ideeën passief inkomenBen je op zoek naar ideeën om een passief inkomen op te zetten?

De kans is groot van wel, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen.

Waarschijnlijk wil je zelf een passief inkomen gaan opbouwen, maar weet je niet hoe je dat kunt doen.

Ik ben Jacko Meijaard en verdien al zo’n vijf jaar een volledig passief inkomen via het internet. Op deze pagina zal ik je ideeën geven zodat je zelf ook kunt beginnen met het opzetten van een passief inkomen.

#1: Beleggen op de beurs

Een goede manier om een passief inkomen op te zetten is door te gaan beleggen op de beurs.

Wanneer je investeert in fondsen kun je daar een flink passief inkomen mee opbouwen. Het liefst investeer je in fondsen met dividend.

Hierdoor krijg je namelijk elke maand – ongeacht de koers van het fonds – dividend uitbetaald. Je kunt hiermee kiezen om meer aandelen te krijgen, of om uitbetaald te krijgen in geld.

Hier hoef je dus niks voor te doen en is volkomen passief.

Let er op dat je alleen geld investeert wat je niet nodig hoeft te hebben. Je kunt namelijk ook veel geld verliezen door te gaan beleggen op de beurs, namelijk als de koers omlaag gaat.

#2: Koop een woning/kantoor en ga het verhuren

Een ander idee om een passief inkomen opt te bouwen is door een woning of kantoor te kopen, en het te gaan verhuren.

Als je een huurder hebt, krijg je gewoon elke maand je huurprijs en daar hoef je echt helemaal niks voor te doen; behalve het onderhouden de woning of het kantoor dan.

Heb je een groot budget en kun je een woning of kantoor kopen? Dan raad ik je zeker aan om hier jezelf eens in te gaan verdiepen. Niet iedereen kan zomaar een huis/kantoor kopen, en dus is huren een interessante optie.

#3: Koop een website

Een website kopen is eigenlijk de moderne variant van het idee hierboven; het kopen van een woning of kantoor.

Als jij een website koopt die elke maand bijvoorbeeld 1.000 euro opbrengt, en je koopt deze website voor 12.000 euro (de jaaropbrengst), dan heb jij elke maand gewoon 1.000 euro winst.

Hier hoef je niks anders voor te doen dan de website te onderhouden, maar dit kun je ook laten doen. Stel dat je iemand 100,- euro per maand betaald om dit te doen, dan verdien je elke maand gewoon 900,- euro.

Als je dan tien van dit soort websites koopt, heb je elke maand 9.000 euro, passief!

Je kunt geld met je website verdienen door bijvoorbeeld affiliate marketing toe te passen.