Affiliate marketing is in opkomst en dat is natuurlijk niet voor niets.

Steeds meer bedrijven passen affiliate marketing toe in hun businessmodel, en ook steeds meer mensen beginnen met affiliate marketing – om hiermee geld te verdienen.

Maar waarom zou je affiliate marketing een kans geven? Waarom is affiliate marketing zo’n interessant verdienmodel? Hieronder geef ik je 7 redenen!

Voor het gemak heb ik van de onderstaande punten alvast maar een video gemaakt. Daarin bespreek ik de punten waarom affiliate marketing zo geniaal is in gesproken vorm.

De video bekijk je hieronder.

#1: Je hebt geen groot startkapitaal nodig

Om met affiliate marketing te beginnen heb je geen startkapitaal nodig zoals je dat met een ‘normaal’ bedrijf hebt.

Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een hosting en domeinnaam om een website op te bouwen, maar verder zijn er vrijwel geen kosten. Dat komt uit op pakweg 10,- euro per jaar – en dus heb je geen startkapitaal nodig, wat het natuurlijk erg aantrekkelijk maakt om met affiliate marketing te beginnen.

#2: Iedereen kan er mee beginnen

Om met affiliate marketing te beginnen heb je geen diploma of andere papieren nodig.

Dat betekent dus dat iedereen er mee kan beginnen. Jij ook – ook al heb je geen diploma marketing of wat dan ook. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is de wil om te beginnen en je bent klaar.

#3: Je hoeft geen eigen producten te hebben

Het mooie van affiliate marketing is dat je geen eigen product hoeft te hebben. Hier komen enorm veel voordelen mee kijken, waardoor geen voorraad te hebben, geen producten in te kopen en alles wat met de logistiek te maken heeft.

#4: Vrijwel alles is te promoten

Heb je een product in gedachten om te promoten? Goed nieuws, want dan is het waarschijnlijk wel ergens te promoten.

Wist je dat Bol.com een groot affiliate model heeft? Dat betekent dat je alle producten van Bol.com al kunt promoten van commissie.

Daarnaast kun je vrijwel alle andere producten ook promoten. Denk aan telefoons, televisies, diensten, digitale producten en nog veel meer.

#5: Je kunt vanaf overal ter wereld werken

Doordat je geen eigen product hebt, en dus ook geen producten op de post hoeft te doen of je zorgen hoeft te maken over de logistiek, kun je affilate marketing vanaf overal ter wereld toepassen.

Of je nou vanuit huis wilt werken, of vanaf een warm land, het kan.

Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internet verbinding.

#6: Je hoeft geen klantenservice te doen

Geen zin om met lastige klanten in contact te komen? Dan is affiliate marketing helemaal voor jou.

Als affiliate ben je eigenlijk alleen maar een tussenpersoon, en kun je dit helemaal anoniem doen. De klant weet niet dat jij er tussen zit en dat jij commissie krijgt.

Dat betekent dus dat je ook geen klantenservice hoeft te doen en je alleen maar bezig hoeft te houden met het promoten van de producten of diensten.

#7: Inkomsten kun je oneindig opschalen

Affiliate marketing is mega schaalbaar. Dat komt omdat je geen eigen producten hoeft te hebben, en je dus alleen maar hoeft te promoten.

En omdat je via het internet iedereen en overal ter wereld kunt bereiken, is de sky the limit.

Er zijn genoeg affiliates die letterlijk tienduizenden euro’s per dag doen en daar niet harder of meer voor te hoeven werken. Affiliate marketing is daarom een enorm interessant verdienmodel waarin de inkomsten echt oneindig zijn.