passief inkomen en dividendPassief inkomen met dividend?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat je op zoek bent naar informatie om een passief inkomen te genereren aan de hand van dividend.

Waarschijnlijk heb je wel eens gelezen of gehoord over een passief inkomen met dividend, en ben je zo op Google gaan zoeken en kwam je op deze pagina terecht.

En dat is maar goed ook, want op deze pagina vertel ik je alles over een passief inkomen opbouwen met dividend.

Wat is dividend?

Dividend is in principe een uitbetaling van winst aan de aandeelhouders van een beleggings fonds.

Doordat bedrijven dividend uitkeren, trekken ze meer beleggers aan, en is het voor beleggers interessant om te beleggen in deze bedrijven.

Zie dividend als een soort van ‘beloning’ voor het beleggen in de aandelen, en deze aandelen voor lange tijd vasthouden.

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld elk kwartaal dividend uitkeren aan hun aandeelhouders. Hoe langer je aandelen van een bedrijf hebt wat dividend uitkeert, hoe meer dividend je natuurlijk binnen krijgt.

Een passief inkomen met dividend, is dat mogelijk?

Stel dat jij aandelen van Shell koopt.

Shell betaald dividend aan zijn aandeelhouders uit.

Hierdoor krijg jij elk kwartaal dividend uitgekeerd. De hoogte van de dividend is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid aandelen jij krijgt.

Je kunt dividend laten uitbetalen in geld, maar ook in meer aandelen. Zo ‘krijg’ je dus als het ware meer aandelen van het bedrijf wat dividend uitdeelt.

Op deze manier is het zeker mogelijk om een passief inkomen te generen, want je hoeft in principe niks te doen om de dividend te krijgen, alleen maar de aandelen te kopen.

Een veiligere manier om een passief inkomen te verdienen

Alhoewel het zeker mogelijk is om een passief inkomen met dividend te verdienen, zo is het wel een risicovolle manier.

Stel dat jij geld nodig hebt, en de aandelenkoers van het bedrijf waar je aandelen van hebt, omlaag gaat. Dan is jouw geld minder waard, en moet je dus met verlies verkopen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de waarde van een bedrijf ineens met miljarden in elkaar zakt.

Een veiligere manier om een passief inkomen te verdienen is met geld verdienen op het internet.

Op deze pagina vertel ik je mijn methode om minimaal 7.500 euro per maand op het internet te verdienen >>

Succes!