7 Leerlessen die ik in 2019 heb geleerd

... en jij DIRECT in jouw leven kan toepassen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

We zitten alweer in de laatste maand van 2019: december. Het blijft elk jaar weer bizar om te zien hoe snel het jaar gaat en wat er in een jaar allemaal kan gebeuren.

2019 was voor mij zowel persoonlijk als zakelijk gezien een topjaar en daar ben ik natuurlijk enorm dankbaar voor en blij mee. Later in december zal ik traditiegetrouw een jaarafsluiting publiceren waarin ik terugblik op het afgelopen jaar.

Voor nu leek het met een goed idee om mijn leerlessen van 2019 te bespreken. Want elk jaar gaat natuurlijk gepaard met een boel aan leerlessen.

Blijf bij je vak

Af en toe heb ik een periode dat ik wel eens wat anders wil gaan proberen en een andere richting op wil gaan, of een ander/nieuw type business op wil zetten.

Ook dit jaar was dat niet anders, en heb ik beginstappen gezet om iets anders op te zetten.

Net als de vorige keren kwam ik er gaandeweg achter dat affiliate marketing dan toch wel een geniaal verdienmodel is, en dat er echt niets zo makkelijk is dan affiliate marketing.

Daarnaast vind ik affiliate marketing tof, en durf ik te zeggen dat ik er goed in ben.

Ik denk daarom dat het goed is om bij je leest te blijven, en datgene te doen waar je goed in bent, en waar je al iets in hebt opgebouwd. Je kunt dan altijd datgene wat aanpassen om zo weer vooruit te komen.

Welk verdienmodel past het beste bij jou?

Wil je weten welke manier van online geld verdienen bij jou past? Doe mijn test en ontdek het binnen 2 minuten. Doe de test en ontdek het verdienmodel dat bij je past.

Eén aanpassing kan voor gigantische resultaten/veranderingen zorgen

Dit jaar las ik ergens de quote “You’re just one funnel away…” en dat is absoluut waar.

Je bent maar één aanpassing, één verandering, één iets verwijderd van compleet andere en/of grotere resultaten.

Je bent dan ook maar één beslissing verwijderd van een compleet ander leven.

Dit jaar heb ik er voor gekozen om eindelijk mensen 1 op 1 te gaan coachen, en dit heeft mijn business compleet op zijn kop gezet. Ik heb dit met één simpele funnel opgezet, en de resultaten die hiermee gekomen zijn, zijn echt gigantisch.

Door één aanpassing wat me een paar minuten heeft gekost, is dus heel mijn business op zijn kop gezet.

Dit kun je ook op persoonlijk gebied doortrekken. Door bijvoorbeeld mijn televisie weg te doen, ben ik vele malen productiever, voel ik me beter en ben ik veel meer gaan lezen. Eén beslissing zorgt dan voor gigantische resultaten.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid.
Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Geniet van de kleine dingen in het leven

Alhoewel ik geld zeker wel belangrijk vind, weet ik dat geluk niet in geld zit – maar ook niet in het gebrek eraan. Ik weet dat een goede gezondheid en relaties vele malen belangrijker zijn dan het bezit van geld.

Ik weet dan ook dat je niet gelukkig word door hele dagen op je bankrekening te kijken, maar nogmaals, geldzorgen maken je ook niet gelukkiger.

In 2019 ben ik me veel bewuster geworden dat het zo belangrijk is om te genieten van de kleine dingen. Alhoewel ik nooit al de persoon was om constant nieuwe dingen te kopen, en te focussen op het bezit van spullen, maar meer het realiseren van een ideale lifestyle, is me in 2019 toch de focus gekomen van de kleine dingen in het leven.

Denk hierbij aan een mooie boswandeling, lekker koken en het geluk in elkaar.

Succes in business is belangrijk voor me, maar het is nog belangrijker om op persoonlijk gebied succesvol te zijn. Ik zie zoveel mensen zich helemaal richten op business en het internet en daardoor hun persoonlijke relaties op een laag pitje zetten. Doe dat niet; hou niets voor ‘normaal’ en waardeer de kleine dingen in het leven.

Dat zijn juist de dingen waar het uiteindelijk om draait.

Maak je niet al te druk als dingen niet (goed) gaan

Ook ik heb wel eens een mindere periode maar ik heb geleerd me hier niet te druk over te maken.

Goede dagen komen en gaan. Dat is ook zo met minder goede dagen; die gaan ook weer voorbij.

Ik kan me wel druk maken als er iets niet zo gaat als dat ik wil, maar als ik er niks aan kan veranderen, is het niet verstandig me hier ook druk over te maken.

Wat ik dan doe is gewoon een dagje offline gaan en morgen weer opnieuw kijken hoe het gaat. Vaak zijn dan de zorgen van de dag ervoor weer voorbij, en begin je weer met een goed humeur.

Het is zo zonde om je druk te maken om de dingen die er eigenlijk niet om doen. Je kunt je dan beter met andere dingen bezig houden en er voor zorgen dat je mindset goed en positief blijft.

Denk niet in dagen – denk altijd lange termijn

Dit zie ik zoveel beginnende affiliate marketeers doen: ze denken puur korte termijn.

Ze zien een dagje minder bezoekers dan normaal en denken dat er iets mis gaat.

Als ik in de afgelopen jaren iets heb geleerd, is dat het zo belangrijk is om uit te zoomen en naar het grotere geheel te kijken.

Een slechte dag maakt nog geen slechte week, een slechte week maakt nog geen slechte maand, een slechte maand maakt nog geen slecht jaar en een slecht jaar maakt nog geen slecht leven.

Kijk niet naar de resultaten die je op korte termijn krijgt, maar wat het je op lange termijn oplevert.

Durf nee te zeggen

Soms heb je wel eens mensen waarvan je weet dat dit gewoon alleen maar gezeik en gedoe gaat opleveren.

Daarom was ik ook altijd zo terughoudend om mensen te gaan coachen met de 10K Club – ik weet gewoon dat als iedereen zich kan aanmelden, er een boel ‘onzin’-klanten tussen gaan zitten.

Om die reden hebben we er een tussenstap tussen gezet en een intake-gesprek voorafgaand gepland. Zo kunnen we kijken of diegene wel daadwerkelijk actie wilt ondernemen en écht gemotiveerd is om te gaan starten. Ook wil ik dat iemand de juiste mindset heeft.

Geloof me dat ik zeg dat we dan ook genoeg ‘nee’ verkopen en ik niet iedereen ga coachen. Je kunt zoveel negatieve energie krijgen door constant kleine brandjes te moeten blussen, of mensen te coachen die alleen maar aan het zeiken en aan het zeuren zijn. Ik hoef hun geld niet.

Omdat we het op deze manier doen heb ik alleen maar leuke 10K Club-deelnemers en vind ik het super tof om deze mensen te helpen. Ook zie ik hierdoor super mooie resultaten verschijnen.

Onderneem zo snel mogelijk actie; wees niet perfectionistisch

De mensen die de snelste en mooiste resultaten halen, zijn de mensen die snel actie ondernemen en niet te perfectionistisch zijn.

Het is altijd beter om IETS online te hebben, dan NIETS.

Zoveel beginners besteden veel tijd aan het ‘perfecte logo’, een perfecte pagina en de perfecte content, maar zolang je geen bezoekers hebt, gaat niemand die dingen zien.

Zorg er dus voor dat je snel actie onderneemt en snel dingen doet. Alleen op die manier gebeurd er wat en ben je in beweging.

Succes!

Jacko Meijaard
Ik help mensen geld verdienen op het internet. Op Internet Succes Gids.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig toffe en super waardevolle tips en technieken, dit doe ik zowel op deze website, als in webinars en seminars. Check hier mijn affiliate marketing cursus waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je (veel) geld kunt verdienen op het internet.

Ook starten met geld verdienen online?

Ik heb een cursus gemaakt waarmee iedereen online geld kan verdienen. Het is mijn #1 verdienmodel en geeft mij nu enorme financiële vrijheid. Bekijk mijn geld verdien cursus en ga direct zelf aan de slag.

Één reactie op “7 Leerlessen die ik in 2019 heb geleerd

  1. Mooie lijst Jacko. Nee zeggen is denk ik zeker een van de belangrijkste naast dat je je niet al te druk moet maken over zaken, ook al is het moeilijk. Als iets tegenzit denk ik altijd ‘wat is het ergste dat kan gebeuren?’, dat relativeert vaak dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *