passief inkomen definitieWat is de passief inkomen definitie?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je op zoek bent naar de definitie van de term passief inkomen.

Waarschijnlijk ben je zelf benieuwd naar de mogelijkheden om een passief inkomen op te bouwen en wil je zelf zo snel mogelijk een passief inkomen hebben.

Op deze pagina zal ik je de exacte betekenis van passief inkomen onthullen, en waarom passief niet ‘echt’ passief is.

Passief inkomen betekenis

Passief inkomen betekent dat je een inkomen verdient zonder dat je er op dat moment wat voor hoeft te doen.

Rente is een voorbeeld van een passief inkomen.

Je hebt geld op je bankrekening, en daarvan krijg je aan het begin van het jaar rente voor. Dat is een inkomen waar je eigenlijk niks voor hoeft te doen.

Niet echt passief…

Echter bestaat er niet zoiets als een 100% passief inkomen… een inkomen wat echt honderd procent passief is en waar je echt helemaal niks voor hoeft te doen.

Behalve een erfenis dan ;-).

Als we weer kijken naar het voorbeeld van de rente, dan heb je daarvoor ook iets moeten doen, namelijk eerst geld op de bank moeten zetten. En daarvoor heb je dat geld moeten verdienen.

Er is dus (bijna) altijd wel een handeling aan vooraf gegaan.

Telkens een hoger passief inkomen

Wanneer je het goed aanpakt, kun je telkens een hoger passief inkomen gaan verdienen.

Dit doe je door het geld wat je passief verdient, te investeren in nieuwe ‘assets’ die jou elke keer opnieuw meer passief geld opleveren.

Denk bijvoorbeeld aan het kopen van websites.

Als je een keer een website hebt gekocht, en die website brengt jou elke maand 100,- euro op. Dan kun je van dat geld weer een nieuwe website kopen die jou ook weer 100,- euro per maand opbrengt. Nu heb je al 200,- euro per maand.