5 SEO Tips die in 2014 van ‘levensbelang’ zijn

SEO tips die in 2014 van levensbelang zijn.Wist je dat Google dagelijks (kleine) wijziging doorvoert aan zijn zoekmachine? En bijna elke maand komt er wel een grote Google-update. Het is dan ook niet gek dat de SEO tips van – pakweg – zo’n twee jaar geleden, vandaag de dag niet meer werken.

Richt jij je met je website op gratis bezoekers uit Google?

Dan is het van ‘levensbelang’ om op zoekmachine optimalisatie gebied bij te blijven, zodat je weet hoe je goed kunt blijven (of gaan) scoren in Google.

In dit artikel zal ik de vijf belangrijkste SEO tips bespreken, die vandaag de dag van ‘levensbelang’ zijn.

Voordat ik de vijf SEO tips van 2014 ga bespreken, wil ik eerst even duidelijk maken dat dit niet per sé tips zijn die alleen in 2014 van toepassing zijn. Het zijn met name SEO tips die gebaseerd zijn op de richting waar Google de laatste jaren naar toe gaat.

#1: Wees van waarde

Het wordt telkens belangrijker om jouw website te voorzien van unieke, waardevolle content.

Content waar de bezoeker dus echt wat aan heeft. Google wordt telkens slimmer, en ziet ook echt wel of jouw website waardevolle content heeft. Hoe beter de kwaliteit van jouw website is, hoe hoger Google jouw website zal gaan beoordelen.

Plaats dus echt content (artikelen) op je website waar de bezoeker wat aan heeft, en waarmee de bezoeker ook echt mee geholpen gaat worden.

#2: Plaats regelmatig nieuwe content op je website (ga bloggen!)

Iets waar Google telkens meer waarde aan hecht, is het onderhouden van een blog op je website. Door een blog kun je namelijk heel makkelijk en snel nieuwe, waardevolle content op je website plaatsen. Daarnaast kun je met een blog je website dus up-2-date houden, en dit vindt Google heel erg belangrijk.

Je ziet namelijk vaak genoeg een website die al jaren niet is bijgehouden en waar niks op gebeurd. Deze websites staan vaak niet hoog in de zoekresulaten van Google. Er gebeurd namelijk niks op de website; de content kan wel jaren oud zijn (en dus zijn verouderd).

Door te gaan bloggen kun je de bezoekers dus voorzien van nieuwe content, en kun je inspringen op de actualiteiten. Daarnaast ziet Google dat er ‘wat’ gebeurd op je website, wat van grote waarde is.

Lees hier vijf tips voor het schrijven van een goede blogpost.

#3: Hou het allemaal op één site

De zogenaamde ‘niche’ websites (websites met slechts zo’n pagina’s aan content) doen het steeds minder goed in de zoekmachines. Google gaat namelijk steeds meer waarde hechten aan websites die groot en volledig zijn.

Daarom is het zo belangrijk om alles op één website te houden, en je website telkens uit te breiden (bijvoorbeeld met bloggen).

Zo maak je van jouw website als het ware een echte ‘encyclopedie’ van jouw onderwerp. Ga dus niet alles op verschillende (kleine) websites verdelen, maar hou het allemaal op één grote website.

Dit noemen ze een ‘authority website’, en deze hebben zeker de toekomst in Google.

#4: Social Media wordt steeds belangrijker

Ben jij nog niet begonnen met social media? Begin dan meteen! Social media neemt telkens meer ‘marktaandeel ‘ in op het internet, en ook Google ziet dit.

Hoe groter jouw social bereik is, hoe beter. Het is natuurlijk wel belangrijk dat dit ook echte fans zijn, en dat ze jouw social media kanaal volgen omdat ze geïnteresseerd zijn in jouw diensten.

Daarnaast worden sociale links ook steeds belangrijker. Dit zijn als het ware links naar jouw website die op social media worden geplaatst.

Ga alleen niet constant links naar jouw website plaatsen, maar hou het natuurlijk. Als mensen bijvoorbeeld jouw tweet retweeten is dat ook al van grote waarde. Hou het interessant voor je social media fans. Hou het menselijk.

#5: Biedt je bezoekers een zo’n goed mogelijke ‘website ervaring’

Het is belangrijk dat je website zo goed mogelijk in elkaar zit, zodat de bezoekers eenvoudig op je website kunnen navigeren.

Google ziet dat als steeds belangrijker. Hou je navigatiestructuur dus zo simpel mogelijk.

Ook is het maken van interne links erg belangrijk, zodat een bezoeker simpelweg op een bepaald woord kan klikken om meer informatie over dat woord te krijgen.

Ook is het aan te raden om een mobiele versie van je website te maken, aangezien steeds meer bezoekers van een mobiele telefoon of tablet komen. Google zal mobiele bezoekers sneller naar een website sturen die aangepast is op mobiel gebruik, dan websites die dat niet zijn.

Weet je niet hoe je een mobiele versie van je website moet maken? Lees dan dit complete stappenplan + video om een mobiele WordPress website te maken.

Pas deze SEO tips vandaag nog toe

Nu je deze SEO tips gelezen hebt, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk toe te passen op je website.

Nu de informatie nog ‘vers’ is, is het verstandig om al meteen te beginnen met het toepassen van deze informatie. Hoe langer je er mee wacht, hoe groter de kans is dat je deze SEO tips nooit zal toepassen.

Neem dus direct actie!

Heb je zelf nog SEO tips? Of heb je nog vragen? Ik hoor het graag van je in de reacties hieronder!

Vond je dit artikel interessant en/of waardevol? Ik zou het zeer waarderen als je dit artikel zou delen of liken op social media!

Ben je op zoek naar nog meer SEO tips? Bekijk dan: 29 SEO tips die je direct kunt toepassen, WordPress SEO en SEO Tips 2015.

11 reacties

  1. Avatar
    • Avatar
  2. Avatar
  3. Avatar
  4. Avatar
  5. Avatar
  6. Avatar
  7. Avatar

Laat een reactie achter