te raden om diensten uit te gaan besteden.

Waarom? Omdat je op die manier jouw business op kunt schalen. Onder meer de volgende diensten kun je uitbesteden:

 • Het adverteren: door hier een specialist voor in te huren, geniet je van perfecte advertenties. Dit zie je terug aan de conversie van de advertenties en daarmee aan jouw omzet. Het klopt dat je voor zo’n specialist moet betalen, maar die investering verdien je zo weer terug. 
 • Het plaatsen van content: voor elke affiliate website is het van belang dat de content op de juiste manier geplaatst moet worden. Elk blogartikel moet overzichtelijk zijn, moet affiliate links bevatten en moet in jouw huisstijl passen. Je kunt alle artikelen zélf online plaatsen, maar je kunt hier ook een specialist voor inhuren. Bijkomend voordeel: je hoeft zelf geen tijd meer te besteden aan dit repeterende werk.
 • Het schrijven van content: vind je het leuk om zelf content te schrijven? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat hier de nodige tijd in gaan zitten. Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om dit schrijven ook uit te besteden. Daarmee weet je veel tijd te besparen, terwijl je van perfecte teksten uit kunt gaan. Dat is althans het geval als je een ervaren en goede content schrijver inhuurt.

Werk uitbesteden vraagt in eerste instantie om een investering. Voor een advertentiespecialist, voor een content manager en voor een content schrijver moet je nu eenmaal betalen. Het geld dat je hier aan uitgeeft, ga je op termijn absoluut terug verdienen. Je bent namelijk van de beste diensten verzekerd, waardoor jouw website alleen maar beter en beter gaat scoren. Dit merk je terug aan de hoeveelheid bezoekers én aan de hoeveelheid orders. Des te meer orders, des te meer commissie je ontvangt. Dankzij deze commissies verdien je de investering weer zo terug!

Bijkomend voordeel: je bespaart een hoop tijd. Deze tijd kun je besteden aan leuke dingen, terwijl je deze tijd ook kunt besteden aan weer nieuwe affiliate websites. Doordat je de nodige tijd weet te besparen, kun je voor een sneeuwbaleffect zorgen. De mensen die jij inschakelt, zorgen eigenlijk voor de optimalisatie van jouw website. Het enige wat jij hoeft te doen, is alles goed te monitoren. Door ondertussen nieuwe affiliate websites uit te rollen, weet je jouw inkomsten alleen maar verder te verhogen.

Affiliate marketing uitbesteden is naar mijn idee een prima optie.

Mocht je aan de slag willen om diverse zaken uit te besteden (zoals content schrijven, zoekwoordonderzoek, linkbuilding) – in samenwerking heb ik het bedrijf ContentMate opgezet. Hierin kun je al deze zaken eenvoudig uitbesteden en weet je 100% zeker dat het allemaal goed gebeurd. Zo heb je niks geen omkijken meer naar randzaken en kun je alles uitbesteden.

Ga met YouTube aan de slag

Je kunt jouw affiliate business ook opschalen middels YouTube. Ja, echt waar. Dit is iets wat met name in de afgelopen jaren bijzonder populair is. Door YouTube filmpjes te plaatsen, kun je van meerdere voordelen genieten:

 • Je kunt makkelijk producten promoten: via beeld is het makkelijker om enthousiasme over te brengen dan via tekst. Mocht je met veel passie de producten willen promoten, biedt een YouTube kanaal uitkomst. Je kunt leuke video’s maken, waarna je in de omschrijving de affiliate link kunt plaatsen.
 • Je kunt veel mensen bereiken: heb je enig idee hoeveel Nederlanders gebruik van YouTube maken? Alle gebruikers van YouTube zijn in potentie nieuwe klanten voor je. Door met een YouTube kanaal aan de slag te gaan, kun je veel nieuwe mensen bereiken. Zonder dat dit specifiek geld kost; het is immers gratis om filmpjes op YouTube te plaatsen.
 • Je kunt aan de naamsbekendheid werken: heb je enig idee wat er gaat gebeuren als veel mensen jouw video’s bekijken? Uiteindelijk gaat dit een flinke naamsbekendheid opleveren. Ook dit is één van de redenen waarom steeds meer affiliate marketeers voor een eigen YouTube kanaal kiezen.

Ons advies is het volgende: ga met een YouTube kanaal aan de slag en volg ook bovenstaande tips op. Door alle tips uit dit artikel op te volgen, kun je jouw affiliate business opschalen. Volgens ons is het op deze manier écht mogelijk om x100 te gaan met jouw affiliate websites!

Ga direct aan de slag

Keer 100 gaan met jouw affiliate business? Dat klinkt interessant, niet waar? Met alle informatie uit dit artikel kun je eigenlijk direct aan de slag gaan. Dat is dan ook de tip die wij je mee willen geven: start echt direct met het opschalen van jouw affiliate business. Door hier zo snel mogelijk mee starten, kun je ook zo snel mogelijk meer geld gaan verdienen.

Belangrijke bijkomende tip: blijf hard werken. Ook als je jouw business aan het opschalen bent, is het een kwestie van hard werken en lange dagen maken. Heb je eenmaal alles op de rails staan? Dan is het tijd om achterover te leunen en te genieten van jouw passieve inkomsten. Voordat het zover is, is het een kwestie van opschalen, opschalen en nog eens opschalen. Daar wensen wij je graag veel plezier en succes mee! 

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *