Ik probeer mijn leven naar deze levenslessen in te delen:

 • Ga alleen om met mensen die je verder helpen. Echt waar. Zeg gedag tegen de mensen die je omlaag praten en die alleen maar een negatieve invloed op je hebben. Dit zijn bloedzuigers en houden je 'down'. Omring je met mensen die een positieve invloed op je hebben en je willen zien slagen. 
 • Vermijd drama en verban het uit je leven. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst drama in mijn leven heb gehad. Drama zorgt alleen maar negativiteit en is nergens voor nodig. Vermijd de mensen die drama in je leven brengen. Het leven is zoveel mooier zonder hun - en zonder drama.
 • Lees elke dag. Alle succesvolle (en rijke) mensen lezen boeken. Arme mensen kijken TV. Door boeken over jouw vakgebied en/of persoonlijke ontwikkeling te lezen, groei je en word je beter. Lees elke dag in plaats van nutteloos TV kijken. Het verrijkt je wereld.
 • Sta vroeg op en ga vroeg naar bed. Ik sta elke ochtend om 05:00 uur op. Het is heerlijk om wakker te zijn als de rest nog slaapt. Vanaf 05:00 tot 09:00 uur heb ik al meer gedaan dan de meeste andere mensen van 09:00 tot 17:00 uur gedaan zouden hebben. Van 05:00 tot 09:00 uur zijn de gouden uurtjes en geven je de mogelijkheid om alles te doen zonder dat anderen je storen.
 • Sport elke dag minimaal een uur. Sporten zorgt er voor dat je gedachten weer fris worden. Mijn beste business ideeën ontstaan tijdens het sporten (of op vakantie). Door een uur per dag te sporten ben je even helemaal met jezelf bezig en word je weer fit. 
 • Verbeter je op elk mogelijk vak. Hou je bezig met persoonlijke ontwikkeling. Door persoonlijk te groeien, groei je ook in business en relaties.
 • Geen tijd hebben bestaat niet. Een week heeft 168 uur. Laten we zeggen dat je 56 uur nodig hebt om te slapen, 35 uur voor eten, drinken, douchen, reizen en 40 uur voor je '9 tot 5 baan'. Dan heb je nog 37 uur om je dromen en doelen achterna te gaan. Waar liggen jouw prioriteiten? Iedereen heeft 24 uur op een dag. Het ligt er maar net aan hoe jij ze besteed.
 • Heb geduld. Geduld is de sleutel naar succes. Al het moois kan niet in een dag of week groeien. Daar gaat tijd over heen. De mensen die geduld hebben en elke dag aan hun dromen en doelen werken, zijn de mensen die succes gaan halen. 
 • Durf in jezelf te investeren. Investeer in nieuwe kennis. Investeer in jezelf. Investeringen in jezelf zijn de investeringen die je er dubbel en dwars uit gaat halen. Je krijgt namelijk nieuwe kennis die je altijd en overal kunt toepassen. 
 • Waardeer je gezondheid. Hoe ouder je word, hoe meer je je gezondheid gaat waarderen. Waardeer het dat je gezond bent en dat je er nog bent. Er zijn altijd nog mensen die het slechter hebben dan jij. Wees dankbaar voor wat je hebt, maar kijk ook uit naar meer. 
 • Behandel je lichaam als een tempel. Echt. Sport, eet gezond en blijf weg van drugs. Tuurlijk is het niet erg om af en toe een feestje te hebben, maar je hebt maar één lichaam. Je gezondheid is alles bepalend voor je succes en levensstandaard. Wees fit. 
 • Stop met Facebook. Mark Zuckerberg is een genie, maar veel tijd op Facebook verdoen is de grootste tijdsverspilling. Je schiet er namelijk niks mee op, en uren op Facebook surfen krijg je nooit meer terug. Die tijd kun je beter in jezelf of in je business steken. Ga eens een weekje zonder Facebook - je zult merken dat je prima zonder kunt.
 • Ga eens in de zoveel tijd een dag volledig offline. Echt helemaal niet online. Je zult nieuwe inzichten opdoen en meer genieten van écht menselijk contact. Door internet en technologie zijn we vergeten wat het is om écht met elkaar te praten - en elkaar de volledige aandacht te geven.
jacko meijaard strand

Jacko Meijaard

Eigenaar Internet Succes Gids.nl

"If opportunity doesn't knock, build a door." - Milton Berle

"The best preparation for tomorrow is doing your best today." - H. Jackson Brown 

"Keep your eyes on the stars and your feet on the ground." - Theodore Roosevelt

"A man who flies from his fear may find that he has only taken a shortcut to meet it." - Sador, Children of Húrin

"It does not do to dwell on dreams and forget to live." - Albus Dumbledore

"Do what you feel in your heart to be right, for you'll be criticized anyway." - Eleanor Roosevelt

"It's supposed to be hard. If it were easy, everyone would do it." - Jimmy Dugan

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." - Ralph Waldo Emerson

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit." - Aristotle

“Nurture your mind with great thoughts. To believe in the heroic makes heroes.” - Benjamin Disraeli 

“Luck is a dividend of sweat. The more you sweat, the luckier you get.” - Ray Kroc  

“When I let go of what I am, I become what I might be.” - Lao Tzu 

“The great thing in this world is not so much where you stand, as in what direction you are moving.” - Oliver Wendell Holmes